
Autor: Marisa Mackle
Titlu original: The Mile High Guy
Recenzie:
Demult nu m-am mai distrat așa la o carte :)). Cel mai des citesc thrillere, dar a trebuit să aleg o comedie pentru un maraton literar și nu regret. Obișnuiam să citesc chick lit cam pe când a lansat Polirom colecția Chic, iar acum cred că a venit timpul să redescopăr și acest gen.
Katie Redden, o stewardesă irlandeză în vârstă de 27 de ani, își spune povestea de viață într-un mod foarte amuzant. Locuind încă în casa părinților ei, blocată într-o relație monotonă, care nu duce nicăieri, și având vise de a scrie un scenariu de succes, dar de care nu reușește să se apuce, Katie continuă să spere că, într-o zi, soarele va răsări și pe strada ei. Și se pare că fix asta se întâmplă când, în timpul unui zbor, îl cunoaște pe Adam Kirrane, un actor irlandez care face senzație într-un serial american. În timp ce e înconjurată de relațiile oarecum stereotipice dintre stewardese și piloți, Katie se simte extrem de norocoasă să iasă la întâlniri cu frumosul actor. Dar să fie Adam tot ce își dorește ea?
„Un adorator o să-mi facă o cană cu ceai. Și o să-mi cumpere șervețele când o să am gripă. […] Dar ce se întâmplă când mă însănătoșesc?”
„E măritată. Doamne, până și vaca aia a reușit să se mărite cu cineva. Și nici măcar nu e urât, la naiba.”
„Problema e că majoritatea bărbaților frumoși nu sunt bogați și majoritatea bărbaților bogați nu sunt frumoși.”
Inspirată din viața autoarei, care și-a scris primul roman în timp ce lucra ca stewardesă, Katie e naturală și plină de umor. M-a făcut să o plac, să mă identific cu ea pe alocuri și să sper alături de ea că își va găsi iubirea. Cât despre carte, e una dintre cele mai reușite exemple de chick lit pe care le-am citit și merge savurată lângă un pahar de vin sau ce vă face plăcere ;).
Nota mea pe Goodreads:
Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea din magazinele online Cărtureşti & Libris.
Despre autor:
Marisa Mackle este o autoare irlandeză, născută în anul 1973. Ea scrie atât cărţi romantice (chick lit), cât cărţi pentru copii, însă înainte de a fi scriitoare, a lucrat ca stewardesă şi ca recepţionistă, experienţe de care s-a folosit în romanele sale. Autoarea a debutat în anul 2002 cu „Mr. Right for the Night”, apoi în 2003 a urmat „So Long Mr. Wrong!”, iar în 2004 „Un tip la înălţime”, singura carte tradusă în limba română. În total, are mai mult de 13 romane, iar eu pot doar să sper că vor mai fi şi altele traduse.
Lasă un răspuns