Ce-am găsit al meu să fie

ce-am gasit al meu sa fie

Autor: Stephen King

Titlu original: Finders Keepers

Seria: Bill Hodges Trilogy #2

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Nemira sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

În anul 1978, Morris Bellamy, în vârstă de 23 de ani, împreună cu doi complici, Freddy Dow şi Curtis Rogers, intră în casa lui John Rothstein, vestitul autor al trilogiei „Alergătorul” care îl are ca personaj principal pe Jimmy Gold. Morris îl ucide pe John, în vârstă de 79 de ani, deoarece consideră că, în ultima carte, John i-a ucis spiritul lui Jimmy. Hoţii fură douăzeci de mii de dolari şi peste 150 de caiete cu copertă din moleschin în care John a continuat să scrie după ce s-a retras din activitate. Morris îi ucide pe complicii săi, apoi revine acasă şi pune banii şi caietele într-un cufăr pe care îl îngroapă în apropiere. În urmă cu câţiva ani, Morris se certase cu mama lui, renumita profesoară de istorie Anita Bellamy, pe tema „Alergătorul”, apoi se îmbătase şi, pierzându-şi discernământul, jefuise o casă, ceea ce l-a băgat pentru nouă luni într-un centru de detenţie unde a suferit abuzuri sexuale. Având caietele lui John, Morris se duce la prietenul său, Andrew „Andy” Halliday, care îi spusese că îl va ajuta să le vândă, dar care acum îi spune că trebuie să mai aştepte câţiva ani. Furios pe Andy, Morris se îmbată din nou şi violează o femeie, de data asta ajungând la închisoarea Waynesville pentru 35 de ani.

Thomas Saubers este unul dintre cei răniţi în masacrul de la Complexul Municipal din 2009. El şi soţia, Linda, împreună cu cei doi copii, Peter de 12 ani şi Tina de 8 ani, se mută în casa care aparţinuse familiei Bellamy. Thomas e şomer şi are probleme cu picioarele, iar relaţia dintre el şi Linda se deteriorează. În anul 2010, Peter găseşte cufărul lui Morris şi, în următorii trei ani, le trimite lunar, anonim, câte o sumă de bani părinţilor săi, ajutându-i să îşi revină. Însă, în 2014, Tina vrea să meargă la liceul Chapel Ridge, iar părinţii ei tot nu îşi permit. Peter decide să vândă o parte din caiete, care conţin încă două romane cu Jimmy Gold şi alte opere, şi alege să meargă la Andy, anticarul de care profesorul său de literatură, Howard Ricker, i-a zis să se ferească. Andy ştie de la Morris că în cufăr existau mulţi bani, astfel că îl şantajează pe Peter, cerându-i toate caietele pe gratis. Morris iese din închisoare şi îl ucide pe Andy după ce află de la el despre Peter. Tina îşi dă seama că Peter a trimis banii şi că are probleme şi apelează, prin prietena ei, Barbara Robinson, la Bill Hodges. Bill îşi deschisese agenţia pentru prinderea fugarilor „Ce-am găsit al meu să fie” şi o are ca asistentă pe Holly Gibney. Jerome Robinson e la Universitatea Harvard, dar se întâlneşte cu Bill şi Holly când revine acasă în vacanţă. Ei ascultă povestea Tinei, iar Bill îl abordează pe Peter la ieşirea din şcoală, dar acesta nu vrea să spună nimic. Tina îl văzuse pe Peter cu un caiet în moleschin, iar Holly are ideea să vorbească cu profesorul preferat al lui Peter. Howard le spune despre anticariatul lui Andy, iar Bill, Holly şi Jerome pornesc într-acolo. Peter merge la întâlnirea cu Andy, dar îl întâlneşte în schimb pe Morris şi de-abia scapă cu viaţă, apoi îl sună pe Bill şi îi spune adevărul despre bani şi caiete. Morris porneşte spre casa lui Peter şi, ajuns acolo, o împuşcă pe Linda şi o răpeşte pe Tina, apoi îl sună pe Peter şi îi cere caietele în schimbul Tinei. Morris o duce pe Tina în clădirea Centrului de Recreere, scoasă la vânzare prin agenţia de imobiliare a lui Thomas, fără să ştie că tocmai în subsolul clădirii ascunsese Peter caietele. Peter îl trimite pe Morris la etajul clădirii, iar el merge în subsol, unde Morris o legase pe Tina, şi pune caietele în mijlocul încăperii, ameninţând să le dea foc. Bill, Holly şi Jerome ajung la casa familiei Saubers şi o găsesc pe Linda, care e doar rănită. Ei văd că lipseşte cheia de la Centrul de Recreere. Când ajunge Bill în subsolul centrului, Peter scapă bricheta peste cărţi şi le dă foc, înnebunindu-l pe Morris. Jerome îi ajută pe Bill, Peter şi Tina să iasă pe geam, în timp ce Morris rămâne să ardă cu toate caietele. Peter primeşte o sumă mare de bani pentru a-şi publica povestea în revista „The New Yorker”, reuşind astfel să o trimită pe Tina la Chapel Ridge.

Bill îl vizitează periodic pe Brady Hartsfield, crezând că acesta se preface. Brady începe să mişte obiectele cu puterea minţii. Bill află despre sinuciderea unei asistente şi bănuieşte că Brady e vinovat.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: