Moştenirea

mostenirea

Autor: Cynthia D’Aprix Sweeney

Titlu original: The Nest

Recenzie:

După un accident de maşină, datorat faptului că era beat şi drogat, Leo Plumb e bun de plată. Chelneriţa Matilda Rodriguez, o tânără pe care o convinsese că o poate ajuta în cariera muzicală, îşi pierde piciorul şi trebuie să îi fie cumpărată tăcerea. Cu ajutorul mamei sale, Leo se foloseşte de banii din Moştenirea lăsată de Leonard Plumb Sr., cheltuind o mare parte din ce li se cuvine celorlalţi fraţi, Jack, Beatrice şi Melody. Iar când aceştia află că Moştenirea pe care se bazau e risipită cu doar câteva luni înaintea scadenţei, e timpul pentru diverse strategii.

Mi-a plăcut mult felul în care autoarea şi-a conturat personajele. Chiar pot să îmi închipui o asemenea familie, în care cei patru fraţi îşi creează propriile vieţi, îndepărtându-se unii de ceilalţi, neavând niciun punct comun la care să revină deoarece mama lor e rece, distantă şi prinsă în cea de-a doua căsnicie. Moştenirea pare a fi totuşi un lucru care să îi lege, cel puţin pe trei dintre ei, şi e interesant de urmărit cum se desfăşoară atât dinamica dintre fraţi, cât şi în interiorul fiecărei familii implicate. Va reuşi Moştenirea să îi apropie sau să îi îndepărteze definitiv de cei dragi?

Pe un plan secundar, privim în viaţa bătrânului Tommy O’Toole, care îşi pierduse soţia în atentatul terorist din 11 septembrie 2001, dar recuperase de la locul unde fuseseră turnurile gemene o reproducere a „Sărutului” lui Auguste Rodin. Vă las pe voi să descoperiţi cum va afecta sculptura vieţile câtorva din personajele menţionate anterior.

Per total am avut parte de o lectură frumoasă, uşor amuzantă, dar şi educativă. Îmi place stilul autoarei şi chiar sper să văd întâmplările familiei Plumb ecranizate, ar fi o foarte bună tragicomedie.

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online CartepediaCărtureşti & Libris.

Despre autor:

Cynthia D’Aprix Sweeney este o autoare americană. „Moştenirea” este primul ei roman, apărut în 2016 şi tradus în peste 25 de limbi, şi se pare că va fi ecranizat ca miniserie de către AMC Studios. „Good Company” este cel de-al doilea roman al autoarei, lansat în anul 2021, şi încă nu a fost tradus la noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: