Străinul de acasă

strainul de acasa

Autor: Shari Lapena

Titlu original: A Stranger in the House

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

Karen şi Tom Krupp sunt căsătoriţi de doi ani şi locuiesc într-o suburbie din New York. Într-o seară, Tom se întoarce de la servici şi descoperă că soţia lui a dispărut în grabă de acasă. Karen ajunge la spital după ce intră cu maşina într-un stâlp şi nu îşi aminteşte nimic din toată seara.

Iniţial, accidentul e anchetat de poliţiştii Kirton şi Fleming, dar apoi se descoperă cadavrul unui bărbat într-un restaurant abandonat, iar detectivii Rasbach şi Jennings de la omucideri intervin deoarece Karen se îndepărta de locul crimei când lovise maşina. Karen devine suspectă, iar detectivii nu găsesc nicio informaţie despre ea mai veche de trei ani, când apăruse în statul New York, la vârsta de 30 de ani, cu numele de Karen Fairfield şi se angajase la firma de contabilitate unde lucrează şi Tom. Ei descoperă şi că Tom nu mersese direct acasă de la servici în acea seară, iar el e nevoit să le spună, în absenţa lui Karen, că vecina lor de peste drum, Brigid Cruikshank, cu care avusese o aventură înainte să o cunoască pe Karen, îl chemase la o întâlnire la care ea nu venise. Tom îl angajează pe avocatul Jack Calvin să îi reprezinte. Brigid îi e alături lui Karen, mai ales când aceasta descoperă că cineva intrase la ei în casă, la fel cum se întâmplase şi în ultimele săptămâni. Poliţiştii găsesc nişte mănuşi de cauciuc roz, călcate de maşina lui Karen, în parcarea de lângă restaurantul abandonat, însă ea nu recunoaşte că ar fi ale ei, iar Tom minte pentru ea, dar începe să o bănuiască de crimă. Nişte băieţi jefuiesc cadavrul înainte de a fi descoperit de altcineva, iar unul dintre ei, Duncan Mackie, amanetează prada la magazinul lui Gus, care îl anunţă pe Rasbach. Duncan predă detectivilor actele bărbatului mort, pe care îl cheamă Robert J. Traynor. Ei descoperă că soţia lui, Georgina Traynor, fusese declarată moartă în urmă cu trei ani, însă din poza ei îşi dau seama că aceasta e Karen. Georgina îşi înscenase moartea pentru a scăpa de Robert, despre care a declarat că a fost un soţ abuziv. Rasbach şi Jennings îşi dau seama că Robert şi-a găsit soţia după ce a văzut-o într-o poză pe internet. Ei o arestează pe Karen pentru uciderea lui Robert.

Brigid şi soţul ei, Bob Cruikshank, nu reuşesc să aibă copii, ceea ce pe ea a ajuns să o deprime. Îşi petrece toată ziua tricotând şi privind la casa soţilor Krupp. Înainte de apariţia lui Karen, ea l-a sedus pe Tom spunându-i că mariajul ei ar fi gata, însă el a părăsit-o când a aflat că nu e aşa. Brigid a păstrat o copie după cheia casei lui Tom şi a început să pătrundă în casă în lipsa lor, închipuindu-şi că trăieşte viaţa lui Karen. Astfel, Karen, care şi-a dat seama că au un intrus, a crezut că e Robert. În ziua cu accidentul, Brigid l-a zărit pe Robert dând târcoale casei familiei Krupp şi l-a abordat, iar el i-a zis că o cunoaşte pe Karen din altă viaţă. Atunci l-a sunat pe Tom şi a stabilit întâlnirea pentru a-i spune ce a aflat, dar apoi a văzut-o pe Karen ieşind grăbită din casă şi a urmărit-o. După ce a auzit împuşcăturile şi a văzut-o pe Karen fugind din restaurant, Brigid a intrat şi a văzut cadavrul, apoi a luat arma. După arestarea lui Karen, Brigid îi povesteşte lui Tom cum a urmărit-o pe Karen şi îl forţează să reînceapă relaţia cu ea în schimbul tăcerii. Brigid ascunde arma crimei în garajul familiei Krupp şi dă un telefon anonim la poliţie. Tom, care răscolise deja toată casa, îşi dă seama că doar Brigid putea planta arma şi îi spune tot lui Karen. Atunci, Karen declară că îşi aminteşte seara crimei, că ea a fugit de Robert, aruncând arma, şi că o bănuieşte pe Brigid că l-ar fi omorât pentru a-i înscena ei crima. Karen e eliberată. Deşi poliţia găseşte amprentele lui Brigid în casa familiei Krupp şi la locul crimei, nu există suficiente dovezi pentru a o condamna.

Karen şi Tom revin la viaţa lor împreună. Acum ea îşi aminteşte perfect seara în care l-a ucis pe Robert. El nu a fost niciodată un soţ violent, dar a fost un escroc, iar Karen i-a furat averea. Ea se gândeşte cum să folosească banii furaţi fără a trezi suspiciuni. În casa de peste drum, Brigid e singură, după ce Bob a părăsit-o, şi tricotează hăinuţe pentru bebeluşul pe care îl aşteaptă, plănuind să îl recucerească pe Tom.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: