Fata cu un ceas în loc de inimă

fata cu un ceas in loc de inima

Autor: Peter Swanson

Titlu original: The Girl With a Clock for a Heart

Recenzie:

În prima noapte de studenţie, George Foss o întâlneşte pe Liana Decter. Doar că ea nu e cine pretinde a fi. Liana se înscrie la facultate sub numele lui Audrey Beck şi, după doar un semestru, adevărata Audrey moare. Liana ajunge fugară, suspectă de crimă, iar George nu încetează să o caute în toate femeile pe care le întâlneşte. Norocul îi surâde după aproape douăzeci de ani, când o vede pe Liana într-un bar. Dar să fie acesta într-adevăr un noroc? Liana aduce cu ea pericolul în viaţa, de altfel, monotonă a lui George, iar el oscilează între încrederea oarbă în iubirea vieţii lui şi suspiciunea că e jucat pe degete. Care să fie oare adevărul?

Autorul ne dezvăluie fragmente din timpul facultăţii cuplului George şi Liana în paralel cu acţiunea din prezent, ajungând astfel să ne facem propria părere despre caracterele protagoniştilor. Sincer, mi-a plăcut isteţimea Lianei şi, în acelaşi timp, m-a surprins cât de mult a fost dispus George să pătimească pentru ea. Cred că mi-aş fi dorit ca el să aibă mai multă personalitate, aşa mi-a fost destul de greu să empatizez cu el. Ritmul acţiunii e unul bunicel, nu m-am plictisit de-a lungul cărţii şi abia am aşteptat să aflu ce ascunde fiecare, asta la momentul la care încă credeam că şi George ar putea fi mai misterios. Fără să dezvălui prea multe, pot să vă zic că nu am intuit exact cum se va termina cartea, însă am ghicit esenţialul.

Per ansamblu, am avut parte de un thriller ok, pe care vi-l recomand dacă vă doriţi o lectură care să vă ţină în suspans, dar să nu vă îngrozească. Să îi zicem un „thriller cuminte” :).

„- Deci nu crezi că oamenii se pot schimba?
– Nu zic asta. Zic doar că nimeni nu poate să se debaraseze complet de începutul său în viaţă. Chit că îi convine sau nu.”

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online CartepediaCărtureşti & Libris.

Despre autor:

Peter Swanson este un autor american, născut pe 26 mai 1968. Abia după zece ani de scris a reuşit să atragă atenţia unui agent literar şi să îşi publice romanul de debut, „Fata cu un ceas în loc de inimă”, în anul 2014. În anul 2015, i-a urmat „Cei care merită să moară” („The Kind Worth Killing”), o carte pe care am citit-o şi care mi-a plăcut foarte mult. Alte cărţi de acelaşi autor sunt „Her Every Fear” (2017), „O minciună perfectă” („All the Beautiful Lies”, 2018), „Cunoștință mortală” („Before She Knew Him”, 2019), „Reguli pentru crima perfectă” („Eight Perfect Murders”, 2020), „Every Vow You Break: A Novel” (2021) şi „Nine Lives: A Novel” (2022). Cea mai recent lansată carte, în martie 2023, este „The Kind Worth Saving”, o continuare la „Cei care merită să moară” şi, drept urmare, un volum pe care aştept cu nerăbdare să îl văd tradus.

Dacă doriţi să achiziţionaţi cărţile lui Peter Swanson, vă recomand următoarele magazine online: BookzoneCartepediaCărtureştiLibris & Litera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: