Un bilet pentru Paris

un bilet pentru paris

Autor: Jojo Moyes

Titlu original: Paris for One and Other Stories

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Un bilet pentru Paris. Nell Simmons are 26 de ani şi pleacă la Paris pentru un weekend romantic când iubitul ei, Pete Welsh, o anunţă că nu ajunge. Ea îl cunoaşte pe Fabien Thibauld, chelner şi scriitor, care îi arată oraşul. Când Magda, Trish şi Sue, prietenele lui Nell, îl văd pe Pete, îl trimit la Paris, dar Nell nu îl iartă. După şase luni, Nell revine la Paris cu Lilian, mama ei, şi îl caută pe Fabien. El are o afacere cu Clément, tatăl lui, de plimbări romantice pe Sena şi scrisese o carte despre Nell. Nell rămâne cu Fabien.

Printre postări. Declan Travis, prezentator, apelează la “Frank Digger Associates” când @Blond_Becca scrie pe Twitter că i-a fost amantă. Bella, angajata firmei, află că Sally Travis, soţia lui, crease contul pentru a-i readuce faima. Însă Declan recunoaşte public că a avut o relaţie cu fata de la machiaj. 

Iubire de după-amiază. Sara şi Doug Nicholls sunt căsătoriţi de 14 ani. El rezervă o cameră la un hotel şi îi trimite pe copii la mama lui, însă weekendul romantic nu e ce crede Sara, deoarece ea se gândeşte la treburile casnice, iar el vrea doar să vadă un film. Până la urmă se împacă şi se bucură de timpul lor.

Pasărea din mână. Beth şi soţul ei, Simon, merg la o petrecere, unde ea îl întâlneşte pe Ben, fostul ei amant, care e cu noua lui soţie, Lisa. Beth şi Ben îşi reproşează reciproc că nu au apărut la o întâlnire în urmă cu doi ani, descoperind că fiecare aşteptase în alt loc. Deşi Ben propune să reia relaţia, Beth refuză.

Pantofi din piele de crocodil. Sam merge la sală, iar o femeie încurcă genţile. Astfel, Sam e nevoită să meargă la întâlnirile din acea zi în perechea de pantofi roşii Louboutin găsiţi în geanta femeii. Deşi nu sunt stilul ei, Sam descoperă că pantofii o ajută să obţină trei contracte. La final îşi recuperează geanta.

Jafuri armate. Alice Herring lucrează într-un magazin de bijuterii care e jefuit de trei bărbaţi. Ea îl face pe Tomasz, unul din ei, să aibă încredere în ea, apoi îl loveşte în cap şi anunţă poliţia. Alice îi declară detectivului Miller că au fost doar doi hoţi şi că Tomasz e un client. Alice şi Tomasz rămân împreună.

Luna de miere la Paris. În 2002, Liv şi David Halston sunt în luna de miere la Paris şi se ceartă când el se ocupă de afaceri, iar ea se vede ca soţia supărată din tabloul lui Édouard Lefèvre. În 1912, Sophie şi Édouard Lefèvre sunt tot în luna de miere la Paris, când în relaţia lor intervine Mimi Einsbacher. Édouard o pictează pe Sophie supărată. Ambele cupluri reuşesc să se împace după ce îşi dovedesc că se iubesc.

Paltonul de anul trecut. Evie şi Pete au probleme financiare din cauza crizei. Ea nu îşi permite să îşi cumpere un palton nou, iar când magazinul are reduceri, află că paltonul fusese vândut deja. Acasă, are surpriza de a primi paltonul de la tatăl lui Pete, recunoscător pentru ajutorul oferit în ultima perioadă.

Treisprezece zile cu John C. Miranda Lewis, o femeie ignorată de soţul ei, Frank, găseşte un telefon cu mesaje de la John C. Ea îi răspunde şi acceptă să îl întâlnească, dar apare soţia acestuia, Wendy Christian, care mai fusese înşelată şi înainte. Miranda se întoarce acasă mulţumită că Frank e pasionat de fotbal.

Margot. Em o întâlneşte în aeroport pe Margot, o bătrână cochetă, şi îi mărturiseşte că merge acasă de Crăciun pentru a-şi anunţa familia că a fost părăsită de soţ. Margot o înveseleşte pe Em şi îi lasă o plasă cu o eşarfă Hermès, împreună cu o urare scrisă pe un plic care are adresa unei clinici de oncologie.

Lista pentru Crăciun. Chrissie caută disperată parfumul dorit de mama lui David, soţul ei. Ea se urcă în taxiul lui Jim, care o ajută la cumpărături. Când David îi trimite alte cerinţe şi îi reproşează ceea ce a cumpărat deja, Chrissie pleacă spre Barcelona la prietena ei, Myra, lăsându-i lui Jim toate cumpărăturile.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: