Primăvară târzie

primavara tarzie

Autor: Mary Ellen Taylor

Titlu original: Spring House

Seria: Eastern Shore #2

Recenzie:

„Primăvară târzie” este cea de-a doua carte din seria „Eastern Shore”, astfel că reîntâlnim personajele de care ne-am atașat încă de la început. Cu toate acestea, rolul principal îl are Megan Buchanan, strănepoata lui Claire, care face echipă cu Lucy pentru a renova „Cabana de iarnă” și „Casa de primăvară”, adică marele conac și, respectiv, casa în care locuise Samuel Jessup, bunicul lui Lucy. Megan încearcă să se descurce în situația ei de femeie însărcinată și viitoare mamă singură, după ce fostul ei logodnic, Scott Jessup, murise în urmă cu câteva luni.

Acțiunea debutează cu înmormântarea lui Scott, în august 2017, văzută prin ochii lui Adele Jessup, străbunica lui de aproape o sută de ani. La înmormântare mai participă și Samuel, fiind încă în viață, Helen, care e mama lui Scott, și Megan, pe care Helen o învinovățește de moartea fiului său.

„[…] lucrurile neîncheiate și secretele aveau puterea de a-i ține pe loc atât pe vii, cât și pe cei morți.”

În martie 2018, Megan și Lucy, ajutate de Natasha, Hank și șeriful Rick Markham, încep renovarea Casei de primăvară și descoperă jurnalele lui Samuel, niște certificate de naștere evreiești, o tablă Ouija și corespondența dintre Claire și sora ei mai mică, Diane. Dar care să fie legătura între toate acestea și, mai ales, ce destin a avut Diane, singura dintre surorile Hedrick căreia i s-a pierdut urma?

Pe alt plan, urmărim viața lui Diane după moartea mamei sale și separarea de restul familiei, când fetița avea doar nouă ani. Claire este singura care a ținut legătura cu toți frații și surorile ei, astfel că ajunge să aibă un rol foarte important în viața lui Diane la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. În prezent, Helen încearcă să se implice în viața lui Megan și al proaspătului bebeluș, ocazie cu care o aduce cu ea pe Adele. Treptat, toate piesele se așează la locul lor și misterele sunt, rând pe rând, rezolvate.

„La Eastern Shore, pământul era nisipos și fertil, dar, ca toate lucrurile de aici, o pală de vânt putea smulge din rădăcini până și pe cei mai bătrâni dintre copaci.”

În același stil ca prima carte din serie, „Conacul cu amintiri”, și cartea de față completează o parte importantă din istoria familiilor Buchanan, Hedrick, Jessup și Garrison. Și cred că au mai rămas niște secrete de dezvăluit referitor la Hank, așa că sunt foarte curioasă dacă va mai apărea o carte în această serie.

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti & Libris.

Despre autor:

Mary Ellen Taylor este o scriitoare americană originară din Virginia. Ea scrie ficţiune pentru femei, dar şi romane de suspans şi de ficţiune istorică pe care le semnează Mary Burton. Are peste patruzeci şi cinci de romane publicate. Dintre cele traduse la noi, amintesc „Conacul cu amintiri” (2018; recenzie), „Primăvară târzie” (2019), cele două făcând parte din seria „Eastern Shore”, şi „Parfumul dulce al verii” („Honeysuckle Season”, 2020).

Dacă doriţi să achiziţionaţi cărţile lui Mary Ellen Taylor, vă recomand următoarele edituri şi magazine online: Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti, LibrexLibris & Litera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: