O mică favoare

o mica favoare

Autor: Darcey Bell

Titlu original: A Simple Favor

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia Cărtureşti.

Rezumat:

Stephanie e mama singură a unui băiat de 5 ani, Miles, locuieşte într-o casă din Warfield, Connecticut, Statele Unite, şi are un blog cu sfaturi pentru alte mămici. Nu are nicio prietenă până când o întâlneşte pe Emily Nelson, mama lui Nicky, coleg de clasă cu Miles. Emily lucrează la Dennis Nylon Inc., o firmă de design vestimentar, iar soţul ei, Sean Townsend, lucrează la o firmă de pe Wall Street, fiind plecat des în delegaţii. Emily apelează frecvent la Stephanie să aibă grijă de Nicky, dar, într-o zi, nu mai merge să îl recupereze, iar Stephanie anunţă pe blog dispariţia prietenei ei. Sean, care e în Anglia, nu se alarmează iniţial, spunând că Emily e într-o călătorie de afaceri, dar, după ce revine acasă, cheamă poliţia.

La 18 ani, după moartea tatălui ei, Stephanie află că acesta mai avusese o familie şi un fiu pe nume Chris. Stephanie şi Chris încep o relaţie incestuoasă, care continuă şi după căsătoria ei cu arhitectul Davis Cook Ward şi din care rezultă Miles. Când Miles are doi ani, Davis îşi dă seama de adevăr şi îl ia pe Chris la o plimbare cu maşina, provocând accidentul care îi ucide pe amândoi. Stephanie îi mărturiseşte secretul ei lui Emily, în timp ce se află cu copiii în parc, iar aceasta o înregistrează pe reportofonul ascuns în buzunar.

Stephanie ştie că Emily are o cabană pe malul unui lac în Michigan. Poliţia scoate din lac cadavrul unei femei, care are pe deget inelul furat de Emily de la soacra ei la prima lor întâlnire. Testul ADN confirmă că într-adevăr cadavrul e al lui Emily, iar raportul autopsiei arată un consum îndelungat de alcool şi droguri. Tragedia îi apropie pe Stephanie şi pe Sean, care încep o relaţie. Într-o zi, Nicky îi spune lui Stephanie că a văzut-o pe Emily lângă şcoală, fapt confirmat de Miles, şi că aceasta le transmite salutări. Apoi, în timp ce se află în casa lui Emily, Stephanie primeşte un telefon de la ea. Drept răspuns, Stephanie postează pe blogul ei un mesaj pentru Emily, în care îi dă de înţeles că i-a luat locul.

Planul lui Emily e ca, după ce îşi înscenează moartea, Sean să încaseze asigurarea ei de viaţă, în valoare de două milioane de dolari, şi să fugă cu Nicky în Europa, unde să se reunească. Stephanie e aleasă de Emily pe post de martoră şi de bonă pentru Nicky. Când Evelyn, sora geamănă a lui Emily, de care nu ştie nici Sean, o cheamă la cabana familiei, Emily îşi dă seama că planul poate fi realizat. Evelyn vrea să se sinucidă, iar Emily o îmbată, îi dă inelul ei şi aşteaptă să moară înecată. Planul lui Emily se strică, însă, când Sean chiar crede că ea a murit. Emily o ameninţă pe Stephanie cu înregistrarea din reportofon dacă nu o ajută să plece cu Nicky. Stephanie găseşte adresa mamei lui Emily, care locuieşte în Bloomfield Hills, Michigan, şi merge în vizită. Deşi doamna Nelson e senilă, Stephanie află de la ea că Emily are o soră geamănă, dependentă de droguri. Stephanie realizează că trupul scos din lac e al lui Evelyn, apoi scrie pe blog un mesaj cu subînţeles. Emily îşi dă întâlnire cu Sean şi îi promite că se va răzbuna. Sean e vizitat de Isaac Prager, anchetator la compania de asigurări, care ştie că trupul din lac e al lui Evelyn. Emily îi cere lui Stephanie să se întâlnească într-un bar şi să îi aducă inelul şi peria de păr a lui Sean. Acolo o conduce la maşina lui Isaac, pe care îl ucisese cu o seringă hipodermică. Emily pune în maşină părul lui Sean, apoi ea şi Stephanie împing maşina într-o prăpastie. Emily o minte pe Stephanie, spunându-i că Sean e un soţ abuziv, apoi merge la Dennis şi îşi cere slujba înapoi. Dennis îi asigură şi un avocat bun. Emily şi Stephanie îl încolţesc pe Sean, acuzându-l de abuzuri şi chiar de crimă. Stephanie postează acuzaţiile şi pe blogul ei. Sean e ajutat de Carrington, şeful lui, care îl trimite în Irlanda, de unde nu poate fi extrădat.

După o lună, detectivii Meany şi Fortas o vizitează pe Emily şi îi spun că i-au găsit inelul în maşina lui Isaac. Ea declară că, ultima dată, inelul îi fusese dăruit de Sean lui Stephanie. După plecarea poliţiştilor, Emily îşi face bagajele pentru a pleca cu Nicky în străinătate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: