Conacul cu amintiri

conacul cu amintiri

Autor: Mary Ellen Taylor

Titlu original: Winter Cottage

Seria: Eastern Shore #1

Recenzie:

„Conacul cu amintiri” e prima carte din seria „Eastern Shore”, în care facem cunoștință cu membrii familiilor Buchanan, Hedrick, Jessup și Garrison, pe parcursul secolelor XX și XXI. Avem parte de o istorisire cu multe personaje, ale căror destine se încrucișează și se influențează reciproc. De mare ajutor pentru înțelegerea relațiilor existente e un arbore genealogic prezentat la începutul cărții, dar care nu dezvăluie decât o parte din secretele celor patru familii.

La începutul secolului XX, George și Julia Buchanan fac parte din înalta societate, iar copiii lor, Robert și Victoria, beneficiază de o viață de lux. Pe domeniul lor din Eastern Shore, Virginia, George începe construcția unui conac imens, unde să se poată retrage atunci când vrea să meargă la vânătoare. Din această cauză conacul primește numele „Cabana de iarnă”, deși e departe de a fi doar o cabană. La polul social opus se află familia Hedrick, care locuiește în Cape Hudson, orășelul vecin. Isaac Hedrick e marinar, la fel ca majoritatea bărbaților din zonă, iar soția lui, Addie, se ocupă de gospodărie și de creșterea copiilor, Claire fiind cea mai mare din cei șapte copii. După moartea mamei, Claire ajunge la familia Buchanan, unde trebuie să aibă grijă de Victoria. Surorile ei ajung la alte familii, în timp ce frații sunt dați cuplului Jessup, care nu are copii.

La aproape o sută de ani, Catherine Claire Buchanan își spune povestea vieții în fața unei camere video pentru proiectul școlar al lui Beth Kincaid Jessup, aflată în ultimul an de liceu. Claire este acum unica proprietară a domeniului Buchanan și a Cabanei de iarnă, iar treptat dezvăluie cum a reușit acest lucru. Dar Beth dispare înainte de a-și termina proiectul. Treizeci de ani mai târziu, Lucy Kincaid, fiica lui Beth, primește ca moștenire Cabana de iarnă, la doar două săptămâni după moartea mamei sale. Lăsându-și în urmă viața din Nashville, singura pe care o cunoaște, Lucy merge în Cape Hudson, însoțită doar de Dolly, cățelușa lui Beth. Acolo o așteaptă chipeșul avocat Hank Garrison, cel care o anunțase despre moștenire, dar care își dorește la rândul său domeniul, fiind urmaș al Victoriei. Lucy e pusă în fața unor alegeri dificile, dar Cape Hudson pare a fi singurul loc în care poate afla adevărul despre istoria familiei sale.

Relațiile complicate și promisiunea dezvăluirii unor secrete adânc îngropate sunt ingredientele perfecte pentru o lectură interesantă. Abia am așteptat să aflu ce legătură este între Claire și Lucy, de ce alți urmași precum Hank nu pot pretinde moștenirea și cine este tatăl lui Lucy.

„Secretele sunt ca niște comori îngropate.”

Vă promit că dezvăluirile făcute până la final nu dezamăgesc, iar autoarea mai lasă câte ceva și pentru următoarea carte din serie.

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti, Librex & Libris.

Despre autor:

Mary Ellen Taylor este o scriitoare americană originară din Virginia. Ea scrie ficţiune pentru femei, dar şi romane de suspans şi de ficţiune istorică pe care le semnează Mary Burton. Are peste patruzeci şi cinci de romane publicate. Dintre cele traduse la noi, amintesc „Conacul cu amintiri” (2018), „Primăvară târzie” (2019; recenzie), cele două făcând parte din seria „Eastern Shore”, şi „Parfumul dulce al verii” („Honeysuckle Season”, 2020).

Dacă doriţi să achiziţionaţi cărţile lui Mary Ellen Taylor, vă recomand următoarele edituri şi magazine online: Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti, LibrexLibris & Litera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: