O mamă perfectă

o mama perfecta

Autor: Aimee Molloy

Titlu original: The Perfect Mother

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia Cărtureşti.

Rezumat:

În New York, Statele Unite, cu ajutorul platformei online „The Village”, se formează grupul mămicilor care urmează să nască în luna mai, numit Mamele din Mai. Ele continuă să se întâlnească periodic şi după ce nasc, iar câteva dintre ele sunt nelipsite. Mary Frances „Francie” Givens şi soţul ei, Lowell, au un băieţel pe nume William, Nell Mackey şi soţul ei, Sebastian, o au pe Beatrice, Colette Yates şi partenerul ei, Charlie Ambrose, o au pe Poppy, Gwendolyn „Winnie” Ross e mamă singură pentru băieţelul Midas, Scarlett e mama lui Joshua, iar Token, singurul bărbat din grup, o are pe Autumn. Pe 4 iulie, Francie şi Nell organizează o seară la terasa Jolly Llama. La recomandarea lui Nell, Winnie îl lasă pe Midas cu Alma Romero, bona lui Beatrice. În timpul serii, Winnie dispare cu un bărbat de la bar, iar Francie, Nell şi Colette îi găsesc telefonul pe masă. Nell, care pare beată, îi şterge lui Winnie aplicaţia de monitorizare a camerei lui Midas, apoi pierde telefonul. Alma o sună pe Nell şi îi spune că Midas a dispărut.

Detectivii Mark Hoyt şi Stephen Schwartz investighează dispariţia lui Midas. Nell îşi aminteşte că a vorbit cu Scarlett la bar, dar celelalte mame insistă că Scarlett nu a participat. Alma dormise în timpul răpirii, iar Nell o concediază şi o duce pe Beatrice la creşă. Aflată în biroul lui Teb Shepherd, primarul căruia îi scrie biografia, Colette vede dosarul lui Midas şi face copii după conţinut. Poliţia îl suspectează pe Bodhi Mogaro, din Yemen, pe care îl prind cu 25 de mii de dolari la el. Presa difuzează o poză cu Winnie şi Nell dansând la terasă. Winnie fusese vedeta serialului „Bluebird” în adolescenţă, în anii ’90. Hector Quimby, administratorul proprietăţilor ei, e găsit mort în pădurea din apropiere. Colette, Nell şi Francie primesc fiecare câte un plic cu o poză a lui Token în arest, în tinereţe. Francie îl găseşte într-o poză pe Facebook pe tipul cu care vorbise Winnie la bar, îi dă întâlnire şi află că Winnie nu a plecat cu el. Nell, care e expertă în securitate online, sparge site-ul The Village, dar nu găseşte profilul lui Winnie. Francie îl confruntă pe Token legat de faptul că a plecat pe ascuns de la Jolly Llama şi de faptul că a fost închis. Nervos, Token dă presei numele real al lui Nell, Ellen Aberdeen. Nell fusese în centrul unui scandal la 22 de ani, când avusese o aventură cu şeful ei, Lachlan Raine, candidat la preşedinţie. Acum presa scrie din nou despre ea, dar şi despre Francie şi Colette, care e concediată. Winnie devine suspecta principală când păturica lui Midas e găsită, pătată cu sânge, în portbagajul maşinii ei. Token îi mărturiseşte lui Francie că el e Daniel, iubitul din adolescenţă al lui Winnie, şi că fusese închis deoarece îl bătuse pe Archie Andersen, hărţuitorul acesteia. Lucille, soţia lui Daniel, îl înşeală, iar el încă ţine la Winnie.  

Francie insistă că Scarlett ar putea şti mai multe deoarece locuieşte într-un bloc vecin cu Winnie. În timp ce Daniel rămâne afară, Francie, Colette şi Nell intră în apartamentul lui Scarlett, unde îi găsesc jurnalul, dar şi pozele cu Daniel în arest. Scarlett revine pe neaşteptate, avându-l pe Midas în braţe. Ea le mărturiseşte că rămăsese însărcinată cu psihoterapeutul ei, doctorul H., dar acesta o părăsise, fiind căsătorit şi având deja trei copii. Joshua, bebeluşul lui Scarlett, murise la naştere, iar ea venise la întâlnirile Mamelor din Mai cu o păpuşă. Scarlett fusese la Jolly Llama şi îi pusese lui Nell droguri în băutură, apoi furase telefonul şi cheile lui Winnie. După ce îl răpise pe Midas, sunase la poliţie cu diverse ponturi, apoi încercase să îi însceneze totul lui Winnie. Hector îi găsise pe Scarlett şi pe Midas în cabana lui Winnie, iar ea îl omorâse. Scarlett o înjunghie pe Colette, dar e arestată după ce Daniel anunţă poliţia.

Un an mai târziu, pe 4 iulie, Francie, Nell, Colette, Winnie şi Daniel, însoţiţi de copiii lor, se reîntâlnesc la locul obişnuit din parc. Francie născuse din nou, în urmă cu două săptămâni, o fetiţă pe nume Amelia, Nell devenise director executiv al organizaţiei Femeile pentru Egalitate, iar Colette scrisese primul roman în timpul convalescenţei. Winnie încă se teme să nu îl mai piardă pe Midas, însă Daniel îi e alături.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: