Moarte subită

moarte subita

Autor: J. K. Rowling

Titlu original: The Casual Vacancy

Recenzie:

Moartea subită a lui Barry Fairbrother eliberează un loc în Consiliul Parohial care conduce Pagfordul, un orăşel fictiv, şi astfel pune în alertă întreaga comunitate. Locul său vacant trezeşte în noii candidaţi spiritul competitiv, adesea necinstit, şi aduce în prim plan diverse interese, fie ele personale sau în interesul comunităţii. Atât adulţii, cât şi copiii lor sunt la fel de implicaţi în lupta pentru putere şi, oricine ar câştiga, vor exista consecinţe.

Poate nu a fost momentul ei sau poate așteptările mele au fost prea mari (ador Harry Potter, iar aceasta a fost prima carte pentru adulți a lui J. K. Rowling), însă acțiunea m-a plictisit destul de tare de-a lungul cărții. Cumva, tot așteptam să se întâmple ceva legat de moartea subită din deschidere, ceva care să mă dea pe spate… Dar nu a fost cazul. A avut multe personaje, prea multe aș zice, oarecum conectate unele cu altele, însă a lipsit un personaj principal pe care să îl urmăresc. M-a dus cu gândul la Agatha Christie, dar fără Poirot.

Totuși, nu pot să nu îi acord credit autoarei pentru talentul cu care a creat un orășel tipic englezesc, cu societatea și intrigile sale. Aici mi-a amintit de minuțiozitatea cu care a creat universul lui Harry Potter. În esență, cartea e foarte bine scrisă. Păcat că subiectul nu a fost unul mai interesant. A mai citit-o cineva? Mi-ar plăcea să aud/citesc și alte păreri.

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Despre autor:

J. K. Rowling este o autoare britanică, ce nu mai are nevoie de nicio prezentare datorită faimei dobândite cu seria „Harry Potter”. Aşa cum am mai menţionat, primul ei roman destinat adulţilor este tocmai „Moarte subită”. Ulterior, a scris seria de cărţi poliţiste „Cormoran Strike” sub pseudonimul Robert Galbraith. Din universul fantastic al lui J. K. Rowling am mai citit şi „Poveştile bardului Beedle”, o colecţie de cinci povestioare care completează lumea magică a lui Harry Potter.

Seria Harry Potter:

  • Harry Potter şi Piatra Filozofală
  • Harry Potter şi Camera Secretelor
  • Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban
  • Harry Potter şi Pocalul de Foc
  • Harry Potter şi Ordinul Phoenix
  • Harry Potter şi Prinţul Semipur
  • Harry Potter şi Talismanele Morţii

Dacă doriţi să achiziţionaţi cărţile lui J. K. Rowling, vă recomand următoarele magazine online: CartepediaCărtureştiLibrex & Libris.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: