Totul pentru dragoste

totul pentru dragoste

Autor: Kristin Hannah

Titlu original: The Things We Do for Love

Recenzie:

În luna iubirii, am ales o carte despre dragoste, însă, contrar așteptărilor setate de titlu, nu a fost o carte încărcată de romantism, ci a fost o poveste centrată pe dragostea dintre copii și părinți. S-a lăsat cu multe lacrimi și șervețele, dar a meritat din plin!

Angie și Conlan Malone sunt un cuplu care nu poate avea copii, în ciuda diverselor încercări făcute de-a lungul multor ani. Întreaga experiență îi lasă secătuiți și deznădăjduiți, incapabili să mai trăiască împreună. După divorț, Angie revine în orașul natal și încearcă să salveze afacerea familiei sale, restaurantul DeSaria. În același oraș, Lauren Ribido, o adolescentă care trăiește cu o mamă alcoolică, se străduiește să își creeze un viitor. Lauren are bursă la un liceu de top și e obișnuită să lucreze după ore pentru a câștiga banii de chirie. Drumurile lui Angie și Lauren se intersectează în momentul potrivit: Angie caută o chelneriță pentru restaurant, iar Lauren caută un job. Însă niciuna dintre ele nu își imaginează cât de multă nevoie au de fapt una de cealaltă și cum vor ajunge să își influențeze viețile reciproc.

Deși am fost curioasă de la început de evoluțiile relațiilor din carte, de mai multe ori am simțit că povestea mă plictisește, că nu se întâmplă nimic notabil și că totul e mult prea previzibil. Însă autoarea doar și-a luat timpul necesar pentru a dezvolta personajele în așa fel încât ceea ce a urmat să fie credibil. Și a fost. Și mi-a plăcut :). Am simțit durerea lui Angie pentru bebelușii pierduți și dorința lui Lauren de a reuși în viață. Am suferit alături de ele când planurile le-au fost date peste cap și am plâns când au luat deciziile cele mai grele. Am zâmbit la final când lucrurile s-au așezat într-un mare fel, pe care însă vă voi lăsa să îl descoperiți singuri. Până la urmă, nu a fost povestea previzibilă la care m-am așteptat, ci o surpriză cu adevărat plăcută.

Am rămas și cu un citat care mi-a mers la inimă:

„Dragostea ne poate ajuta să trecem prin cele mai grele momente. Dar, totodată, dragostea poate fi cel mai greu moment.”

Din aceeași inimă, vă recomand această carte!

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti & Libris.

Despre autor:

Kristin Hannah este o scriitoare americană cu peste 20 de romane la activ. Înainte de a fi scriitoare cu normă întreagă, a fost avocat. Prima carte scrisă, împreună cu mama ei bolnavă de cancer în fază terminală, nu a văzut lumina tiparului, însă cred că şi-a pus profund amprenta asupra stilului său. Toate cărţile pe care le-am citit până acum de la Kristin Hannh sunt încărcate de emoţie.

„Totul despre dragoste” este una din lucrările sale mai vechi, apărută în 2004. Dintre celelalte cărţi ale sale, traduse şi în limba română, amintesc: „Din nou acasă” („Home Again”, 1996), „A doua şansă” („On Mystic Lake”, 1999), „Cascada îngerilor” („Angel Falls”, 2000), „Insula luminii” („Summer Island”, 2001), „Ţărmuri îndepărtate” („Distant Shores”, 2002), „Între surori” („Between Sisters”, 2003), „Magie între două lumi” („Comfort and Joy”, 2005), „Un moment magic” („Magic Hour”, 2006), „Aleea cu licurici” („Firefly Lane”, 2008), „Culorile vieţii” („True Colors”, 2009), „Grădina de iarnă” („Winter Garden”, 2010), „Drum în noapte” („Night Road”, 2011), „Frontul de acasă” („Home Front”, 2012), „Dincolo de stele” („Fly Away”, 2013), „Privighetoarea” („The Nightingale”, 2015), „Un nou început” („The Great Alone”, 2018), „Cele patru vânturi” („The Four Winds”, 2021).

Cea mai de succes carte a ei, până în acest moment, e  „Privighetoarea”, tradusă în 43 de limbi, vândută în 2 milioane de exemplare şi în curs de ecranizare. Tot în curs de ecranizare sunt „Un nou început” şi „Frontul de acasă”. Un mare succes a înregistrat şi „Aleea cu licurici”, transformată într-un serial pe Netflix, pe care îl urmăresc şi îmi place.

Dacă doriţi să achiziţionaţi cărţile lui Kristin Hannah, vă recomand următoarele edituri şi magazine online: Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti, Librex, Libris & Litera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: