Moştenirea Stonehenge

mostenirea stonehenge

Autor: Sam Christer

Titlu original: The Stonehenge Legacy

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

În vremurile noastre, în data de 13 iunie la Stonehenge, în Marea Britanie, Breasla organizează sacrificiul unui tânăr, Tony Naylor. Câteva ore mai târziu, profesorul Nathaniel Chase, un arheolog în vârstă de 60 de ani, se sinucide în vila sa Tollard Royal din Salisbury, Anglia. Cea care anchetează sinuciderea e Megan Baker, o mamă divorţată, al cărei fost soţ este poliţistul Adam Stone. Ea îl contactează pe Gideon Chase, fiul de 28 de ani al lui Nathaniel, care e tot arheolog.

Breasla care păzeşte Stonehenge este un cult secret vechi de mii de ani. Ei slujesc pietrele, numite Sacrosante, despre care cred că le oferă sănătate deplină în schimbul unor sacrificii omeneşti realizate în preajma solstiţiilor. Conducătorul Breslei este Marele Maestru, care e înconjurat de mai mulţi Discipoli, Purificatori, Purtători şi Observatori, fiecare categorie având un rol bine stabilit în cadrul ritualurilor. Matt Utley, zis Musca, pătrunde în vila lui Nathaniel pentru a distruge dovezile despre existenţa Breslei, însă e surprins de Gideon. Musca dă foc biroului, apoi îl doboară pe Gideon şi scapă. Gideon reuşeşte să îi facă intrusului o poză cu telefonul, cu ajutorul căreia Megan îl identifică, dar nu îl găseşte. Jude Tompkins, şefa lui Megan, îi dă şi cazul dispariţiei lui Tony. La Tollard Royal, Gideon descoperă o cameră secretă, plină cu jurnalele lui Nathaniel, scrise într-un cod inventat de acesta şi pe care Gideon îl ştie din copilărie. Astfel, el află despre faptul că mama sa, Marie, care a murit când el avea 6 ani, suferise de o formă de cancer ereditar. Nathaniel şi-a dedicat viaţa Breslei pentru a-şi salva fiul de boală. Gideon îşi aminteşte că a fost bolnav în copilărie, dar s-a vindecat după ce a făcut baie în apă de la Stonehenge. Gideon găseşte o casetă video în care mama sa îi mărturiseşte că Nathaniel nu e tatăl lui adevărat. David Smithsen, zis Draco, merge la Tollard Royal cu pretextul că trebuie să facă nişte reparaţii la casă, dar Gideon îl suprinde căutând jurnalele. Gideon e supravegheat de avocaţii lui Nathaniel, care fac parte din Breaslă.

Edward Jacob “Jake” Timberland este un tânăr bogat, de 31 de ani, fiul lordului Joseph Timberland. El se întâlneşte cu Caitlyn Lock, fiica de 22 de ani a vicepreşedintelui Statelor Unite, Thom Lock, şi a actriţei americane Kylie Lock. Jake o convinge pe Caitlyn să îşi păcălească echipa de securitate şi să meargă cu el la Stonehenge. Acolo însă, Sean Grabb, zis Şarpele, şi acolitul său, Lee Johns, zis Lacerta, îi răpesc pentru următorul ritual de sacrificare. Caitlyn e dusă în Sanctuar, un subteran unde se regăseşte o replică a megaliţilor de la Stonehenge, iar pe Jake, care moare de la lovitura primită, îl lasă în rulota sa. Musca şi Şarpele aranjează o explozie a rulotei. Megan şi noul ei ajutor, James “Jimmy” Dockery, fiul lui Gregory Dockery, şeful poliţiei, îşi dau seama că explozia nu a fost accidentală, însă sunt îndepărtaţi din anchetă. Amprentele lui Sean sunt găsite în rulotă, dar acesta e găsit mort în Bath. Cadavrul lui Tony e găsit răspândit pe un câmp. Poliţia crede că răpitorii au dus-o pe Caitlyn în Franţa, dar detectivul Josh Goran, angajat de Kylie, se alătură investigaţiei lui Megan şi Jimmy, şi crede că răpitorii lui Caitlyn se ascund la Imber, o zonă militară interzisă.

Gideon merge la Draco, dorind să facă parte din Breaslă. El e adus în faţa lui James Pendragon, Maestrului Cercului, de la care află că e tatăl lui adevărat. Mai află şi că Nathaniel a fost Maestru până când s-a sinucis. Gideon trece prin ritualul de iniţiere şi primeşte porecla Phoenix, apoi i se dă sarcina să o păzească pe Caitlyn. Între timp, Megan îl vede pe Adam cu Matt şi îşi dă seama că acesta e implicat. James, care e locontenent-colonel în armată, dă ordin ca Josh şi echipa lui să fie atacaţi. Megan şi Jimmy află de la Lee că ritualul urmează să aibă loc la Sanctuar, nu la Stonehenge.

În ziua cu ritualul, Gideon îi atacă pe ceilalţi paznici şi îl împuşcă pe James. El şi Caitlyn se închid în Cripta Străbunilor, de unde reuşesc să iasă la suprafaţă, dar sunt prinşi de Gregory, zis Grus, şi de Adam, zis Aquila. Imediat însă sunt înconjuraţi de poliţie. Gregory se sinucide, iar Adam e ucis în timp ce încearcă să scape. James dă ordine armatei să bombardeze Sanctuarul, apoi dispare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: