Camerista

camerista

Autor: Nita Prose

Titlu original: The Maid

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Molly Gray are 25 de ani şi e cameristă la Regency Grand Hotel. Ea locuieşte singură de nouă luni de când bunica sa, Flora, cea care a crescut-o şi care fusese tot cameristă, murise de cancer. Într-o zi de luni, în timp ce face curat în Apartamentul 401, Molly îl descoperă pe Charles Black, magnat imobiliar şi unul dintre clienţii fildeli ai hotelului, mort în patul său, iar pe noptieră găseşte pastilele lui Giselle, tânăra lui soţie. Alexander Snow, managerul hotelului, cheamă poliţia, iar detectiva Stark o duce pe Molly la interogatoriu. Crezând că Giselle e prietena sa, Molly ascunde faptul că aceasta era abuzată de Charles.

Molly fusese părăsită de mică de mama ei, fiica Florei, şi de tatăl ei, un ticălos. În timp, Flora aflase că fiica ei murise, având probleme cu drogurile. Molly ajunge să fie o persoană bună, dar naivă. Când se îndrăgostise de Wilbur Brown, acesta profitase de ea, furând toţi banii din contul de economii al Florei. În prezent, Molly îl place pe Rodney Stiles, barmanul-şef de la hotel, care o scosese la o întâlnire cu un an în urmă, după ce ea îl surprinsese într-o cameră de hotel împreună cu Juan Manuel Morales, amicul ei spălător de vase, şi cu alţi doi bărbaţi. În naivitatea ei, Molly nu şi-a dat seama că aceştia făceau afaceri cu droguri şi îi ajutase să cureţe camera. De atunci, la cererea lui Rodney, sub pretextul că trebuie să îi asigure o locuinţă lui Juan Manuel, imigrant din Mexic, Molly pregăteşte zilnic o cameră de hotel liberă şi apoi o curăţă. Iar când marţi, a doua zi după moartea lui Charles, Rodney o invită pe Molly la o altă întâlnire, ea îşi face speranţe, însă el se asigură doar că nu i-a menţionat numele la poliţie. Seara, Giselle o vizitează pe Molly şi îi cere să recupereze un pistol ascuns în Apartamentul 401, apoi îi lasă un bacşiş mare. Miercuri, Molly ia pistolul şi îl ascunde în sacul aspiratorului ei. În praful aspirat, găseşte verigheta lui Charles şi o amanetează pentru a-şi plăti chiria restantă. Cheryl Green, supraveghetoarea lui Molly, îi spune detectivei că Molly şi Giselle sunt apropiate, iar Molly e interogată din nou. Seara, Molly îl sună pe Rodney şi îi spune despre verighetă şi despre pistol, iar el o asigură că va arunca pistolul. Însă, joi dimineaţă, Molly e arestată pentru uciderea lui Charles prin asfixiere, Stark ştiind despre amanetarea verighetei si despre pistol. Atât Rodney, cât şi Giselle dau declaraţii care o fac pe Molly să pară vinovată. Molly îi cere ajutorul domnului Preston, portarul hotelului, care fusese logodnicul Florei în adolescenţă şi care, după toate aparenţele, e bunicul ei. Acesta e însoţit de fiica lui, Charlotte Preston, care e avocat şi care îi plăteşte cauţiunea lui Molly. Ei o duc acasă şi îl cheamă pe Juan Manuel, care le confirmă că Rodney şi Charles au o afacere cu droguri. Rodney îl împiedicase pe Juan Manuel să îşi reînnoiască viza şi îl obligase să lucreze pentru el. Juan Manuel le arată pe telefonul său o poză în care Rodney şi Giselle se sărută. Molly, Juan Manuel, Charlotte şi tatăl ei pun la cale un plan. Molly se întâlneşte cu Rodney şi îi spune că a declarat poliţiei faptul că Juan Manuel a stat în Apartamentul 401. Rodney e nevoit să cureţe apartamentul înainte ca poliţia să îl percheziţioneze din nou şi e prins în flagrant, având droguri la el. Molly o sună pe Giselle şi o sfătuieşte să fugă în Insulele Cayman, unde aceasta are o vilă pe numele ei. Vineri, Molly şi Juan Manuel revin la slujbele lor de la hotel.

După câteva luni, Juan Manuel şi Molly depun mărturie la procesul lui Rodney, iar ea declară, în premieră, că, înainte de a leşina, văzuse o siluetă în cameră. Ceea ce nu le spune este faptul că persoana care l-a asfixiat cu perna pe Charles e prima lui soţie, care îşi dăduse seama că afacerile ilegale ale fostului ei soţ o pun în pericol pe Victoria, fiica lor. Molly o ajutase pe prima doamnă Black să îşi ascundă crima. La rândul ei, Molly o asfixiase pe Flora cu o pernă, la cererea acesteia, pentru a o scuti de suferinţă. Rodney e condamnat la mulţi ani de închisoare. Drept mulţumire că a ajutat-o, Giselle îi trimite o sumă mare de bani lui Molly. Alexander o promovează pe Molly la titlul de cameristă-şefă, iar pe Cheryl o retrogradează. Molly şi Juan Manuel devin iubiţi şi se mută împreună în apartamentul ei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: