Secretul Helenei

secretul helenei

Autor: Lucinda Riley

Titlu original: The Olive Tree

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

În anul 2006, Helena Elise Beaumont are 39 de ani, e căsătorită cu William Cooke şi are trei copii, Alex de 13 ani, Immy de 5 ani şi Fred de 3 ani, cu care locuieşte în Hampshire, Anglia. Ea moşteneşte după moartea naşului său, Angus McCladden, casa Pandora din Kathikas, Cipru, şi merge acolo cu Alex în luna iulie, înainte să ajungă restul familiei, prietena ei Sadie, familia Chandler şi Chloë, fiica lui William cu prima soţie, Cecile. Helena începe să renoveze casa, în timp ce Alex scrie în jurnal şi citeşte scrisorile lui Angus către iubita sa misterioasă. Angelina, fosta menajeră a lui Angus, face curăţenie şi mâncare. Când la Pandora apare Alexis Lisle, primul ei iubit, Alex crede că acesta ar putea fi tatăl lui biologic.

Cu douăzeci şi patru de ani în urmă, Helena merge în vacanţă la Pandora şi îl cunoaşte pe Alexis, care are 18 ani. Cei doi se îndrăgostesc şi trăiesc o poveste de dragoste de o vară, în urma căreia Helena rămâne însărcinată. Ea află abia după ce revine în Anglia şi decide să avorteze. Alexis o iubeşte în continuare pe Helena şi merge la Limassol când compania ei de balet dă spectacol, dar ea nu îl vede.

În anul 1992, Helena şi Fabio, partenerul ei de balet, dansează la Opera de Stat din Viena, Austria. Helena îl cunoaşte pe Alexander Nicholls, un artist aspirant, care o părăseşte după câteva luni de relaţie. Ea află apoi că e însărcinată şi îl naşte pe Alex. Când Alex are 3 ani, William, proaspăt divorţat, o întâlneşte pe Helena. Ei revin în Anglia şi, în ziua nunţii lor, Helena află că Sacha Chandler, prietenul cel mai bun al lui William, e Alexander. Helena şi Sacha păstrează secretul, dar Jules, soţia lui, o recunoaşte pe Helena dintr-un portret. Sacha părăsise Viena când aflase că Jules e însărcinată cu fiul lor, Rupes.

În 2006, Alexis e văduv şi, împreună cu fiii săi, Dimitrios şi Michel, o ajută pe Helena cu renovarea. Jules apare fără Sacha, cu Rupes şi cu Viola, fetiţa de 10 ani adoptată de ei. Sadie, care e de o vârstă cu Helena, se reface după încă o despărţire. Chloë e o adolescentă de 14 ani de care se îndrăgostesc Alex şi Rupes. Helena îi spune lui Alexis despre avort şi, după ce William îi vede că se îmbrăţişează, e nevoită să îi spună şi acestuia. Sacha apare după câteva zile şi îi mărturiseşte lui William că şi-a pierdut afacerea şi casa. La petrecerea de logodnă a lui Dimitrios, la care toată gaşca de la Pandora e invitată, William e gelos când Helena dansează cu Alexis, iar Sacha, foarte beat, îşi anunţă în public falimentul. După petrecere, Sadie se mută la Andreas, noul ei iubit cipriot în vârstă de 25 de ani, Chloë îşi petrece timpul cu Michel până trebuie să plece la Cecile, iar Jules şi copiii ei se mută în altă casă a lui Alexis. Fabio are spectacol la Limassol şi vine în vizită la Pandora, aducând nişte fotografii din tinereţea lor. William şi Alex văd o poză cu Helena şi Sacha, iar ea e nevoită să dezvăluie că el e tatăl biologic al lui Alex. William o părăseşte pe Helena, iar Alex pleacă singur după el în Anglia şi îl convinge să o ierte. William decide să îl înfieze oficial pe Alex şi revin amândoi la Pandora. Alexis îi arată Helenei o statuie care o înfăţişează pe mama ei, Vivienne, care fusese iubita lui Angus. Helena înţelege că, cel mai probabil, Angus e tatăl ei biologic. Sadie rămâne însărcinată, dar nu îi spune lui Andreas. La sfârşitul verii, se întorc cu toţii în Anglia.

În iulie 2016, Alex revine la Pandora pentru a organiza aniversarea a douăzeci de ani de căsnicie dintre Helena şi William. Alexis şi Angelina, care între timp se căsătoriseră, având şi un copil pe nume Gustus, îl ajută pe Alex. Oaspeţii sunt aproape aceiaşi ca în 2006. Sacha murise în urmă cu un an, iar Alex îi fusese alături Violei. Ei au devenit un cuplu, dar Viola l-a părăsit când a aflat că Sacha e tatăl lui. Când ajung la Pandora, William şi Helena le dau tuturor vestea că, după trei ani de boală, ea e vindecată. Apoi, apare Viola şi se împacă cu Alex, iar Chloë îl reîntâlneşte pe Michel. Andreas le vede pe Sadie şi pe fetiţa ei, Peaches, iar Alex, care e naşul fetiţei, plănuieşte să o sfătuiască pe Sadie să îi spună lui Andreas că e tată.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: