Vara în care te-am întâlnit

vara in care te-am intalnit

Autor: Jojo Moyes

Titlu original: Foreign Fruit

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia Cărtureşti.

Rezumat:

În orăşelul Merham din Anglia, în anii ’50, Lottie Swift locuieşte la familia Holden, care a luat-o în grijă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Susan Holden şi soţul ei, doctorul Henry Holden, o au pe Celia Jane, o adolescentă de vârsta lui Lottie, şi doi copii mai mici, Sylvia şi Frederick. Când Lottie şi Celia merg să vadă cine se mută în casa Arcadia, o clădire în stil art decó de la malul mării, fac cunoştinţă cu actriţa Adeline Armand, proprietara, şi artiştii care o însoţesc, Frances Delahaye şi George Bern. Julian Armand, soţul lui Adeline, e vânzător de artă şi nu locuieşte cu ea. Fetele încep să îşi petreacă timpul la Arcadia, folosindu-se de Joe Bernard, amicul lui Lottie, pentru ca Susan să nu afle unde merg. Totul se termină când Celia şi Lottie sunt văzute de doamnele Sarah Chilton şi Deirdre Colquhoun, prietenele lui Susan. Celia e trimisă la şcoala de secretare din Londra. Julian vine la Arcadia cu iubitul său, Stephen Meeker.

După câteva luni, Celia revine acasă cu noul ei logodnic, Guy Parnell Olivier Bancroft, fiul unui bogat importator de fructe exotice, iar Lottie se îndrăgosteşte de el. Celia îi trimisese lui Lottie o scrisoare în care îi povestise cum Guy o salvase de nişte soldaţi beţi în gară, când, în realitate, ea fusese cea beată. Într-o zi, Susan îi trimite o invitaţie lui Adeline prin Lottie şi Guy. Guy e primit la Arcadia cu interes datorită copilăriei sale din Caraibe şi afacerilor tatălui său. Frances, care e pictoriţă, începe să creeze o pictură murală pe terasă, reprezentându-i pe locuitorii Arcadiei şi pe Lottie. Guy Bertrand Bancroft Senior şi Dee Dee Bancroft sosesc la familia Holden, iar Susan îi duce în vizită la Arcadia. Frances pleacă deoarece Adeline nu o iubeşte la fel. Lottie şi Guy se recunosc în cei doi îndrăgostiţi din pictură, iar el realizează că aşa e şi în realitate. Guy plănuieşte să se despartă de Celia, dar aceasta bănuieşte relaţia lui cu Lottie şi anunţă că e însărcinată. La nunta lui Guy cu Celia, Henry îi face avansuri lui Lottie, iar Susan îl vede. Lottie, alungată de Susan şi însărcinată cu Guy, merge la Adeline în sudul Franţei şi naşte o fetiţă oarbă pe nume Camille. Frances se întoarce la Arcadia şi se sinucide înecându-se în mare. Adeline pleacă în Rusia în căutarea lui Konstantin, singurul bărbat pe care l-a iubit. Lottie revine în Merham şi se căsătoreşte cu Joe, care spune tuturor că fetiţa e a lui. La moarte, Adeline îi lasă Arcadia lui Lottie.

După aproape 40 de ani, afaceristul Inigo Jones cumpără Arcadia de la Lottie. Designerii Daisy Parsons şi Daniel Wiener iau lucrarea de renovare, dar Daniel o părăseşte pe Daisy când fetiţa lor, Ellie, are patru luni. Julia Warren, sora lui Daisy, o ajută să se pună pe picioare, apoi Daisy se mută cu Ellie la Arcadia pentru a onora contractul. Lottie o ajută cu îngrijirea fetiţei. Deşi îi e greu, Daisy se impune în faţa maistrului Aidan şi a echipelor de muncitori. Sylvia Rowan, fostă Holden, proprietara hotelului Riviera, se opune transformării Arcadiei în hotel, însă Lottie o confruntă. Jones şi Daisy se plac, dar Daniel apare la Arcadia sperând să fie iertat. Când găseşte pictura murală, Daisy îl angajează pentru restaurare pe Hal Hatton, soţul lui Camille, care acum are 36 de ani. Hal şi Camille au probleme financiare, dar şi de încredere deoarece, în urmă cu un an, Camille îl înşelase. Ei au o fiică, Katie, de 8 ani. Lottie deschide în secret un cont pe numele lui Camille, iar Hal crede că urmează să fie părăsit, însă Camille îi arată că nu e aşa. Daisy vrea să îi invite pe cei din pictură la inaugurarea hotelului. Ea îl găseşte pe Stephen, care cheamă câţiva artişti şi îi dă numele lui Guy. Julian e senil, iar George e ocupat cu viaţa sa socială.

Daisy se desparte de Daniel. La inaugurare, Daniel află de la Aidan că Jones dormise uneori la Arcadia. El îl loveşte pe Jones, care ajunge la spital, însoţit de Daisy. Atunci, Daisy şi Jones îşi dau seama că se iubesc şi rămân împreună. Guy ajunge la inaugurare şi îi spune lui Lottie că Celia murise de câţiva ani şi că nu au avut copii. După căsătorie, Celia fusese internată o perioadă într-un spital de psihiatrie, instabilitatea ei mintală fiind dovedită de minciunile pe care le spunea. Lottie realizează că locul ei e alături de Joe.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: