Micile ticăloase

micile ticaloase

Autor: Alex Marwood

Titlu original: The Wicked Girls

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia Cărtureşti.

Rezumat:

În 17 iulie 1986, în satul Long Barrow din Oxfordshire, Anglia, Jade Walker şi Annabel „Bel” Oldacre, ambele în vârstă de 11 ani, se întâlnesc pentru prima dată. Jade trăieşte în sărăcie la o fermă de porci, fiind cea mai mică din şapte fraţi şi având o mamă obeză, Lorraine, şi un tată violent, Ben Walker. Bel trăieşte într-o vilă, însă e ignorată de mama ei, Lucinda, şi abuzată de tatăl ei vitreg, Michael. Ei plecaseră împreună cu fetiţa lor de 6 ani, Miranda, în vacanţă în Malaysia, lăsând-o pe Bel cu Romina, bona Mirandei. Jade vrea să îşi cumpere o ciocolată de la magazin, dar patroana, doamna Stroud, o dă afară. Bel fură ciocolata şi i-o dă lui Jade. Ele se întâlnesc apoi cu gaşca lui Darren, fratele de 16 ani al lui Jade. Deborah „Debbie” Francis, iubita lui Darren, o lasă pe Chloe, sora ei de 4 ani, în grija lui Jade şi a lui Bel, iar ea şi Darren pleacă împreună. Fetele nu ştiu cum să aibă grijă de Chloe. Fetiţa insistă că Debbie e la râu, aşa că pornesc într-acolo. Chloe e epuizată, flămândă şi aproape leşinată, având multiple lovituri de la căzăturile de pe drum. Când încearcă să o treacă pe Chloe peste un gard, Bel o împinge, iar fetiţa cade, îşi frânge gâtul şi moare. Jade insistă să o ducă la râu ca să o trezească, însă tot ce fac e să producă mai multe distrugeri cadavrului. În final, decid să o îngroape şi să nu zică nimic. Câteva zile mai târziu, sunt arestate, condamnate pentru crimă şi instituţionalizate, Jade la Exmouth, iar Bel la Blackdown Hills, unul din cele mai rele centre. Ele primesc noi identităţi, Jade devine Kirsty, iar Bel devine Amber Gordon. 

În anul 2011, Amber e şefa echipei de curăţenie în parcul de distracţii Funnland din Whitmouth. Ea trăieşte de şase ani cu Victor „Vic” Cantrell, tot angajat al parcului, şi are două căţeluşe, Mary-Kate şi Ashley. Amber e apropiată de colegele ei, Blessed Ongom şi Jacqueline „Jackie” Jacobs, şi le ajută de câte ori poate. Blessed e mamă singură, iar Amber îi face rost de un calculator fiului ei. Când Jackie se încurcă cu Martin Bagshawe, care devine obsedat de ea, Amber o lasă să stea la ea o perioadă. În timp ce face curăţenie în Innfinnityland, sala oglinzilor, Amber găseşte cadavrul unei adolescente, a cincea turistă ucisă în ultimii doi ani. Kirsty Lindsay, care e jurnalistă în Farnham, Surrey, merge în Whitmouth pentru a scrie despre crime. Ea e căsătorită cu Jim şi are doi copii, Sophie, de 11 ani, şi Luke, de 8 ani. Kirsty şi Amber se întâlnesc întâmplător la Funnland, fapt care încalcă termenii eliberării lor condiţionate. Totuşi, Kirsty îi dă lui Amber numărul ei de telefon. Vic găseşte numărul şi o acuză pe Amber că îl minte, apoi pleacă nervos în oraş. Martin apelează la o prostituată, Tina Bentham, pe care o înjunghie cu o furculiţă de lemn în gât. După tura de noapte, Amber îşi dă întâlnire cu Jackie şi cu Blessed în parcare pentru a le duce acasă cu maşina ei, dar acolo găsesc cadavrul unei alte turiste. În aceeaşi zi, poliţia găseşte şi cadavrul Tinei. Amprentele lui Vic sunt găsite în Innfinnityland, însă el spune că fusese acolo cu Jackie, cu care o înşeală pe Amber. Amber îl dă afară pe Vic şi o concediază pe Jackie. Martin o observă pe Kirsty între ceilalţi jurnalişti şi începe să o urmărească. Kirsty şi Amber se întâlnesc într-o cafenea şi îşi povestesc vieţile, Amber fiind cea invidioasă. Seara, Kirsty merge într-un club cu alţi jurnalişti şi e abordată de Martin. Vic intervine, dar şi el îi vorbeşte urât. Kirsty pleacă singură şi e atacată de un bărbat, de care se apără cu o cheie. Ea scrie un articol în care îl descrie pe atacator ca fiind Martin. În aceeaşi noapte, Vic e prins de nişte tineri în timp ce ataca o femeie. În arest, Vic îi mărturiseşte lui Amber că el e ucigaşul turistelor şi că a ales-o să îi fie iubită tocmai pentru că ştie că ea e Bel.

Debbie o recunoaşte pe Bel dintr-o poză din ziar şi anunţă presa. Oamenii din Whitmouth încep să o vâneze pe Amber, iar câţiva îi omoară căţeluşele. Amber se ascunde într-o casă a groazei de pe ponton şi o sună pe Kirsty să o ajute. Kirsty e urmărită de Martin, care, auzind că ea e Jade, vrea să facă public acest lucru. Kirsty încearcă să se înţeleagă cu el, dar Martin râde de ea. Atunci îl loveşte peste faţă cu un metal de pe jos. Amber decide să ia vina asupra ei şi, după ce moare Martin, sună la poliţie şi se predă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: