Prietena mea de suflet

prietena mea de suflet

Autor: Sarah Pinborough

Titlu original: Cross Her Heart

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

Lisa Buckridge are aproape 40 de ani, lucrează în recrutare şi are o fiică de 16 ani, Ava, cu care locuieşte într-un orăşel din Essex, Anglia. Marilyn Hussey e cea mai bună prietenă şi colegă a ei. Lisa tocmai încheie cel mai mare contract al firmei, cu afaceristul Simon Manning, care o place şi o invită în oraş. Totul pare să meargă bine, însă, când Lisa îi duce nişte cumpărături vecinei sale, doamna Goldman, găseşte un iepuraş de pluş aruncat în ploaie, care îi aminteşte de Daniel, fratele ei vitreg, ucis la vârsta de doi ani şi jumătate. În altă zi, Lisa aude la radio o dedicaţie anonimă şi un cântec din trecutul ei. Apoi, când prietenele Avei din echipa de înot, Angela, Lizzie şi Jodie, vin în vizită, Lisa găseşte o ramă căzută pe jos, iar o poză cu Ava lipseşte. Ava are un iubit, Courtney, cu care rămâne însărcinată, lucru pe care i-l zice doar lui Jodie, vrând să avorteze. Ea crede că e îndrăgostită de un tip pe care l-a cunoscut doar online. Când Ava îl salvează de la înec pe Ben Starling, un băieţel de doi ani, la festivalul anual din Elleston, poza ei apare în ziar, iar identitatea Lisei ca Charlotte Nevill, ucigaşa lui Daniel, iese la iveală.

În 1989, la vârsta de 11 ani, Charlotte locuieşte cu mama ei, cu Tony Grove, iubitul acesteia, şi cu Daniel, băieţelul lor. Charlotte e geloasă pe Daniel, crezând că are parte de iubirea părinţilor, în timp ce pe ea o prostituează la un bordel. Singura prietenă a lui Charlotte e Katie Batten, care provine dintr-o familie bună. Ele plănuiesc să fugă în Skegness, la casa bunicului decedat al lui Katie. Într-o zi, Charlotte îl duce cu ea pe Daniel la casa părăsită în care îşi petrece timpul cu Katie. Fetele se îmbată, iar Charlotte se trezeşte lângă cadavrul lui Daniel, strangulat şi lovit cu o cărămidă. Charlotte se autodenunţă şi e închisă opt ani, iar Katie e achitată. La autopsie reiese că şi Daniel era abuzat de părinţi. În 1998, Charlotte primeşte o nouă identitate, iar în 2000 îl întâlneşte pe Jon Roper, cu care are o fetiţă pe nume Crystal. Ea îi spune lui Jon cine e, iar el ajunge să o deteste. Când Crystal are doi ani, Charlotte îl părăseşte cu ajutorul lui Joanne, ofiţerul ei supraveghetor. Ea îşi ia numele Lisa, iar pe fiica ei o numeşte Ava.

În prezent, Alison, ofiţerul supraveghetor al Lisei, le duce pe ea şi pe Ava într-o altă locuinţă. Ava evadează în timpul nopţii pentru a se întâlni cu tipul din online. Lisa crede că totul e pus la cale de Katie, deşi Alison insistă că aceasta murise înecată în 2004, şi fuge pentru a o căuta pe Ava. Marilyn îl părăseşte pe Richard, soţul ei violent, despre care nu povestise nimănui, şi se refugiază în hotelul lui Simon. Poliţia găseşte cadavrul lui Jon într-o cabană din Ţara Galilor, iar laptopul lui, de pe care îi fuseseră trimise mesaje Avei, e găsit în camera Lisei. Lisa şi Marilyn se întâlnesc din întâmplare la casa Juliei, noua lor colegă de birou, care nu pare a fi cine pretinde. Julia e hoaţă, însă nu e Katie. Marilyn o ajută pe Lisa, cazând-o la un hotel. Lisa merge la casa lui Jodie deoarece nu o văzuse niciodată pe mama acesteia, Amelia Cousins, iar acolo găseşte poza Avei şi caseta cu melodiile preferate ale ei şi ale lui Katie. Lisa merge la casa lui Katie din Skegness, unde cade în capcana ei. Bunicul lui Katie fusese un iluzionist, iar încăperea unde Katie le ţine captive pe Lisa şi pe Ava e ascunsă în spatele bibliotecii. Katie mărturiseşte că ea l-a ucis pe Daniel după ce şi-a drogat prietena, apoi s-a simţit trădată când Charlotte s-a autodenunţat. Ea şi-a înscenat moartea, apoi l-a găsit pe Jon, care făcuse greşeala să îşi vândă povestea unui ziar. Când şi-a dat seama ce a făcut, Jon i-a trimis banii Lisei, iar ea i-a trimis o scrisoare de mulţumire, dezvăluindu-şi locaţia. Katie l-a ucis pe Jon, apoi a găsit-o pe Ava şi s-a împrietenit cu ea, dându-se drept Jodie, o fată a cărei mamă era mereu plecată. Ea i-a scris Avei de pe laptopul lui Jon, l-a împins pe Ben în apă şi a dat publicităţii noua identitate a lui Charlotte. Planul e să o ucidă pe Ava şi să îi însceneze crima Lisei. Cu ajutorul lui Simon, Marilyn află adresa lui Katie şi merge acolo. Ea găseşte încăperea la timp pentru a interveni. Deşi Katie o înjunghie, Marilyn scapă cu viaţă, iar Lisa reuşeşte să o doboare pe Katie. Ava face pace cu mama ei şi naşte un băieţel pe care îl numeşte Daniel. Katie e închisă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: