Te las să pleci

te las sa pleci

Autor: Clare Mackintosh

Titlu original: I Let You Go

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Înainte de Crăciunul anului 2012, în Bristol, Anglia, Jacob Jordan, în vârstă de 5 ani, fuge în stradă când mama lui, Anya, îl lasă de mână şi e lovit mortal de o maşină al cărei şofer fuge de la locul accidentului. Ray Stevens, şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale (DIC), şi echipa sa, din care fac parte Kate Evans şi Jake Owen, poreclit Stumpy, încep să investigheze cazul. După mai multe luni, cazul e închis. Ray şi Kate investighează accidentul în continuare în timpul lor liber, ceea ce îi apropie, punând în pericol căsnicia lui cu Mags. La un an de la accident, poliţia lansează un apel aniversar şi, de data aceasta, apare un martor care văzuse o parte din numărul maşinii. Kate află că maşina este înregistrată pe numele Jenna Gray.

Jennifer “Jenna” Gray îl cunoaşte pe Ian Petersen în timp ce e studentă la Universitatea de Arte, iar el predă un curs de economie. Ian o cucereşte şi o convinge să se căsătorească cu el, iar în noaptea nunţii o loveşte pentru prima dată, arătându-şi adevăratul caracter. După doi ani de căsnicie, Jenna rămâne însărcinată, iar Ian îi promite că se va purta frumos cu ea, însă devine gelos pe Ben, bebeluşul nenăscut. La unul din controalele de la spital, moaşa îşi dă seama că Jenna e o soţie abuzată şi îi dă o carte de vizită a unei organizaţii unde poate cere ajutor. Când sarcina are şapte luni, Ian o loveşte pe Jenna in burtă, omorând fătul, astfel că Ben se naşte mort. Sora Jennei, Eve Mannings, bănuieşte ce s-a întâmplat, iar Jenna rupe legăturile cu ea. După cinci ani, Jenna reuşeşte să devină o sculptoriţă recunoscută şi organizează o expoziţie. Ian o însoţeşte, se îmbată şi e gelos pe Philip, custodele expoziţiei, acuzând-o pe Jenna că are o aventură cu el. Pe drumul de întoarcere acasă, Ian insistă să conducă el şi îl loveşte mortal pe Jacob. După accident, Jenna îl părăseşte pe Ian şi merge în Penfach, Ţara Galilor, unde închiriază de la Iestyn Jones căsuţa numită Blaen Cedi, aproape de mare. Bethan Morgan, care are un magazin în parcul de rulote, o ajută cu haine şi o încurajează să îşi vândă pozele cu diverse mesaje scrise în nisipul de pe plajă. Jenna găseşte un căţel aruncat pe marginea drumului şi îl duce la veterinarul din sat, Patrick Mathews. Ea decide să păstreze căţelul şi îl numeşte Beau. Jenna şi Patrick se îndrăgostesc unul de celălalt, dar totul se termină când Kate şi Ray apar la uşa ei şi o arestează pentru accidentul de maşină. Jenna pledează vinovată şi este eliberată pe cauţiune. Ian află despre arestare din ziar şi o vizitează pe Eve. El observă o vedere trimisă de Jenna surorii ei şi găseşte plaja unde a fost făcută poza, ajungând astfel la Blaen Cedi. Ian o abuzează din nou pe Jenna şi o ameninţă să nu îl trădeze. Eve merge la poliţie îngrijorată că Ian ar putea să o găsească pe Jenna. Când Jenna se întoarce în Bristol pentru proces, Patrick merge la Blaen Cedi după Beau şi găseşte paşaportul ei pe numele Jenna Petersen. El merge la Ray cu paşaportul. Între timp, Ray află, datorită cărţii de vizită găsită la Jenna în portofel, că ea e o femeie abuzată. Având numele soţului, Ray şi Kate descoperă că Ian fusese acuzat de violenţe împotriva mamei lui şi împotriva unei foste iubite, Marie Walker, şi că existaseră multe apeluri ale vecinilor la poliţie pentru a raporta violenţele împotriva Jennei. Ray o convinge pe Jenna să spună adevărul despre accident şi astfel e eliberată, însă poliţia nu îl găseşte pe Ian acasă la el.

Ray şi Mags au doi copii, Tom de 12 ani şi Lucy de 9 ani. Tom are probleme la şcoală şi ei cred că este agresat, dar află cu surprindere că el e cel care îi agresează pe alţii. Mags şi Ray iau atitudine pentru a rezolva atât problema lui Tom, cât şi problemele din căsnicia lor.

Ian merge la căsuţa Jennei şi încearcă să o ucidă. În timp ce o torturează, îi mărturiseşte că Jacob fusese fiul său dintr-o aventură cu Anya şi că uciderea lui a fost intenţionată. Jenna reuşeşte să se elibereze şi să fugă până pe faleză. Ian o ajunge din urmă şi, după o luptă scurtă, cade de la mare înălţime în apă, fără şanse de supravieţuire. Jenna rămâne cu Patrick şi se împacă cu Eve.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: