Mr. Mercedes

mr. mercedes

Autor: Stephen King

Titlu original: Mr. Mercedes

Seria: Bill Hodges Trilogy #1

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Nemira sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

În noaptea de 10 aprilie 2009, în faţa Complexului Municipal dintr-un oraş din Midwest, Statele Unite, Brady Wilson Hartsfield intră cu un Mercedes cenuşiu furat în mulţimea de oameni care aşteaptă deschiderea Primului Târg Anual de Locuri de Muncă. Opt oameni sunt ucişi, printre care Janice Cray şi bebeluşul ei, Patricia, şi mai mulţi sunt răniţi. Detectivii Kermit William „Bill” Hodges şi Pete Huntley cred că Olivia Ann Trelawney, proprietara Mercedesului, o femeie bogată în jur de 50 de ani, şi-a lăsat maşina deschisă şi că îi minte. Olivia se sinucide. Ucigaşul, supranumit Domnul Mercedes, nu este prins.

După un an, Bill are 62 de ani şi e pensionar. Divorţat şi cu o fiică, Alison, care nu îl vizitează, el se gândeşte să îşi ia viaţa. Într-o zi, primeşte o scrisoare de la Domnul Mercedes, în care e invitat pe site-ul de chat „Sub Umbrela Albastră a lui Debbie”. Bill merge la Janelle „Janey” Patterson, sora de 44 de ani a Oliviei, care divorţase şi se mutase în apartamentul mamei lor, Elizabeth Wharton. Ea descoperise o scrisoare de la Domnul Mercedes între lucrurile Oliviei şi îl angajează pe Bill să îl găsească pe ucigaş. Cu ajutorul lui Jerome Peter Robinson, băiatul de 17 ani din vecini, Bill intră pe chat şi îl enervează pe Brady, scriindu-i că nu crede că e Domnul Mercedes. Bill şi Janey o vizitează pe Elizabeth la azilul Sunny Acres şi află de la ea că Olivia, care avusese multe anxietăţi, a fost împinsă la sinucidere de fantomele pe care le auzea. Elizabeth suferă un infarct şi moare, iar rudele ei, fratele Henry Sirois şi sora Charlotte Gibney, precum şi fiica lui Charlotte, Holly Rachel Gibney, ajung în oraş. Janey îi cazează în apartamentul Oliviei. Bill o însoţeşte la înmormântare pe Janey, cu care începuse o relaţie. El se apropie de Holly care are 45 de ani şi e inteligentă, dar anxioasă. Brady are o invenţie proprie pe care o folosise pentru a capta codul de la cheia Mercedesului Oliviei şi pentru a deschide apoi portiera maşinii. El îşi foloseşte din nou invenţia pe maşina lui Bill şi, în timpul înmormântării, îi pune în maşină explozibili. La plecare, la insistenţele lui Holly, Bill merge în maşina familiei ei, iar Janey ia maşina lui Bill şi moare în explozie.

Brady locuieşte cu mama lui, Deborah Ann Hartsfield. În copilărie, fratele mai mic al lui Brady, Frankie, a suferit leziuni cerebrale după ce s-a înecat cu o bucată de măr, iar Deborah i-a sugerat lui Brady să îl împingă pe scările de la subsol, apoi l-a sufocat cu o pernă. În timp, relaţia dintre Deborah şi Brady a devenit incestuoasă. Deborah e şomeră şi alcoolică, iar Brady are două slujbe, ca tehnician IT în cadrul Discount Electronix şi ca Mr. Tastey, vânzător ambulant de îngheţată. El cumpără otravă pentru Odell, câinele lui Jerome, şi o amestecă cu carne de hamburgeri, dar Deborah o găteşte şi moare. Brady se mută la un hotel şi plănuieşte să se arunce în aer în timpul concertului trupei ‘Round Here în Centrul de Cultură şi Artă din Midwest. La concert urmează să fie prezente Barbara, sora de 9 ani a lui Jerome, şi mama lor, Tanya Robinson. Holly şi Jerome găsesc în calculatorul Oliviei fişierele audio care au înnebunit-o şi îl suspectează pe IT-istul ei. Radney Peeples, angajat al firmei de pază din cartier, le indică Patrula Cibernetică de la Discount Electronix, din care fac parte Brady, Frederica „Freddi” Linklatter şi Anthony Frobisher. Jerome îl recunoaşte pe Brady ca Mr. Tastey. În casa lui Brady, ei descoperă cadavrul lui Deborah şi faptul că Brady are bilet la concert. Ras în cap, într-un scaun cu rotile plin de explozibili şi cu fotografia lui Frankie în braţe, Brady intră la concert în zona persoanelor cu dizabilităţi. Bill, Jerome şi Holly ajung după începerea concertului, iar Bill suferă un atac de cord. Holly şi Jerome îl găsesc pe Brady şi, având Pliciul cu Noroc al lui Bill, un ciorap plin cu bile de rulment, Holly îl loveşte pe Brady în cap.

Brady intră în moarte cerebrală şi e internat în Clinica de Traumatisme Cranio-Cerebrale din cadrul Spitalului Memorial Kiner. Bill îşi revine, iar Holly şi Jerome sunt premiaţi de primar pentru eroismul lor. După şaptesprezece luni, Brady se trezeşte şi întreabă unde e mama lui.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: