Cu un pas prea departe

cu un pas prea departe

Autor: Tina Seskis

Titlu original: One Step Too Far

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

În anul 1980, gemenele Catherine Emily şi Caroline Rebecca se nasc în Chester, Anglia, în familia lui Frances şi Andrew Brown, doar că aceştia se aşteptau doar la un copil. Frances o iubeşte doar pe Emily, prima născută, astfel că aceasta e cuminte şi educată, în timp ce Caroline ajunge să fie un copil dificil. Andrew îşi înşeală soţia încă de dinainte de naşterea gemenelor.

La 15 ani, Caroline e anorectică şi ajunge în spital, moment în care Frances îşi dă seama cât a greşit faţă de cea de-a doua fiică a sa, însă e prea târziu. Caroline devine creatoare de modă în Londra, dar duce o viaţă haotică. La 22 de ani, rămâne însărcinată cu iubitul ei, Dominic, şi decide să păstreze copilul, deşi în trecut mai făcuse două avorturi. Dominic se pregăteşte să o ceară în căsătorie când o bombă e detonată în restaurantul în care se află. Niciunul nu e rănit, dar în haosul creat Caroline crede că Dominic a părăsit-o, când acesta doar încearcă să ajute alţi oameni. Ea pierde sarcina, iar relaţia lor se încheie.

La 26 de ani, Emily e avocat şi, în timpul unui salt cu paraşuta organizat în scopuri caritabile, se îndrăgosteşte de colegul său contabil, Ben Coleman. Emily şi Ben se căsătoresc. La nunta lor, Andrew o înşeală pe Frances cu Danielle, prietena lui Caroline, ceea ce o face pe Frances să divorţeze. Emily şi Ben locuiesc într-o casă din Manchester, au un băieţel de doi ani pe nume Daniel şi un căţel pe nume Charlie. Apoi, Emily rămâne iar însărcinată. Când Caroline află că Bill, iubitul ei, o înşeală cu o vecină, apare la uşa lui Emily, care tocmai se pregăteşte să meargă în parc cu Daniel şi cu Charlie. Caroline li se alătură dar, pe drum, scapă pe jos o sticlă de alcool, iar Charlie se taie în cioburi. Emily, distrasă de întâmplare, îl scapă din ochi pe Daniel, care ajunge în stradă şi e lovit mortal de un autobuz. Din cauza durerii, Emily pierde sarcina. După câteva luni de vinovăţie, ea îşi planifică dispariţia, părăsindu-i pe Ben şi pe Charlie.

În iulie 2010, prezentându-se cu numele de Cat Brown, Emily se mută la Londra într-o casă cu mai mulţi chiriaşi. Aşa o cunoaşte pe Angela „Angel” Crawford, o crupieră la cazinou, cleptomană şi obişnuită cu droguri şi alcool. Angel crescuse prin baruri având-o ca mamă pe Ruth, o cântăreaţă, şi învăţase să fure bijuterii de mică. Emily se angajează pe un post de recepţionistă la o agenţie de publicitate, unde e foarte apreciată de şeful ei, Simon Gordon. În decurs de nouă luni, Emily promovează la servici şi se mută într-un apartament cu Angel, dar şi devine consumatoare de droguri. Pe data de 6 mai, la comemorarea unui an de la moartea lui Daniel, Emily cedează psihic în timpul unui prânz cu Simon. Cu toate acestea, ea decide să meargă seara la o decernare de premii împreună cu Angel, apoi acceptă invitaţia lui Simon de a merge la o altă petrecere. Acolo, cineva o confundă cu Caroline, apoi întâlneşte un tânăr care seamănă cu Ben. Emily acceptă să meargă la el acasă şi află că îl cheamă Robbie Brown. Cei doi îşi petrec împreună şi ziua următoare, iar noaptea, Emily îi dă din drogurile lui Angel. Dimineaţa, Robbie e mort, iar poliţia o arestează pe Emily, a cărei faţă apare la televizor deoarece Robbie e de fapt un fotbalist celebru pe nume Roberto Monteiro, în vârstă de 24 de ani. Ea e eliberată pe cauţiune, iar Ben vine după ea şi o duce la un hotel unde îşi mărturisesc păcatele unul altuia. În timp ce Emily era cu Robbie, Ben fusese cu Caroline, încercând să o înlocuiască pe soţia lui pierdută. La proces se află că Robbie avea probleme de sănătate, iar Emily primeşte doar o amendă pentru utilizarea drogurilor. Apoi, Emily şi Ben divorţează. Ei se revăd după trei ani la nunta lui Angel cu Tim, coleg de servici cu Ben. Angel le spusese fiecăruia că celălalt nu va participa la nuntă. Emily şi Ben încă se iubesc şi se recăsătoresc.

La comemorarea a zece ani de la moartea lui Daniel, Caroline se sinucide, aruncându-se în faţa unui autobuz în acelaşi loc în care a murit copilul. Emily şi Ben au două fetiţe gemene şi încă îl au pe Charlie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: