Dragă Edward

draga edward

Autor: Ann Napolitano

Titlu original: Dear Edward

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online CartepediaCărtureşti Librex.

Rezumat:

În 12 iunie 2013, pe Aeroportul din Newark, Statele Unite, familia Adler, formată din Bruce, Jane şi copiii lor, Jordan, de 15 ani şi Edward, de 12 ani, se îmbarcă în Zborul 2977 cu destinaţia Los Angeles, oraş în care vor să se mute. Jane e scenaristă a serialului „Lege & Ordine” şi primeşte un alt post la Hollywood, iar Bruce e matematician şi se ocupă de educarea băieţilor acasă. Ea are loc la clasa business pentru a putea lucra la un scenariu, în timp ce Bruce şi băieţii sunt la clasa economică. În total sunt 187 de pasageri şi echipajul format din pilot, copilot şi trei stewarzi, Veronica, Ellen şi Luis. Printre pasageri se află Linda Stollen, de 25 de ani, care tocmai aflase că e însărcinată şi merge la iubitul ei, Gary. Ea are loc lângă Florida, o filipineză care îi povesteşte că a trăit mai multe vieţi şi că acum îşi părăseşte soţul, cu care nu se mai înţelege. Benjamin Stillman e un militar de culoare, care fusese rănit în misiune din cauză că a fost distras de sentimentele reprimate pentru colegul său, Gavin. Mark Lassio, un afacerist de 32 de ani de pe Wall Street, se cuplează cu Veronica. Crispin Cox, un magnat de 77 ani, bolnav de cancer şi însoţit de o asistentă, moare în timpul zborului, iar doctoriţa Nancy Louis poate doar să constate decesul. Avionul trece printr-o furtună, care face ca pilotarea automată să nu mai fie posibilă. Apoi, copilotul face nişte manevre greşite, ridicând avionul şi scăzându-i astfel viteza, fapt care duce la prăbuşirea pe un câmp din Colorado. Datorită locului său, Edward e singurul supravieţuitor.

Lacey Curtis, de 39 de ani, sora mai mică a lui Jane, şi soţul ei, John Curtis, de 41 de ani, consultant IT, îl iau în grijă pe Edward. În timp ce e în spital, Edward e sunat de Preşedintele Statelor Unite, iar întreaga tragedie e foarte mediatizată. Lacey şi John îl iau pe băiat în casa lor din orăşelul West Milford. Acolo, Edward le cunoaşte pe Besa, vecina familiei Curtis, şi pe Shay, fiica ei, care e de aceeaşi vârstă cu el. Edward nu poate dormi decât în camera lui Shay, care îl compară cu Harry Potter. Când începe noul an şcolar, Edward merge cu Shay la şcoala gimnazială din oraş, în clasa a şaptea. El participă la sesiuni de psihoterapie cu doctorul Mike, iar uneori îl ajută pe directorul Arundhi cu îngrijirea plantelor. Într-o zi, Gary vine din California să îl vadă pe Edward, iar băiatul îşi aminteşte de Linda. După un timp, soseşte camionul cu lucrurile familiei Adler, iar Edward găseşte alinare în purtarea hainelor lui Jordan. În ianuarie 2014, John îl duce pe Edward în Washington, la audierea organizată de Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, dar băiatul e copleşit de atenţia familiilor victimelor. Fiecare familie primeşte câte un milion de dolari, iar Edward primeşte cinci milioane. John şi Edward sunt ajutaţi de Louisa Cox, fosta soţie a lui Crispin, să ajungă la maşina lor. La un an de la accident, un monument e ridicat pe locul prăbuşirii, dar Edward nu vrea să îl vadă. Când Edward şi Shay încep liceul, Besa le interzice să mai doarmă în aceeaşi cameră. Din dorinţa de a-l proteja pe Edward, John îşi parolează tableta şi deschide o cutie poştală în oraş. Edward găseşte în garaj un dosar cu pozele pasagerilor Zborului 2977 şi două sacoşe cu scrisori adresate lui, majoritatea scrise de familiile victimelor, cerându-i să facă ceva care să onoreze memoria celor morţi. Shay îl ajută să contabilizeze cerinţele şi să răspundă la cele la care poate. Edward le respinge pe cele care îi spun cum să îşi trăiască viaţa. Una din scrisorile drăguţe e de la Gary şi una de la Harrison Cox, fiul lui Crispin. Jax Lassio, fratele lui Mark, care moştenise averea acestuia, îi trimite lui Edward un cec de 7,3 milioane de dolari. O mare surpriză e scrisoarea Mahitei, iubita secretă a lui Jordan, iar Edward şi Shay merg într-o zi cu autobuzul la New York pentru a o întâlni.

Edward îi spune lui John că a găsit scrisorile şi decide să ajute cât mai mulţi oameni, inclusiv pe Shay şi pe Mahita, şi, cu ajutorul lui Lacey, face donaţii anonime. La finalul liceului, Edward e admis la toate facultăţile la care aplică, dar alege facultatea unde e admisă Shay. În iunie 2019, cei doi vizitează monumentul dedicat Zborului 2977. Întinşi pe iarbă, Shay îl sărută pe Edward, acoperind cerul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: