Secretul orhideei

secretul orhideei

Autor: Lucinda Riley

Titlu original: Hothouse Flower

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Julia Forrester are 31 de ani şi suferă după ce, recent, şi-a pierdut într-un accident de maşină soţul, Xavier, şi fiul de 2 ani, Gabriel, în timp ce ea susţinea un concert de pian. Ea pleacă din sudul Franţei, unde se stabilise cu Xavier, tot pianist, şi revine în Norfolk, Anglia, în regiunea în care copilărise. Sora ei mai mare, Alicia Howard, care e căsătorită cu Max şi are patru copii, încearcă să aibă grijă şi de Julia, la fel cum a făcut şi în urmă cu 20 de ani, după moartea timpurie a mamei lor, Jasmine. Julia şi Alicia participă la licitaţia organizată la Wharton Park, domeniul familiei Crawford, unde şi-au petrecut vacanţele în copilărie, în căsuţa bunicilor Elsie şi Bill Stafford. Actualul proprietar al Wharton Park, lordul Christopher „Kit” Crawford, pe care Julia îl întâlnise când erau copii, nu poate acoperi datoriile familiei şi decide să vândă conacul şi o parte din teren. Julia cumpără de la licitaţie un tablou în care e pictată o specie rară de orhidee şi îl oferă tatălui ei, George, un botanist renumit, iar acesta e convins că pictoriţa e Jasmine. Kit îi dăruieşte Juliei un jurnal pe care îl găsise în căsuţa bunicilor ei. Julia o vizitează pe Elsie, care are 80 de ani, şi află de la ea începutul poveştii dintre Harry Crawford, unchiul lui Kit, şi Olivia. La întoarcere, Julia se îmbolnăveşte de gripă, iar Kit o îngrijeşte. Cei doi se îndrăgostesc şi încep o relaţie.

În ianuarie 1939, Olivia Drew-Norris are 18 ani şi revenise de curând în Anglia după o viaţă trăită în India. Ea e invitată la Wharton Park împreună cu familia ei deoarece tatăl său fusese coleg de şcoală cu lordul Christopher Crawford. Elsie, care e de aceeaşi vârstă cu ea, îi devine cameristă. Olivia se îndrăgosteşte de Harry, fiul lordului. Când mama lui Harry, Adrienne, îi sugerează fiului său să se căsătorească cu Olivia, el acceptă. Însă în noaptea nunţii, Olivia îl surprinde pe Harry sărutându-se cu amicul ei, vicontele Archie Manners. Harry reuşeşte să o convingă pe Olivia că a făcut o greşeală şi că pe ea o iubeşte şi, înainte de a pleca în război, o lasă însărcinată, însă ea pierde sarcina. Atât Harry, cât şi Bill, fiul grădinarului Jack şi proaspătul soţ al lui Elsie, sunt luaţi ca prizonieri de război în lagărul Changi din Singapore, în 1941. Harry ţine un jurnal pe perioada captivităţii. În 1945, ei sunt eliberaţi, iar Harry e ajutat de amicul său, Sebastian Ainsley, să se cazeze la Hotelul Oriental din Bangkok, Thailanda. Acolo o cunoaşte pe Lidia, care e o cameristă în vârstă de 17 ani, şi se îndrăgosteşte de ea, amânându-şi întoarcerea acasă. Când Harry e nevoit să revină în Anglia, îi promite Lidiei că se va întoarce la ea în câteva luni. Însă Christopher moare, iar Harry trebuie să îi ia locul. Sub pretextul căutării unor specii noi de orhidee, el îl trimite pe Bill în Thailanda ca să îi explice Lidiei situaţia. Cu ajutorul unui florar, Bill o găseşte pe Lidia zăcând într-o clădire mizeră, alături de Jasmine, fetiţa ei nou-născută. Bill o internează pe Lidia într-un spital şi, la cererea ei, o ia pe Jasmine cu el ca să i-o ducă lui Harry. Odată ajuns acasă, Bill ascunde în seră o scrisoare de la Lidia pentru Harry, dar aceasta e găsită de Olivia, care îl pune pe Bill să păstreze secretul existenţei lui Jasmine faţă de Harry. Bill şi Elsie o păstrează pe Jasmine. Fiind însărcinată, Olivia naşte prematur un băieţel care moare după trei zile. Harry o întâlneşte pe Jasmine abia după 20 de ani şi îşi dă seama cine e, însă Jasmine nu află că Bill şi Elsie nu sunt părinţii ei biologici. Harry moare la 48 de ani.

Elsie se află în vizită la Wharton Park, când termină povestea vieţii lui Harry. Astfel, Julia află că e verişoară de gradul al doilea cu Kit şi că are drept asupra proprietăţii. Odată cu dezvăluirea aceasta, George e nevoit să îi mărturisească Aliciei că ea nu se numără printre moştenitori deoarece a fost adoptată. Julia pleacă în Franţa pentru a vinde proprietatea de acolo, dar are surpriza apariţiei lui Xavier. El se foloseşte de şocul provocat de moartea lui Gabriel ca scuză pentru dispariţia sa, însă Julia află de la nişte prieteni că Xavier fusese beat în momentul accidentului. Ea pleacă în Thailanda şi o găseşte pe Lidia, care e o văduvă foarte bogată. Lidia îl convinge pe Kit să meargă după Julia, apoi cumpără Wharton Park pentru a i-l lăsa moştenire Juliei. Julia şi Kit se căsătoresc şi au un băieţel pe care îl numesc Harry.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: