Sora pierdută

sora pierduta

Autor: Flynn Berry

Titlu original: Under the Harrow

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

La 32 de ani, Rachel Lawrence e asistentă la un spital din Oxford, Anglia, şi locuieşte doar cu Fenno, câinele ei ciobănesc german, într-o casă din Marlow. Nora Lawrence, sora ei mai mică cu doi ani, locuieşte în Londra şi e asistenta unei peisagiste. Când Rachel avea 17 ani, ea şi Nora s-au certat la o petrecere din Snaith, oraşul în care locuiau cu tatăl lor beţiv. Dimineaţă, Rachel a plecat singură spre casă şi a fost bătută de un bărbat. Poliţia nu l-a găsit pe atacator, iar Nora şi Rachel şi-au petrecut următorii ani căutându-l. Surorile sunt foarte apropiate şi îşi fac vacanţele împreună. Într-o vineri, Nora o vizitează pe Rachel, însă o găseşte moartă, înjunghiată de unsprezece ori, iar Fenno e spânzurat cu propria lesă de un stâlp al balustradei. Cazul începe să fie anchetat de detectivul Moretti de la secţia din Abingdon. Între timp, Nora se cazează la hotelul Hunters din Marlow şi începe propria investigaţie.

Primul suspect e Stephen, fostul logodnic al lui Rachel, de care ea se despărţise în urmă cu doi ani, dar cu care încă se mai întâlnea, însă acesta fusese la restaurantul său din Dorset la momentul crimei. Nora îşi aminteşte că, în urmă cu o săptămână, Rachel a avut o întâlnire cu Martin, un tip de la spital, însă nu există niciun coleg sau pacient cu acest nume. Apoi află de la Moretti că Rachel dormise la o prietenă în ultima săptămână şi că plănuia să se mute în Cornwall. Nora găseşte pe dealul din apropierea casei lui Rachel nişte cutii de bere şi pachete de ţigări şi i le arată sergentului Winston Lewis. Apoi îl întâlneşte pe Keith Denton, care îşi plimbă câinele pe lângă apeductul din zonă, şi află de la el că e instalator şi că fusese acasă la Rachel chiar în ziua crimei pentru o lucrare. Nora îl consideră suspect şi începe să îl urmărească obsesiv. Poliţia percheziţionează casa lui Keith, dar nu găseşte nimic. Când Nora îl acuză de crimă, Keith îi dă o palmă. Nora continuă căutările pentru atacatorul din Snaith şi îl găseşte astfel pe Paul Wheeler, care fusese închis pentru că a bătut o altă fată, dar care acum e eliberat condiţionat. Ea se dă drept jurnalistă şi merge în Leeds să se întâlnească cu Paul. El o recunoaşte, dar ea nu ştie de unde. Paul află unde stă Nora şi îi trimite flori. Nora o abordează pe Natasha Denton, soţia lui Keith, şi o întreabă dacă soţul ei a avut o relaţie cu Rachel. Natasha neagă, dar găseşte apoi fotografii cu Rachel ascunse sub o placă de faianţă, iar Keith recunoaşte că o iubea pe Rachel. Natasha anunţă poliţia, iar Keith e arestat. El sugerează poliţiei că Nora ar putea fi criminala. Keith e eliberat din lipsă de alte probe.

Moretti o cheamă din nou la interogatoriu pe Nora, de data aceasta cu informaţii noi. Ştie că la petrecerea din Snaith, Nora a lovit-o pe Rachel cu o sticlă în faţă şi bănuieşte că l-a pus pe Paul să o bată, ştie că Liam, iubitul lui Nora până în urmă cu şase luni, a înşelat-o cu Rachel, şi crede că Nora a cumpărat berea şi ţigările găsite pe deal. Liam îi confirmă Norei că s-a culcat cu Rachel o dată. Winston nu crede că Nora e vinovată şi îi dă detalii despre caz, apoi o sărută. El e suspendat din funcţie, iar ea e arestată pentru o noapte. La cererea Norei, Winston vorbeşte cu Paul, care fusese arestat din nou pentru un alt atac. Paul îi spune că fusese iubitul lui Rachel în adolescenţă, dar nu recunoaşte că ar fi atacat-o.

Nora decide să se întoarcă în Londra şi trece pe la benzinăria unde lucrează Louise Rosten, care fusese implicată, împreună cu iubitul ei, Callum Hold, într-un accident de maşină despre care Rachel îi povestise. Louise îi mărturiseşte Norei că Rachel a îngrijit-o la spital şi şi-a dat seama că toate rănile sale erau provocate de Callum înainte de accident. Rachel a stricat aparatul de perfuzie al lui Callum, provocându-i o supradoză. Pe fratele lui Callum îl cheamă Martin Hold. Nora îşi dă seama că Martin a ucis-o pe Rachel pentru a răzbuna moartea fratelui său. Ea şi Louise merg la magazinul de vopsele unde lucrează el şi, iniţial, intră doar Louise cu un reportofon şi obţine o mărturie înregistrată, apoi anunţă poliţia. Nora îi cere lui Martin să îi arate braţele, care sunt pline de cicatrici din lupta cu Rachel şi cu Fenno.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: