The Moment She Left

the moment she left

Autor: Susan Lewis

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Jessica Leonard e o tânără de 19 ani, studentă în Londra, Anglia, şi cântăreaţă în timpul liber. În ziua în care urmează să meargă în vacanţă la părinţii săi, în Kesterly-on-Sea, Jessica dispare.

După doi ani, Andee Lawrence, fostă detectivă, află despre cazul dispariţiei lui Jessica şi se oferă să investigheze. Andee locuieşte în Kesterly-on-Sea şi îi cunoaşte pe oamenii din comunitate. Ea trece printr-o perioadă dificilă după ce decide să se despartă de soţul ei, Martin Farnham, cu care are doi copii, Luke de 20 de ani şi Alayna de 18 ani. În urmă cu cinci ani, Martin o părăsise pe Andee, dar ea îl primise înapoi, deşi între timp îl cunoscuse pe Graeme Ogilvie, proprietarul unui magazin de antichităţi. 

Blake Leonard, tatăl lui Jessica, fusese profesor de arte la un liceu, până când Tyler Bennett, un elev cu probleme, îl acuzase pe nedrept de abuz. Blake e nevoit să se mute împreună cu familia sa în Kesterly-on-Sea, unde se angajează la magazinul lui Graeme. Jenny, soţia lui Blake, intră în depresie, iar după dispariţia fiicei ei se mută în Devon la părinţii săi, lăsându-l pe Blake doar cu Matt, fratele geamăn al lui Jessica. Andee ia legătura cu Blake şi se întâlneşte cu el la magazinul de antichităţi. Cazul devine important pentru ea deoarece, în trecut, o pierduse pe Penny, sora ei de 14 ani, care a fugit de acasă.

Rowena Zelda ”Rowzee” Cayne e o fostă profesoară de engleză în vârstă de 65 de ani. Ea află de la doctoriţa ei, Jilly Ansell, că are o tumoare pe creier, dar nu le spune nimic fraţilor săi mai tineri, Pamela şi Graeme. Pamela, care are două fiice mari, Katie şi Lucie, locuieşte cu Rowzee de când a fost părăsită de soţul ei. Victor, soţul lui Rowzee, a murit în urmă cu câţiva ani. Rowzee încearcă să o apropie pe Pamela de Bill Simmonds, grădinarul vecinului lor, Charles Stamfield. Charles e politician şi e separat de soţia sa, Gina. El e şantajat şi o roagă pe Andee să investigheze, dar nu îi dă detalii. Într-o zi, Jason Griffiths apare la magazin şi îi spune lui Graeme că tatal său e Sean Griffiths, fiul lui Victor şi al Normei Griffiths. Rowzee şi soţul ei aflaseră despre Sean în urmă cu zece ani, când acesta îi ceruse bani lui Victor, apoi îl bătuse. Descoperind o scăpare în anchetă, Andee o pune pe Alayna să sune la agenţiile imobiliare din zonă, şi află că o casă a fost închiriată de Kim Yoder, cunoscut poliţiei ca ultimul apelant al lui Jessica. Rowzee şi Andee pornesc într-o excursie pentru a le vizita pe Norma, pe Jenny şi pe Gina. La Norma, ele descoperă că Sean e în stare vegetativă după ce a fost victima unui accident de maşină în urmă cu doi ani. Andee nu află nimic nou despre caz de la Jenny, însă Gina îi povesteşte că, deşi e vindecată de cancer, boala i-a afectat într-atât relaţia cu Charles, încât acesta şi-a găsit o amantă. Andee observă pe masă o carte de rugăciuni amish, care îi aparţinuse străbunicii lui Gina, şi face legătura cu numele Yoder, care e tot amish.

În timp ce îl plimbă pe Teddy, căţelul lui Lucie, Rowzee descoperă o maşină scufundată într-o mlaştină. Charles îi mărturiseşte lui Andee că a avut o relaţie cu Jessica. El a închiriat o casă pe numele Kim Yoder, iar în ziua dispariţiei ei, el i-a dăruit o maşină. Jessica era la volan când au lovit o persoană şi au intrat cu maşina în mlaştină. Charles a reuşit să se salveze. Andee descoperă că persoana lovită fusese Sean. Gina mărturiseşte că şi-a şantajat soţul pentru a-şi confirma bănuielile legate de dispariţia lui Jessica, apoi i-a trimis toţi banii lui Blake. Rowzee face cunoscut faptul că e bolnavă, apoi ia decizia să fie operată de neurochirurgul David Mervin chiar dacă e foarte riscant. Operaţia reuşeşte şi Rowzee mai câştigă timp.

Charles e acuzat de tăinuire şi urmează să meargă la închisoare. La sugestia lui Rowzee, Blake realizează o expoziţie proprie de picturi, iar Jenny se ocupă de deschidere. Împreună iniţiază ”Jessica Project”, un proiect cultural pentru elevi. Rowzee îi ajută financiar pe Norma şi pe Jason. Pamela rămâne cu Bill. Graeme promite să le ducă pe Rowzee, Pamela şi Andee în vizită la vila lui din Italia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: