Obiecte ascuţite

obiecte ascutite

Autor: Gillian Flynn

Titlu original: Sharp Objects

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Camille Preaker are 30 de ani şi e jurnalistă la ”Daily Post” în Chicago, Illinois, Statele Unite. Când în oraşul ei natal, Wind Gap, Missouri, au loc dispariţiile a două fetiţe, şeful lui Camille, Frank Curry, o trimite acolo pentru a scrie un articol. Camille se întoarce în casa mamei sale, Adora Crellin, şi a soţului acesteia, Alan Crellin, la opt ani după ce a plecat de acolo. Ea nu îşi cunoscuse tatăl adevărat, cu care Adora avusese o aventură la 17 ani. După ce Adora a născut-o pe Camille, părinţii ei au murit de cancer, lăsându-i moştenire ferma de porci. Adora s-a căsătorit la scurt timp cu Alan, cu care a avut o fiică, Marian, mereu bolnavă, care murise la vârsta de 10 ani, în ziua în care Camille împlinea 13 ani. Lipsită de dragostea şi atenţia Adorei, Camille a început să îşi cresteze cuvinte pe tot corpul. Cu şase luni înainte de revenirea acasă, Camille se internase într-o clinică şi se tratase de dependenţa de a se tăia. În prezent, Adora şi Alan au o altă fiică, Amma, de 13 ani, care pare la fel de bolnăvicioasă ca şi Marian.

Prima victimă, Ann Marie Nash, în vârstă de 9 ani, fusese găsită într-un râu în urmă cu opt luni, strangulată şi fără dinţi. A doua victimă, Natalie Jane Keene, în vârstă de 10 ani, omorâtă în acelaşi mod, e găsită lângă un magazin chiar de Camille şi de proprietarii magazinului. Comandantul poliţiei din oraş, Bill Vickery, asistat de detectivul Richard Willis din Kansas City, nu face progrese cu niciunul din cazuri. Suspectul principal e John Keene, fratele de 18 ani al lui Natalie. James Capisi, prieten cu Natalie, declară că fetiţa fusese luată din parc de o femeie, dar poliţia crede că ucigaşul e un bărbat. Camille şi Richard se întâlnesc pentru a face schimb de informaţii şi ajung să aibă o aventură. Pentru primul articol, Camille povesteşte cu Robert Nash, tatăl lui Ann, şi cu John, pe care îl convinge iubita lui, Meredith Wheeler, să dea interviu. Amma e foarte populară şi e mereu însoţită de prietenele ei, Kylie, Kelsey şi Jodes. În încercarea de a se apropia de ea, Camille acceptă să se drogheze şi să meargă la o petrecere. După ce ajung acasă, cu răni de la căzăturile pe stradă, Adora le dă nişte medicamente care le fac mai mult rău. Camille află că Adora le cunoştea bine pe Ann şi pe Natalie deoarece încerca să le ajute după şcoală. Apoi, merge la spitalul unde a fost internată Marian şi, din dosarul ei şi din mărturia infirmierei Beverly Van Lumm, află că Adora îşi îmbolnăvise fetiţa în mod deliberat. La rândul ei, Adora fusese lipsită de iubire şi traumatizată de mama sa, Joya, care într-o zi o lăsase să se întoarcă acasă singură şi desculţă dintr-o pădure. Camille află de la Meredith că Ann şi Natalie obişnuiau să muşte, ceea ce pare un motiv pentru care ucigaşul să le scoată dinţii post-mortem. Natalie o muşcase pe Meredith, iar Ann pe Adora. Atât Camille, cât şi Richard cred că Adora e ucigaşa fetiţelor. Camille îl întâlneşte pe John într-un bar şi ajung împreună într-o cameră de hotel, iar dimineaţa sunt surprinşi de Richard şi de Vickery, cărora Adora le ceruse să îi găsească fiica. După ce ajunge acasă, Camille primeşte din nou medicamente de la Adora, însă acum apare poliţia şi percheziţionează casa, iar Camille e dusă la spital, unde se constată că a fost îmbolnăvită intenţionat de către mama ei, la fel cum fuseseră Marian şi Amma. Adora e arestată pentru uciderea lui Marian, Ann şi Natalie. Camille revine în Chicago şi o ia în grijă pe Amma.

La noua şcoală, Amma devine prietenă cu Lily Burke. Lily începe să meargă des acasă la Camille şi chiar să se împrietenească cu ea. Apoi, într-o zi, Lily e găsită moartă lângă un tomberon, strangulată şi având şase dinţi lipsă. Camille găseşte dinţii fetelor ucise în casa de păpuşi a Ammei. Amma, ajutată de prietenele ei, le ucisese pe Ann şi pe Natalie, geloasă fiind pe atenţia pe care Adora le-o acordase. Amma e închisă într-un centru de corecţie. Camille vrea din nou să se taie, dar e oprită la timp de Frank. El şi soţia lui, Eileen, sunt în vârstă şi nu au copii, astfel că o iau pe Camille în gazdă şi o ajută să îşi revină.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: