Lucifer

lucifer

Autor: Michael Cordy

Titlu original: Lucifer (The Lucifer Code)

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

Amber şi Ariel se nasc în Brazilia şi sunt date spre adopţie de mama lor. Ele sunt siameze, unite la cap şi creier. Preotul iezuit Peter Riga aranjează ca fetiţele să fie adoptate de familia Grant din Statele Unite. La vârsta de opt ani, fetele sunt operate pentru a fi separate, dar Ariel moare în timpul operaţiei.

După 29 de ani, în Alaska, la sediul Fundaţiei VenTec deţinută de Bradley Soames, au loc experimente pe oameni cu scopul de a captura sufletul. Bradley e un geniu care suferă de o boală ce nu îi permite să se expună luminii. Experimentele, realizate de doctorii Walter Tripp şi Felicia Bukowski, fac parte din Proiectul Sufletului, susţinut de Biserica Adevărul Sufletului condusă de Papa cel Roşu, cardinalul Xavier Accosta. Xavier are 68 de ani şi e bolnav de cancer în fază terminală. Slujbele sale de pe Arca Roşie sunt distribuite pe internet prin tehnologia oferită de uzinele KREE8 conduse de Frank Carvelli. Victimele provin din azilurile deţinute de biserică, iar cea care se ocupă de ele e Virginia Knight, directoarea Clinicii de Cercetări Barley Hall din Cambridge, Anglia. Maica Giovanna Bellini, cea care le oferă ultima împărtăşanie muribunzilor, îşi dă seama că oamenii sunt ucişi şi îi spune prietenei ei, sora Constance. Ele apelează la monseniorul Paulo Diageo, slujitorul lui Xavier, dar acest lucru le aduce moartea.

Amber, director executiv la Optrix, leşină în timp ce prezintă noul computer optic Lucifer, în acelaşi moment în care Giovanna e ucisă. Amber simte durere în afara capului, în locul în care creierul îi fusese unit cu Ariel. Bradley observă că migrenele ei coincid cu crimele de la VenTec şi o trimite la doctorul Miles Fleming de la Barley Hall. Miles lucrează cu NeuroTranslatorul, un aparat bazat pe tehnologia de la Optrix, pentru a le da paraplegicilor controlul asupra unor proteze prin puterea gândului. Miles o leagă pe Amber la NeuroTranslator şi descoperă o undă a creierului care se activează când ea o visează pe Ariel. Apoi, Miles îl leagă la NeuroTranslator pe Rob, fratele său, care rămăsese paralizat în accidentul de maşină în care îi murise soţia, iar fiul lui, Jake, îşi pierduse picioarele. Miles îi redă lui Jake mersul cu ajutorul unor proteze. Rob vorbeşte prin NeuroTranslator, dar face un alt atac şi moare, însă vocea lui continuă să se audă prin unda cea nouă. Bradley o răpeşte pe Amber, iar pe Miles îl convinge să lucreze la NeuroTranslatorul de la VenTec. Experimentele făcute pe Amber dezvăluie locul pe unde sufletul iese din corp. Ultimul experiment e efectuat pe Gillian Grant, mama adoptivă a lui Amber, care locuia într-un azil al bisericii. Amber scapă şi îl întâlneşte pe Miles. Amândoi văd când Gillian e ucisă, apoi sunt prinşi.

În Ziua Adevărului Sufletului, Xavier moare în direct, iar sufletul său revine, dar le spune oamenilor că nu există Dumnezeu, ci doar Satana, şi prezice venirea Apocalipsei. Paulo se sinucide. Bradley foloseşte supercomputerul Mama Lucifer pentru a fura toate datele financiare existente online. Ariel îi arată în vis lui Amber că se află într-un loc bun. Virginia îi ajută pe Miles şi pe Amber să evadeze, dar e ucisă de cei doi lupi ai lui Bradley la comanda lui. Bradley îl pune pe Frank să i-l aducă pe Jake. Miles şi Amber ajung la cabana pădurarilor şi alertează autorităţile. Trupa de soldaţi condusă de Mark Kovac îi însoţeşte la VenTec. Soldaţii mor în misiune. Amber recuperează datele furate şi anulează ameninţările de război programate, dar e prinsă de Bradley. Cu ajutorul manechinului controlat de NeuroTranslator, Miles crează o diversiune. Frank se sacrifică pentru ca Amber şi Jake să fugă de lupi. Bradley afirmă că el e Lucifer, al doilea fiu al lui Dumnezeu, şi că are misiunea de a convinge omenirea că Dumnezeu nu există. Miles îl aruncă pe Bradley de pe platformă, iar lupii se aruncă după el. Bradley moare pe supercomputer.

Biserica Adevărul Sufletului dispare, iar oamenii revin la religiile lor. După un an şi jumătate, Amber e însărcinată, iar ea, Miles şi Jake sunt o familie. Miles conduce Barley Hall, iar Amber conduce Optrix.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: