Minciuni din dragoste

minciuni din dragoste

Autor: Diane Chamberlain

Titlu original: The Lies We Told

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera.

Rezumat:

Maya şi Rebecca Ward sunt surori şi locuiesc cu părinţii lor în Virginia, Statele Unite. Rebecca are 18 ani şi se îndrăgosteşte de Zed, un student al tatălui său, în vârstă de 20 de ani, traficant de droguri, cu care se întâlneşte pe ascuns deoarece părinţii îi interzic să îl vadă. Zed o seduce şi pe Maya, care are 14 ani, şi o lasă însărcinată. Tatăl Mayei îşi dă seama că ea e gravidă şi o duce la o clinică să avorteze, fără ca mama ei sau Rebecca să afle. Maya face greşeala să îi spună lui Zed despre avort. Când revin acasă, Zed îi aşteaptă şi îi împuşcă mortal pe părinţii fetelor. Rebecca îl doboară pe Zed, care fuge şi e ucis de poliţie când se opune arestării. Atât Maya cât şi Rebecca se consideră vinovate de moartea părinţilor lor.

După douăzeci de ani, Maya şi Rebecca sunt ambele doctoriţe. Maya e medic pediatru şi chirurg, e căsătorită cu anestezistul Adam Pollard, locuieşte în Raleigh, Carolina de Nord, şi încearcă să rămână însărcinată. Adam mai fusese căsătorit o dată, dar divorţase din cauză că el îşi dorea copii, iar soţia sa, nu. După ce pierde trei sarcini, Maya e nevoită să-i mărturisească lui Adam că a făcut un avort în adolescenţă, probabil motivul pentru care nu poate avea copii. Rebecca face parte din organizaţia DIDA (Doctors International Disaster Aid), condusă de Dorothea Ludlow, şi călătoreşte în zonele afectate de dezastre. Rebecca îl cooptează şi pe Adam în DIDA şi, când uraganul Carmen loveşte în Wilmington, amândoi merg să ajute sinistraţii strânşi în aeroportul din oraş. Având nevoie de medici pediatri, Adam o convinge pe Maya să li se alăture. Când un elicopter trebuie să transporte trei pacienţi la un alt spital, Maya şi asistenta Janette Delk merg cu ei, dar elicopterul se prăbuşeşte la Billings Creek. Pilotul şi un pacient sunt găsiţi morţi la locul accidentului, iar ulterior echipa de căutare găseşte cadavrul lui Janette şi pantoful Mayei. Cu toţii cred că Maya e moartă. Rebecca şi Adam sunt trimişi să ajute sinistraţii dintr-o şcoală şi sunt cazaţi împreună într-o rulotă. Rebecca îl părăseşte pe Brent, iubitul său, când începe să aibă sentimente pentru Adam. La rândul său, şi Adam se îndrăgosteşte de Rebecca.

Tully Thompson o salvează pe Maya şi o duce la Last Run Shelter, un loc izolat de râul umflat de uragan. Simmee Blake, iubita însărcinată a lui Tully, în vârstă de 17 ani, o îngrijeşte pe Maya, iar Lady Alice Harnett, o femeie de origine afro-americană, singura lor vecină, îi coase Mayei rana de la picior. Simmee îi spune Mayei că barca lui Tully a fost luată de ape, astfel că le e imposibil să ajungă în oraş. Maya află că Larry, fiul cel mai apropiat al lui Alice, stabilit în Ruskin, îşi vizitase mama dar nimeni nu îi spusese că ea vrea să plece de acolo, şi crede că Tully o ţine prizonieră. În ziua în care trebuie să nască, Simmee îi arată Mayei unde ascunsese barca. Ea îl naşte pe Jack, un bebeluş de culoare, şi i-l dă Mayei să îl ducă cu ea. Tatăl lui Jack e Jackson, fiul de 22 de ani al lui Alice, care fusese ucis în urmă cu două luni de Tully când acesta aflase că e înşelat. Maya o convinge pe Simmee să fugă împreună şi pleacă cu barca înainte ca Tully să le prindă. Ajunse la spitalul Cape Fear Valley din Fayetteville, ele îl denunţă pe Tully. Poliţia verifică informaţiile oferite de Simmee şi află că numele adevărat al lui Tully e Braden Thomas Tullman şi că e căutat pentru că a ucis-o pe Kelly Angelman, fosta lui iubită. După două săptămâni de absenţă, Maya se reîntâlneşte cu Adam şi Rebecca. Ea se ceartă cu Adam când îi spune că vrea să le ofere cazare lui Simmee şi lui Jack, iar el nu e de acord. Maya şi Adam divorţează deoarece îşi doresc lucruri diferite.

Un an mai târziu, Simmee şi Jack locuiesc cu Maya. Simmee merge la şcoală şi primeşte ajutor de la o organizaţie care sprijină mamele adolescente. Last Run Shelter rămâne pustiu după ce Alice se mută acasă la Larry. Maya organizează prima aniversare a lui Jack, iar printre invitaţi se numără Rebecca şi Adam, care sunt căsătoriţi şi aşteaptă primul copil. Cele două surori şi-au mărturisit de ce se consideră vinovate de moartea părinţilor lor. Maya a început procedurile de adopţie a unei fetiţe din Ethiopia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: