Soţiile

sotiile

Autor: Tarryn Fisher

Titlu original: The Wives

Recenzie:

„Soţiile” este un thriller psihologic care porneşte de la o idee extrem de interesantă: o căsnicie poligamă, ascunsă de ochii lumii, în care soţiile nu se cunosc între ele.

Întreaga viaţă a lui Joi se ţese în jurul lui Seth, bărbatul pe care îl împarte cu alte două femei, Luni şi Marţi. Fiecare dintre ele poartă numele zilei din săptămână în care Seth le vizitează. Joi se străduieşte să fie soţia perfectă, cea care îi oferă bărbatului său mese gătite de ea şi tot ce îşi doreşte în dormitor, distingându-se astfel de Marţi, prima soţie, cea axată pe carieră, şi de Luni, a treia soţie şi cea mai tânără dintre ele, rămasă însărcinată de curând. Totul se schimbă în momentul în care Joi află numele real şi adresa lui Luni şi e curioasă să o cunoască.

Tot ce se întâmplă în carte e povestit de Joi, astfel că aflăm treptat despre trecutul ei, cum a ajuns în situaţia actuală, ce compromisuri a fost nevoită să facă, dar şi ce o nemulţumeşte. Însă este Joi un narator pe care să ne putem baza? Vă las pe voi să descoperiţi ce răsturnări de situaţii au loc pe parcurs şi care e deznodământul.

Scrisă într-un ritm alert, „Soţiile” nu te lasă să te plictiseşti. Ce mi-au lipsit totuşi, până la final, au fost mai multe lămuriri asupra trecutului şi familiei lui Joi, care cred că ar fi fost de interes. Unele lucruri rămân la interpretarea cititorului, inclusiv finalul. Nu zic mai multe, va trebui să aflaţi la ce mă refer, citind cartea :).

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Bookzone, Cartepedia, Cărtureşti, Librex & Libris.

Despre autor:

Tarryn Fisher s-a născut în 1983, în Johannesburg, Africa de Sud, dar familia ei s-a mutat curând în Statele Unite. În prezent, locuieşte în Seattle împreună cu soţul şi copiii ei. Fisher e autoarea mai multor romane, debutând în 2011 cu „The Opportunist”, în regim self-publishing, dar e şi co-autoarea câtorva cărţi, printre care seria „Never, Never”, scrisă alături de Colleen Hoover în 2015. Însă romanele care i-au adus cel mai mult succes sunt „Soţiile” (2020) şi „Familia nepotrivită” („The Wrong Family”, 2021). Cea din urmă trece frumos pe lista de citit 🙂 – poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Libris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: