Cuplul din vecini

cuplul din vecini

Autor: Shari Lapena

Titlu original: The Couple Next Door

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

Anne şi Marco Conti locuiesc într-o casă din New York, Statele Unite, şi au o fetiţă de şase luni pe nume Cora. Într-o seară de vineri, vecinii lor, Cynthia şi Graham Stillwell, îi invită la o petrecere şi insistă să îşi lase bebeluşul acasă. Cu o oră înainte de petrecere, bona fetiţei, Katerina Stavros, îi anunţă că nu mai poate merge la ei deoarece bunica ei e pe moarte. Marco insistă să o lase pe Cora singură în casă, luând la ei monitorul copilului şi făcând un plan să o verifice pe rând din jumătate în jumătate de oră. La ora 11 seara, Anne merge la Cora şi o alăptează, apoi îi schimbă scutecul şi hainele, şi lipseşte de la petrecere în jur de o jumătate de oră, astfel că la 12 merge tot ea. Însă vinul băut şi depresia de care suferă o împiedică să îşi amintească ce a făcut. La 12:30, Marco merge la Cora şi revine în 5 minute, spunând că fetiţa e bine. Cynthia încearcă să îl seducă pe Marco în timpul unei pauze de ţigară. Aproape de 1:30, Anne şi Marco pleacă acasă, unde descoperă uşa de la intrare deschisă şi pătuţul Corei gol.

Iniţial, detectivul Rasbach îi bănuieşte pe Anne şi pe Marco deoarece nu s-au găsit alte urme în casă. Marco sugerează că ar putea fi o răpire pentru recompensă deoarece părinţii lui Anne, Alice şi Richard Dries, sunt foarte bogaţi. Alice provine dintr-o familie înstărită, iar Richard, care e tatăl vitreg al lui Anne, e un afacerist de succes. Ei i-au ajutat să îşi cumpere casa şi au investit în firma lui Marco. O vecină a văzut o maşină cu farurile stinse la 12:35, iar poliţiştii găsesc urme în garaj, astfel că Rasbach crede că Marco, a cărui firmă e aproape de faliment, a predat-o pe Cora unui complice. Căutând în trecutul lui Anne, Rasbach află că aceasta suferă de tulburare de identitate disociativă, adică face lucruri pe care apoi nu şi le mai aminteşte. După ce poliţia pleacă din casa Conti, răpitorul le trimite salopeta Corei şi un bilet prin care le cere să îi ducă cinci milioane de dolari fără a anunţa autorităţile. Alice şi Richard le oferă întreaga sumă, iar Marco merge singur cu banii, dar când ajunge la locaţie, e lovit în cap şi jefuit.

Cynthia şi Graham au o cameră de luat vederi montată în curtea casei, unde ea întreţine relaţii cu alţi bărbaţi în timp ce el stă în casă cu soţiile lor. Aşa descoperă că Marco şi-a răpit fetiţa, iar Cynthia decide să îl şantajeze. După naşterea Corei, când Anne a intrat în depresie postnatală, Marco s-a împrietenit cu Bruce Neeland, căruia i-a mărturisit prin ce trece. La sfatul lui Bruce, Marco i-a cerut un împrumut lui Richard, dar acesta l-a refuzat. Atunci Bruce a venit cu ideea răpirii, iar Marco a ales seara petrecerii, ştiind că Katerina doarme la miezul nopţii. Însă Bruce nu a cerut recompensa a doua zi şi nici nu a mai răspuns la telefon. După tentativa eşuată de recuperare a Corei, Marco citeşte în ziar despre moartea lui Bruce, pe numele adevărat Derek Honig, ucis într-o cabană, şi insistă că l-a mai văzut în cartierul lor pentru a-l pune pe Rasbach pe urmele criminalului. Când Marco apelează iar numărul complicelui, răspunde Richard care pretinde că răpitorii i-au trimis telefonul acestuia şi un bilet în care îl denunţă pe Marco. Convinsă că e vinovată, Anne mărturiseşte că a ucis-o pe Cora, dar Rasbach ştie că nu asta s-a întâmplat. Apoi, Anne o confruntă pe Cynthia legat de relaţia cu Marco şi aceasta îi arată înregistrarea. Marco e nevoit să îi spună adevărul lui Anne. Ea îl recunoaşte pe Derek ca fiind prieten cu Richard.

Cu încă două milioane de dolari, Richard o recuperează pe Cora teafără. Însă Alice ştie că Richard o înşeală cu Cynthia deoarece îşi angajase un detectiv particular. Rasbach deduce că Richard a plănuit cu Derek să îl convingă pe Marco să îşi răpească fetiţa, apoi şi-a ucis complicele. Cora a fost ţinută de fiica secretarei lui Richard. Astfel, Richard, a cărui afacere nu mai mergea bine, obţinea banii lui Alice şi putea apoi să divorţeze de ea. Lui Marco i se oferă şansa să scape de închisoare în schimbul mărturiei împotriva lui Richard. În noaptea de după recuperarea Corei, Anne merge la Cynthia să o confrunte pentru implicarea ei în răpire şi o ucide, iar apoi nu îşi mai aminteşte ce a făcut.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: