Soţia dintre noi

sotia dintre noi

Autori: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Titlu original: The Wife Between Us

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Când Vanessa are 27 de ani, îl întâlneşte într-un avion pe Richard Thompson, un manager de succes în vârstă de 36 de ani, care îi schimbă viaţa. El o porecleşte „Nellie” deoarece i se pare un nume mai potrivit pentru ea. Ea e educatoare la o grădiniţă din New York, Statele Unite, iar trei nopţi pe săptămână e chelneriţă într-un bar. Împarte un apartament cu colega ei, Samantha, dar Richard îi cumpără o casă imensă în suburbii. Richard îşi pierduse părinţii într-un accident în copilărie, dar e foarte apropiat de sora lui mai mare, Maureen, care îl crescuse. El şi Vanessa se logodesc rapid şi, după nunta organizată în Florida, ea e convinsă de Richard să renunţe la ambele slujbe şi să încerce să facă un copil.

La şase luni după căsnicie, când Vanessa nu reuşeşte să rămână însărcinată, merge la ginecolog şi e nevoită să recunoască, de faţă cu Richard, că mai fusese gravidă la 21 de ani, dar pierduse sarcina. Atunci, avusese o relaţie cu Daniel Barton, profesorul ei de sociologie de la Universitatea Grant din Florida, despre care aflase ulterior că era căsătorit şi că avea copii. Ea plecase de la petrecerea de iniţiere în sororitatea ei pentru a-i spune lui Daniel despre sarcină, lăsând-o singură pe Maggie, fata de care trebuia să aibă grijă. Maggie se înecase în ocean, iar fratele ei, Jason, o învinovăţise pe Vanessa de accident. Vanessa făcuse avort şi, de îndată ce terminase facultatea, plecase la New York. După doi ani de căsnicie, fiind plecat des în delegaţii, Richard îi cumpără Vanessei un câine de pază pe nume Duke. Ea se ataşează de câine, dar Duke dispare. Vanessa îl suspectează pe Richard. Pentru a-şi găsi un scop, ea face voluntariat citindu-le copiilor dintr-o grădiniţă. Într-o seară, după ce participă la o gală, Richard o acuză pe Vanessa că îl minte legat de unde merge când el e la serviciu şi o loveşte. Când moare mama Vanessei, Richard îşi arată susţinerea, apoi devine tot mai violent. Vanessa notează într-un jurnal toate minciunile lui Richard, inclusiv faptul că nu a mers la controlul pentru a afla dacă e steril. Richard îi găseşte jurnalul şi o sugrumă până o lasă inconştientă. Vanessa îşi dă seama că el îi verifică toate acţiunile cu ajutorul telefonului mobil pe care i l-a făcut cadou după nuntă, iar după fiecare abatere de la reguli, urmează o pedeapsă. În timpul unei petreceri date la ei acasă, Richard sugerează în faţa tuturor invitaţilor că Vanessa ar fi băut o ladă de vin, comandă pe care el o anulase. Vanessa o găseşte pe Kate, prima soţie a lui Richard. Aceasta nu îi dezvăluie multe, doar că, în ziua în care l-a părăsit, Richard a făcut-o să cadă pe scări. Richard începe o relaţie cu noua lui asistentă, Emma Sutton, iar Vanessa profită de acest lucru pentru a fi mai liberă. Însă Richard o părăseşte, după şapte ani de căsnicie, iar ea se mută în apartamentul mătuşii ei, Charlotte. Încearcă să îşi refacă viaţa, angajându-se ca vânzătoare la un magazin de haine, când află că Richard s-a logodit cu Emma. Atunci Vanessa ştie că trebuie să o salveze.

Emma se simte hărţuită de Vanessa, iar Richard încearcă să îşi înlăture fosta soţie plătind-o. Pentru a dovedi una din minciunile lui Richard, Vanessa pătrunde în biroul lui şi găseşte extrasul de cont cu returnarea sumei pentru lada de vin, apoi îi trimite o copie Emmei. Emma o cheamă la ea în apartament, însă acolo e şi Richard. Teama reală a Vanessei faţă de Richard o convinge pe Emma să facă propriile investigaţii şi realizează că şi ea e la fel de manipulată. Vanessa îl confruntă pe Richard, iar el încearcă din nou să o stranguleze, dar ea reuşeşte să îl lovească în cap cu figurinele de tort scoase din buzunarul lui. Richard e internat pentru o lună într-o clinică de psihiatrie şi îi cere iertare Vanessei. Ea află de la Maureen că Richard fusese în maşină când tatăl lor cauzase intenţionat accidentul care le ucisese părinţii.

Emma îi e recunoscătoare Vanessei şi îi mărturiseşte că e fiica lui Daniel şi că încercase să îi distrugă căsnicia drept răzbunare pentru destrămarea propriei familii, dar că îşi dă seama că o judecase greşit. Vanessa se angajează ca educatoare şi rămâne să locuiască cu Charlotte pentru a avea grijă de ea.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: