Evvie Drake o ia de la capăt

evvie drake o ia de la capat

Autor: Linda Holmes

Titlu original: Evvie Drake Starts Over

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Nemira sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti Librex.

Rezumat:

Eveleth „Evvie” Drake e o tânără văduvă din Calcasset, Maine, Statele Unite. Ea locuieşte în casa cumpărată de soţul ei, doctorul Timothy Drake. În urmă cu un an, sătulă de abuzurile emoţionale ale lui Tim, Evvie şi-a făcut bagajele pentru a-l părăsi când Tim a avut un accident de maşină. După moartea lui Tim, Evvie a ţinut secret faptul că îl părăsea şi a refuzat să încaseze asigurarea lui de viaţă.

Evvie nu obişnuieşte să iasă mult, dar ea şi amicul ei cel mai bun, Andrew „Andy” Buck, se întâlnesc în fiecare sâmbătă la o cafenea ca să povestească. Andy are două fiice, Rose de 7 ani şi Lilly de 5 ani, şi e divorţat de Lori, care îl părăsise în urmă cu patru ani, iar Evvie îl ajutase cu creşterea fetiţelor. Evvie, la rândul ei, a fost părăsită în copilărie de mama ei, Eileen, crescând doar cu tatăl ei, Frank Ashton, pescar de homari. La aproape 16 ani, Evvie a fost cucerită de Tim, colegul ei de clasă, singurul iubit din viaţa ei. Deşi Kell, mama lui Andy, îşi doreşte ca el şi Evvie să fie iubiţi, ei sunt doar amici. Evvie lucrează ca transcriitoare, dar nu câştigă suficient pentru a se întreţine. Andy îi sugerează lui Evvie să îşi ia un chiriaş pentru micul apartament alipit casei ei şi îl recomandă pe Dean Tenney, prietenul său din copilărie, care e un jucător profesionist de baseball, dar care are o perioadă proastă în carieră şi vrea să plece din New York unde e cunoscut de toată lumea. Dean se mută în apartament şi se împrieteneşte cu Evvie.

La un an de la moartea lui Tim, Evvie şi părinţii lui, Lila şi Pete Drake, participă la o ceremonie de plantat copaci în memoria lui. Toţi îl vorbesc de bine pe Tim, doar cu Evvie s-a purtat urât. Dean afirmă că s-a retras definitiv din baseball din cauză că are trac, iar nicio metodă încercată nu l-a ajutat să îşi revină, însă Evvie îl surprinde exersându-şi aruncările. El se angajează ca antrenor al echipei de baseball de la Liceul Calcasset. Andy, care e profesor de matematică, începe o relaţie cu Monica Bell, o colegă profesoară, şi nu mai are timp de întâlnirile săptămânale cu Evvie. El află de la Kell, care recuperase maşina lui Evvie de la spital după moartea lui Tim, că era o valiză în portbagaj şi îşi dă seama că Evvie voia să îşi părăsească soţul. Evvie e nevoită să îi mărturisească lui Andy adevărul, iar el e supărat pe faptul că ea ar fi plecat fără să îi spună. Încercând să îl ajute pe Dean, Evvie merge la doctoriţa Jane Talco pentru o şedinţă de terapie, dar Jane îi spune că nu poate să facă terapie pentru altcineva. Când are loc meciul anual caritabil între echipele de baseball Calcasset Claws şi Freeport Explorers, Evvie îl convinge pe Dean să participe ca invitat şi să arunce câteva mingi într-o repriză. Evvie şi Dean devin iubiţi. Cu Evvie în tribune, Dean are unsprezece aruncări bune şi reintră în atenţia presei sportive. Într-o seară, Evvie şi Dean îi invită pe Monica şi pe Andy la cină. După ce se îmbată, Andy îi reproşează din nou lui Evvie că nu i-a spus despre plecare, iar ea îl acuză că e îndrăgostit de ea, stricând astfel prietenia dintre ei. Dean e invitat de o echipă profesionistă de baseball să dea o probă în Connecticut, dar ratează toate aruncările. După un an de pauză, Dean se mută înapoi în New York, convins că nu e suficient de bun pentru Evvie, în timp ce Evvie consideră că ea nu e suficient de bună pentru el deoarece nu l-a putut ajuta să îşi revină. Evvie are un moment în care clachează şi apelează la ajutorul lui Andy, cu care se împacă, apoi începe să meargă la Jane pentru terapie. Ea vinde casa şi se mută într-o căsuţă din Kettle Bay Island, localitatea vecină, apoi îşi ia un căţel pe care îl numeşte Webster. În timpul unei vizite la părinţii lui, Angie şi Stuart Tenney, care o cunoscuseră pe Evvie de Ziua Recunoştinţei în casa lui Kell, Dean e convins de ei că a interpretat greşit intenţia lui Evvie de a-l ajuta. Dean se întoarce la Evvie şi alege să rămână cu ea în noua ei căsuţă. Ei donează toţi banii din asigurarea lui Tim pentru diverse cauze umanitare.

Andy se căsătoreşte cu Monica, iar Evvie şi Dean sunt prezenţi. Evvie îşi schimbă numele din Drake înapoi în Ashton, cel puţin până când se va căsători cu Dean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: