Prin ochii ei

prin ochii ei

Autor: Sarah Pinborough

Titlu original: Behind Her Eyes

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Louise Barnsley are 34 de ani, lucrează ca secretară într-o clinică privată de psihiatrie din Londra, Anglia, şi e mama singură a unui băiat de 6 ani, Adam. Ea divorţase de Ian după ce acesta o înşelase când Adam avea doar 2 ani. Într-o zi, Louise îl întâlneşte într-un bar pe David Martin, cu care ajunge să se sărute. A doua zi, la serviciu, află că David, care apare însoţit de soţia lui, Adele, e noul doctor psihiatru angajat.

Adele Rutherford-Campbell îşi pierduse părinţii când avea 18 ani, într-un incendiu care cuprinsese casa lor, conacul Fairdale House din Scoţia, şi din care David, iubitul ei atunci, a salvat-o. Adele a fost internată pentru o lună în clinica Westlands pentru problemele ei de somn, iar acolo l-a cunoscut pe Robert Dominic Hoyle. Rob a ţinut un caiet cu sfaturile lui Adele pentru a scăpa de spaimele nocturne.

În prezent, Adele are 28 de ani, iar ea şi David se mutaseră în Londra cu intenţia de a o lua de la capăt. David îi prescrie lui Adele nişte pastile, pe care ea nu le ia. Adele se preface că o întâlneşte întâmplător pe Louise pe stradă şi devin prietene, fără să îi spună lui David, care pare a fi un soţ dominator. Adele află că Louise are spaime nocturne, la fel cum avea şi ea în copilărie, şi îi dă caietul lui Rob ca să o ajute. După plecarea lui Adam în vacanţă cu Ian în Franţa, pentru care Louise anunţă la serviciu că ar fi bolnavă, David o vizitează şi ajung să se culce împreună. Când se reîntâlneşte cu Louise, Adele are o vânătaie pe faţă şi o lasă să creadă că David i-a cauzat-o, dar de fapt fusese lovită când încerca să cumpere heroină. Anthony Hawkins, un tânăr pacient al lui David, merge la ei acasă şi o vede pe Adele lovită şi speriată, astfel că doctorul Sykes, şeful lui David, e informat, dar Adele insistă că s-ar fi lovit într-o uşă. Ea aranjează să fie sunată legat de abonamentul lui Louise la sală, iar astfel David află despre prietenia lor şi o concediază pe Louise. Adele îi spune lui Louise că David are în birou un dosar cu afecţiunile ei, pentru care îi prescrie pastilele, iar Louise pătrunde în fosta ei firmă pentru a-l citi, dar nu găseşte nimic concret, doar o referinţă la Marianne, o chelneriţă din Blackheath. David află şi o ameninţă pe Louise să stea departe de el şi de Adele. Tot la sugestia lui Adele, Louise îl acuză pe David într-o scrisoare anonimă trimisă inspectorului Angus Wignall, cel care s-a ocupat de cazul incendiului de la conac.

Louise scapă de spaimele nocturne urmând instrucţiunile din caiet, care o ajută să vizualizeze o uşă spre un loc fericit. Când visează o a doua uşă, ea poate ajunge în orice loc cunoscut, unde vede ce se întâmplă în acel moment. Astfel, călătoreşte până în apartamentul vecinei sale, Laura. Louise îşi aminteşte cum o găsise într-o zi pe Adele în transă şi îşi dă seama că şi aceasta călătoreşte la fel, ştiind totul despre relaţia dintre ea şi David. Louise o caută pe Marianne, iar aceasta îi povesteşte despre prietenia cu David şi despre gelozia lui Adele, care i-a ucis pisica, călcând-o pe cap. Louise îşi dă seama că a greşit şi îi cere lui David să îi spună adevărul. El îi zice că Rob a luat o supradoză, iar Adele i-a aruncat trupul în vechiul puţ de la conac, făcându-l şi pe David complice prin tăinuire. Apoi, Adele a făcut un avort şi a început să se comporte psihotic. David se predă poliţiei din Perth, Scoţia, dar nu e acuzat. Adele îi trimite lui Louise un mesaj în care sugerează că se va sinucide, iar Louise merge la casa acesteia. Încercând să o salveze, Louise iese din propriul corp şi intră în corpul lui Adele, însă şi Adele intră în corpul lui Louise. Adele injectează heroina cumpărată de la Anthony în propriul trup, ucigând-o astfel pe Louise.

David şi noua Louise se căsătoresc. În fapt, Adele şi Rob făcuseră schimb de trupuri într-o noapte, iar Rob a ucis-o pe Adele, în trupul lui, ca să fie cu David, de care se îndrăgostise. Rob e cel care făcuse avort, deoarece copilul era al lui Adele. Când relaţia cu David s-a degradat, a planificat obţinerea corpului lui Louise. Rob o îndepărtează pe Sophie, prietena lui Louise, şi plănuieşte să scape şi de Adam.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: