Un semn de întrebare este o jumătate de inimă

un semn de intrebare este o jumatate de inima

Autor: Sofia Lundberg

Titlu original: Ett frågetecken är ett halvt hjärta

Recenzie:

„Un semn de întrebare este o jumătate de inimă” e cu siguranţă un roman care atrage în primul rând prin titlu, iar coperta frumoasă a ediţiei în limba română e şi ea foarte inspirată. Povestea însă e una simplă, de savurat lângă o prăjitură şi o cafea, aşa cum vedeţi în poză 🙂 .

Romanul alternează două planuri, cel în care Elin Boals este o fotografă vestită în New York şi cel în care fetiţa Elin încearcă să supravieţuiască într-un orăşel din insula Gotland, Suedia. Însă viaţa are diverse grade de dificultate, iar fericirea nu e determinată în întregime de situaţia materială. În prezent, Elin descoperă, odată cu scrisoarea unui prieten din copilărie, că tânjeşte după trecutul ei, pe care până atunci l-a ascuns cu orice preţ. Despărţirea de soţ şi reproşurile fiicei sale o fac pe Elin să se refugieze şi mai mult în muncă, însă într-un mod diferit. De data aceasta, prin lentila aparatului său de fotografiat, Elin vede frânturi din copilăria sa şi îşi aminteşte atât părţile bune, cât şi pe cele care au determinat-o să fugă în lume. Însă vindecarea nu vine fără împăcare, iar Elin primeşte un ajutor neaşteptat, dar nu gratuit. Preţul e sinceritatea, însă va fi dispusă Elin să îl plătească? Vă las pe voi să descoperiţi.

Cartea se citeşte repede şi uşor, iar faptul că ascunde un mister o face un pic mai interesantă. Am fost mulţumită şi de final, aşa că o recomand ca o lectură relaxantă de vară.

Nota mea pe Goodreads:

⭐⭐⭐⭐

Dacă v-a plăcut recenzia mea, puteţi achiziţiona cartea de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia Cărtureşti.

Pentru rezumat, click aici.

Despre autor:

Sofia Lundberg este o jurnalistă suedeză care şi-a făcut debutul ca scriitoare în anul 2015, la vârsta de 41 de ani. Primul ei roman, „Caietul cu nume pierdute” (rezumat), a fost vândut în peste treizeci de ţări. În anul 2019, i-a urmat „Un semn de întrebare este o jumătate de inimă”.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: