Un cântec pentru tine

un cantec pentru tine

Autor: Sarah Dessen

Titlu original: This Lullaby

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

În Lakeview, Statele Unite, Remy Starr are 18 ani, tocmai absolvise liceul şi aşteaptă să plece în toamnă la Facultatea Stanford din California. Între timp, lucrează ca recepţioneră la salonul de înfrumuseţare Joie din complexul comercial Mayor’s Village şi organizează pentru mama ei, vestita scriitoare de romane de dragoste, Barbara Starr, a patra nuntă, care urmează să aibă loc pe 10 iunie. Viitorul soţ, Don Davis, are o reprezentanţă auto, iar când Remy îl vizitează la serviciu pentru nişte detalii legate de nuntă, ea e abordată de Dexter Jones, care, cu insolenţă, îşi scrie numărul de telefon în palma ei.

Într-o seară, Remy şi prietenele ei, Lissa, Jessica şi Chloe, merg la localul Bendo şi îl întâlnesc acolo pe Dexter, care e foarte sociabil. Remy pleacă cu iubitul ei, Jonathan, cu intenţia de a se despărţi de el, însă află că el o înşeală. Între timp, Lissa e părăsită de Adam, primul ei iubit. Dexter e solistul unei trupe de muzică, din care mai fac parte Ted la chitară, Lucas la clape şi John Miller la tobe. Ei sosiseră recent în oraş şi îşi caută de lucru la Mayor’s Village. John intră la Joie, unde Lola, patroana foarte amuzată de intenţia lui, îl ajută să se angajeze la cafeneaua din complex. El îi spune lui Remy că Dexter e decis să o cucerească. La nunta Barbarei cu Don, trupa Sol Bemolii, angajată de acesta, e chiar trupa lui Dexter. La final, Christopher, fratele lui Remy de 21 de ani, şi iubita acestuia, Jennifer Anne, pleacă fără să o anunţe pe Remy, iar Dexter e abandonat de colegii lui. Cu toate acestea, Remy refuză să împartă un taxi cu el. Dexter îi tot trimite poze de la magazinul de developat unde lucrează, apoi o convinge să îl ducă acasă cu maşina. Remy se ataşează de câinele lui, numit Maimuţă. Seara, la cina organizată de Jennifer Anne, Remy vrea să parieze pe durata scurtă a noii căsnicii a Barbarei. Chris, care s-a schimbat de când a cunoscut-o pe Jennifer Anne, se ceartă cu Remy. Ea merge la Bendo şi se îmbată, revenind la vechi obiceiuri, iar un tip, Sherman, vrea să o ducă cu el. Când Remy îl refuză şi îl loveşte, Dexter apare şi pretinde că e iubitul ei. După această seară, Remy acceptă să devină iubita lui Dexter, încălcându-şi regula de a nu se întâlni cu muzicieni. Thomas Custer, tatăl lui Remy, fusese muzician şi, după ce se despărţise de Barbara, îi compusese „Un cântec pentru tine” fiicei lui nou-născute. Cântecul ajunsese celebru, însă Thomas murise când Remy avea doi ani, neapucând să o cunoască.  

În luna iulie, Remy îşi petrece mult timp cu trupa, care se numeşte de fapt „Adevăraţii”. Ei fuseseră implicaţi într-un incident cu autorităţile din Pennsylvania, iar avocatul lor fusese Michael, fratele lui Don. Adevăraţii cântă săptămânal la Bendo şi au succes cu melodia lor originală, „Cântecul cartofului”. Ted o întâlneşte pe Arianna Moss, impresar la Rubber Records şi o invită să asculte trupa la Bendo. John o cheamă pe colega lui de serviciu, Scarlett Thomas, de care e îndrăgostit, dar care e o tânără mamă şi îl consideră imatur. Trupa interpretează cu mare succes „Un cântec pentru tine”. Ted îi spune lui Remy că Dexter încearcă să o cucerească pe Arianna. Remy se desparte de Dexter, dar vrea să rămână prieteni.

Convinsă de colegele de la Joie, Remy se întâlneşte cu Paul, fiul unei cliente, iar Dexter e gelos. Înainte de a pleca la facultate, Remy încheie relaţia cu Paul şi vrea să facă pace cu Dexter. Din glumă, Dexter îi arată mai mult poze de-ale clienţilor, iar într-una Remy o recunoaşte pe Patty, secretara lui Don, în camera Barbarei. Barbara primise deja o copie a pozei de la Patty şi îl dăduse afară pe Don. În aceeaşi seară, Chris şi Jennifer Anne îşi anunţă logodna. Mai târziu, Remy o întâlneşte pe Lissa, care reuşise să îl cucerească pe P.J., colegul ei de serviciu. Remy îşi dă seama că trebuie să rişte şi se împacă cu Dexter.

În noiembrie, în timp ce Remy e la facultate, Dexter îi trimite un CD cu muzica lor, inclusiv cu interpretarea la „Un cântec pentru tine”, şi plănuieşte să o viziteze după ce termină un turneu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: