În spatele uşilor închise

in spatele usilor inchise

Autor: B.A. Paris

Titlu original: Behind Closed Doors

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Grace are 32 de ani şi locuieşte în Londra, Anglia, unde lucrează pentru Harrods şi călătoreşte mult. Ea are o soră mai mică, Millie, de 16 ani, care are sindrom Down şi e înscrisă la o şcoală specială cu internat. Părinţii lor nu şi-au dorit-o pe Millie, astfel că Grace e cea care a avut mereu grijă de ea. Într-o zi, în parc, Millie începe să danseze singură, însă în bărbat intervine şi o invită la dans, evitând astfel ca lumea din jur să râdă de ea. El se numeşte Jack Angel şi e un avocat chipeş care le apără pe femeile abuzate de soţi. După şase luni, Jack o cere în căsătorie pe Grace. El o convinge apoi să renunţe la serviciu şi îi promite să cumpere o casă pe ei, în care să se poată muta şi Millie când împlineşte 18 ani. La nunta lui Jack cu Grace, Millie e domnişoară de onoare dar, la intrarea în biserică, cade pe scări şi e nevoită să meargă la spital, însoţită de părinţi, ratând astfel nunta. În prima noapte de căsnicie, Jack dispare şi, când reapare la hotelul unde sunt cazaţi, îi spune lui Grace că, în copilărie, şi-a ucis mama şi i-a înscenat crima tatălui său abuziv, şi că s-a căsătorit cu ea doar ca să o prindă şi să o tortureze pe Millie.

Jack o duce pe Grace în luna de miere în Thailanda şi o ţine închisă în camera de hotel, anunţând personalul că soţia lui are probleme psihice. Grace îşi petrece multe ore pe balcon, obligată să se bronzeze, şi, ocazional, Jack o duce în diverse locuri pentru a-şi face poze. Când Grace reuşeşte să iasă din cameră şi încearcă să ceară ajutor vecinilor, dă tot de Jack. La întoarcere, Jack o sedează ca să nu poată cere ajutor şi o duce direct la noua lor casă. Acolo, Grace o găseşte moartă pe Molly, căţeluşa primită cadou de la Jack. Părinţii lui Grace se mută în Noua Zeelandă, iar prietenele ei sunt îndepărtate de Jack. Grace încearcă să îşi spună povestea unui medic şi unui poliţist, însă toţi ştiu că ea e instabilă psihic. De câte ori Grace încearcă să evadeze, Jack îi retrage din privilegii precum mâncarea, cărţile sau vizitele la Millie. Când ajung să meargă la Millie pentru a o scoate la prânz, cele două surori reuşesc să vorbească la toaletă, iar Millie îi spune că Jack e cel care a împins-o la nuntă. Grace îşi convinge sora să pretindă că îl place în continuare pe Jack şi îi promite că va găsi o cale de a se salva. Jack îi invită adesea la masă pe Adam, colegul său de serviciu, şi pe soţia acestuia, Diane, obligând-o pe Grace să gătească meniuri complicate şi pedepsind-o pentru orice greşeală. Când un alt cuplu e invitat, format din Esther şi Rufus, Grace crede că Esther ar putea bănui că ceva e în neregulă. Chiar şi când Grace e invitată la un prânz în oraş cu Diane şi Esther, Jack o însoţeşte. El vopseşte o cameră în galben, culoarea preferată a lui Millie, dar pregăteşte pentru ea o cameră roşie în subsol, unde atârnă tablourile pe care Grace fusese obligată de el să le picteze şi care reprezintă femei abuzate. Millie se preface că nu poate dormi astfel că primeşte nişte pastile pe care le adună şi i le dă lui Grace, spunându-i că trebuie să îl omoare pe Jack.

Când Millie aniversează 18 ani, Grace le invită pe ea şi pe Janice, îngrijitoarea ei, să vadă casa. Apoi, când Esther se oferă la telefon să îi aducă un cadou lui Millie, Grace o invită şi pe ea, iar Jack e nevoit să pregătească o petrecere cu toţi prietenii lor. La petrecere, Esther îşi aminteşte că Jack le-a povestit de camera roşie a lui Millie şi e surprinsă când el le spune că este galbenă. Grace reuşeşte în timp să îl facă pe Jack să bea cu ea câte un pahar de whisky pe seară astfel că, în ziua în care el pierde primul caz din carieră, Grace îi strecoară pastilele sfărâmate în băutură. Jack leşină în subsol şi rămâne închis acolo în timp ce Grace o sună pe Esther şi îi cere ajutor să ajungă la aeroport, spunându-i că Jack a trimis-o singură în vacanţă din cauză că mai are de lucru. În Thailanda, Grace îi lasă mesaje lui Jack ca şi cum l-ar aştepta să ajungă în câteva zile, până când e anunţată de ambasadă că soţul ei a fost găsit mort.

Esther o ia pe Grace de la aeroport şi se oferă să declare că l-a văzut pe Jack în viaţă când a plecat Grace de acasă, totul din cauză că Jack s-a dat de gol când a greşit culoarea camerei lui Millie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: