
Autor: Ali Hazelwood
Titlu original: The Love Hypothesis
Recenzie:
„Ipoteza iubirii” este o comedie romantică ce are în prim-plan un personaj feminin din STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Olive Smith este o tânără doctorandă în anul al treilea în Departamentul de Biologie de la Universitatea Stanford, din California. Ea are un motiv personal pentru a cerceta cancerul pancreatic cu scopul de a-l depista în stadii cât mai incipiente, însă are nevoie de încurajarea unui necunoscut înainte de a intra în lumea dură a cercetării universitare.
Viaţa lui Olive ia o turnură neaşteptată când, în încercarea de a o convinge pe prietena ei Anh că are un alt iubit şi nu mai e interesată de fostul ei, Jeremy, îl sărută pe nimeni altul decât profesorul Adam Carlsen, spaima studenţilor. Şi totuşi, Adam are o agendă proprie şi acceptă să îi fie „iubit fals”. Cred că nu ar fi nicio surpriză să vă spun că cei doi se îndrăgostesc, însă parcursul relaţiei lor e delicios de amuzant. Iar când apar obstacolele, cum le vor gestiona două fiinţe predominant cerebrale, neobişnuite să dea curs sentimentelor?
Fiecare capitol al cărţii debutează cu o ipoteză ilară pe care Olive poate să îşi bazeze viaţa cu încredere. Spre exemplu:
„Confruntată cu alegerea între varianta A (o situaţie uşor incomodă) şi varianta B (un dezastru colosal ce prezintă consecinţe devastatoare), voi alege în mod inevitabil varianta B.”
„Orice zvon despre viaţa mea amoroasă o să se răspândească cu o viteză direct proporţională cu dorinţa mea de a ţine acel zvon secret.”
„Cu cât am mai multă nevoie de creierul meu în forma lui maximă, cu atât există un risc mai mare ca el să se blocheze.” – la această ipoteză subscriu 🙂.
„Cu cât mai des menţionez un fişier într-un email, cu atât am mai puţine şanse să ataşez fişerul respectiv.” – ce surpriză, cred că la aceasta subscriem mai mulţi :)).
„Dacă nu sunt bună la activitatea A, şansele de a fi rugată să particip la activitatea A vor creşte exponenţial.”
Şi aşa mai departe, aţi prins ideea. Chiar e o carte scrisă într-un mod inteligent şi cu mult umor.
Ediţia pe care o am eu are un capitol bonus, însă dacă aveţi ediţia anterioară, puteţi sta liniştiţi că nu aţi pierdut nimic din firul epic. Capitolul bonus e doar o scenă existentă repovestită din perspectiva lui Adam.
Nota mea pe Goodreads:
Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti, Librex & Libris.
Despre autor:
Ali Hazelwood este pseudonimul sub care o profesoară cu doctorat în neuroştiinţă scrie comedii romantice, ale căror acţiune are loc în mediul academic. Despre autoare se ştie că e de origine italiană, dar că locuieşte în Statele Unite, şi că a fost contactată de un agent literar după ce acesta i-a citit operele de fanfiction centrate pe personajul Spock din Star Trek. Primul ei roman, „Ipoteza iubirii”, a apărut în 2021. I-au urmat „Cu dragostea în minte” („Love on the Brain”) în 2022 şi o colecţie de trei nuvele („Under One Roof”, „Stuck with You” şi „Below Zero”) sub titlul „Loathe to Love You” în 2023. Tot în 2023 urmează să apară un alt roman, „Love, Theoretically”.
Dacă doriţi să achiziţionaţi cărţile lui Ali Hazelwood, vă recomand următoarele edituri şi magazine online: Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti, Librex, Libris & Litera.
Lasă un răspuns