Locuri întunecate

locuri intunecate

Autor: Gillian Flynn

Titlu original: Dark Places

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti Librex.

Rezumat:

Patricia „Patty” Krause şi Ronald „Runner” Day se căsătoresc şi se stabilesc la ferma moştenită de ea în Kinnakee, Kansas. La 17 ani, Patty naşte primul copil, Benjamin. Deşi mai au încă trei fiice, Patty şi Runner divorţează deoarece ferma nu e profitabilă, iar el caută să facă bani. În 2 ianuarie 1985, Ben, care are 15 ani, apare la micul dejun cu părul vopsit, şocându-le pe Patty şi pe surorile lui, Michelle de 10 ani, Debby de 9 ani şi Libby de 7 ani. Ben pleacă apoi la şcoală, unde e angajat să facă curăţenie, şi e surprins de către o profesoară în apropierea lucrurilor lui Krissi Cates, o fetiţă de 11 ani care e îndrăgostită de el şi pe care şi el o place. Însă Ben are o iubită, Diondra Wertzner, care e cu doi ani mai mare şi însărcinată cu copilul lui. De la şcoală, Ben merge la adăpostul frecventat de Diondra şi amicul ei, Trey Teepano, unde tinerii se droghează. Între timp, Patty află de la sora ei mai mare, Diane, că Ben e acuzat de Krissi şi de prietenele ei că le-ar fi abuzat. Patty şi Diane îl caută pe Ben, apoi merg la casa familiei Cates unde sunt şi celelalte fetiţe cu părinţii lor. Detectivul Jim Collins îi spune lui Patty că s-au găsit nişte organe de animale în dulapul lui Ben de la şcoală, neştiind că Diondra le-a pus acolo. Căutând în camera lui Ben, Patty găseşte nişte haine de fetiţă şi mai multe nume într-un caiet, care sunt de fapt pentru fetiţa lui nenăscută. Pe lângă problemele cu Ben, Patty e pe cale să piardă ferma, astfel că Len, ofiţerul ei de credite, o pune în legătură cu Calvin Diehl, un criminal cunoscut ca „Îngerul Datornicilor”. Trey îi spune lui Ben că Runner îi datorează bani şi merg să se întâlnească cu el. Runner afirmă că nu are bani deoarece Patty refuzase să îi dea, iar Ben se laudă că urmează să fie tată. Apoi, Trey, Diondra şi Ben se droghează şi merg pe un câmp unde, într-un ritual satanic, ucid un taur. După miezul nopţii, Ben şi Diondra merg la casa lui pentru a lua nişte bani şi a fugi împreună. Însă acolo, Michelle îi surprinde şi, când ameninţă să îi pârască mamei, Diondra o sugrumă, iar Ben nu intervine. În acelaşi timp, Patty îi deschide lui Calvin, cu care se înţelesese să o ucidă pentru ca asigurarea ei de viaţă să le revină copiilor. Debbie însă vede când mama ei e înjunghiată şi Calvin o omoară şi pe ea. Libby, care dormise în camera lui Patty, fuge pe fereastră. Ben e arestat pentru toate crimele, iar Diondra dispare. Libby, care auzise vocea lui Ben în acea noapte, depune mărturie împotriva lui, iar el e condamnat la închisoare pe viaţă.

După 24 de ani, Libby încă trăieşte din mila oamenilor. De-a lungul timpului, ea a locuit fie cu Diane, fie cu alte rude, însă comportamentul ei urât i-a făcut pe toţi să o respingă. O carte despre crime i-a adus nişte venituri, însă banii îi sunt aproape gata. Astfel că, atunci când Lyle Wirth, un tânăr de 22 de ani de la Clubul Omor, al oamenilor pasionaţi de rezolvarea crimelor, îi oferă bani ca să investigheze uciderea propriei familii, Libby acceptă. În primul rând, Lyle şi Libby o găsesc pe Krissi, care e stripteuză şi de la care află că acuzaţiile de abuz au fost nişte invenţii şi că, după ce le-a spus adevărul părinţilor ei, familia i s-a destrămat. Libby îl vizitează pe Ben în închisoare şi vede că acesta are un tatuaj cu numele Polly. Ea găseşte într-o cutie cu amintiri un bileţel semnat de Diondra, însă Ben nu recunoaşte că a fost iubita lui. Libby îl găseşte şi pe Runner, care locuieşte într-o cuvă pe un teren toxic, şi află că Diondra era însărcinată cu copilul lui Ben. Ea şi Lyle merg la magazinul lui Trey, care renunţase demult la satanism şi care le spune că Diondra folosea numele de Polly Palm. Lyle găseşte adresa Diondrei, dar Libby insistă să meargă singură. Diondra şi fiica ei, Crystal, o primesc cu încântare pe Libby, dar apoi Crystal aminteşte despre un prieten al lui Michelle, despre care nu avea cum să ştie decât dacă ar fi citit în jurnalul fetei, dispărut în seara crimelor. Crystal o atacă pe Libby, care se refugiază în beci şi scapă fugind în pădure.

Libby şi Lyle anunţă poliţia, care o găseşte pe Diondra, dar nu şi pe Crystal. Între timp, Calvin e prins şi recunoaşte că le-a ucis pe Patty şi pe Debbie. Ben urmează să iasă din închisoare de îndată ce va fi condamnată Diondra. Libby se împacă cu Diane.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: