My Secret Lies With You

my secret lies with you

Autor: Faye Bird

SPOILER ALERT!

Rezumat:

Cait, în vârstă de 16 ani, merge cu mama ei, Tasha, şi cu Johnny, noul iubit al acesteia, într-o vacanţă de două săptămâni la mare, în Ţara Galilor. Acolo îl cunoaşte pe Marko, care stă cu tatăl lui în căsuţa vecină.

În timp ce se plimbă prin oraşul Harlech, Cait observă un afiş despre dispariţia unei fete de 17 ani, pe nume Ceri Rees. Apoi îl reîntâlneşte pe Marko, care merge spre Harlech Beach, unde lucrează ca salvamar. Seara, Marko o duce pe Cait la o petrecere pe plajă, unde îi prezintă pe prietenii lui, Ifan şi Hannah. Ei o menţionează pe Alys, o fată pe care au cunoscut-o în vara precedentă. A doua zi, se întâlnesc cu toţii la plajă, iar Hannah apare cu afişul fetei dispărute, pe care o recunoaşte ca fiind Alys.

În vara de dinainte, Alys apare când Hannah, Marko şi Ifan se află la Coffee Shack şi îi convinge să meargă cu ea la un lac şi să sară în apă de pe stânci. Ea le spune că e în vacanţă cu familia sa şi că sunt cazaţi în parcul de rulote din Llanbedr. Lui Hannah îi e frică să sară, aşa că Alys şi băieţii nu o aşteaptă şi sar fără ea. Hannah nu are de ales şi sare în apă singură, lovindu-se la impactul cu apa. După ce reuşeşte să iasă la mal, le reproşează băieţilor că au ignorat-o. Alys, însă, îi convinge să mai facă o oprire, în altă parte a lacului, unde înoată împreună cu Ifan până la o grotă, în timp ce Marko şi Hannah rămân pe margine. Alys îl sărută pe Ifan şi îi arată tatuajul său de pe şold, un fluture albastru, rugându-l să-i păstreze secretul. La întoarcere, ea dispare sub apă, iar Marko o trage afară, însă observă apoi că ea înoată foarte bine. După acea zi, Ifan încearcă să o sune pe Alys, dar numărul pe care i-l dăduse ea e fals.

În prezent, Hannah insistă că ar trebui să meargă la poliţie, dar Ifan refuză. Cait încearcă să afle ce s-a întâmplat in vara trecută, dar cei trei prieteni nu îi spun tot. La cazare, Cait admite în faţa mamei sale că nu îl poate accepta pe Johnny. Apoi, când plaja e închisă de poliţie din cauza unei investigaţii, Cait caută informaţii pe internet despre Ceri şi află că, în urmă cu doi ani, fusese singura supravieţuitoare în accidentul de maşină în care muriseră mama ei, Maddie Rees-Roberts, şi sora vitregă, Mariam Roberts, Ceri rămânând doar cu tatăl ei vitreg. Cait îşi pierduse tatăl în urmă cu un an şi jumătate, când bicicleta lui a fost lovită de o maşină, astfel că o înţelege pe Ceri. Cait şi Marko se întâlnesc cu Hannah şi cu Ifan şi află că Ifan găsise în acea dimineaţă, în faţa colibei salvamarilor, hainele pe care Alys le purtase în ziua în care o cunoscuseră. El dusese hainele la poliţie, iar plaja fusese închisă pentru investigaţie. Tocmai atunci aud la radio că o femeie fusese găsită înecată pe o plajă din apropiere. Marko, însă, îşi aminteşte că Alys înota foarte bine, iar Ifan spusese poliţiei despre tatuajul cu fluturele pentru a-i ajuta să o identifice. În ziua următoare, Ifan îi cheamă pe Marko, Hannah şi Cait la colibă şi le arată o cutie încuiată pe care o găsise lângă Coffee Shack. Atunci Hannah îi mărturiseşte lui Ifan că, la câteva zile după ce au cunoscut-o pe Alys, a găsit-o pe fată în parcul de rulote, căutând prin gunoaie, iar Alys îi spusese că nu avea sentimente pentru Ifan. Marko le arată o cheie pe care o găsise în colibă, cu numele lui pe ea şi care deschide cutia. Înăuntru găsesc lucruri de-ale lui Ceri, precum o brăţară de la naştere şi permisul de conducere al mamei ei, dar şi o scrisoare adresată lui Ifan, Marko şi Hannah, în care Ceri le explică cum s-a dat drept Alys pentru a evada din viaţa ei şi cum a minţit când a Hannah a găsit-o în parcul de rulote. Le mai spune şi cum şi-a înscenat dispariţia pentru a începe o viaţă nouă în altă parte şi le promite să îi revadă cândva în viitor. Ifan decide să păstreze cutia lui Ceri şi să nu meargă la poliţie.

Înapoi la cazare, Cait descoperă că Johnny s-a întors acasă, în Londra, Anglia, dar că el şi Tasha îşi vor continua relaţia după vacanţă. Apoi citeşte în ziar confirmarea că femeia găsită înecată nu e Ceri. Cait şi Marko se sărută şi decid să îşi petreacă împreună săptămâna rămasă din vacanţă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: