Îngerul nopţii

ingerul noptii

Autor: Becca Fitzpatrick

Titlu original: Hush, Hush

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

În noiembrie 1565, pe Valea Loarei, în Franţa, un înger căzut îl convinge pe ducele Chauncey de Langeais să îi jure credinţă în schimbul unei recompense. Îngerul câştigă astfel dreptul să îi posede corpul lui Chauncey timp de două săptămâni în fiecare lună evreiască Heşvan, iar Chauncey primeşte informaţia că e un nephilim, nemuritor, tatăl său fiind un înger căzut, iar mama sa o pământeancă.

În zilele noastre, în Bridgewater, Maine, Nora Grey are 16 ani şi este elevă în clasa a X-a la Bridgewater High, iar Vee Sky e colega ei şi prietena cea mai bună. Mama Norei, Blythe Grey, e mereu plecată în delegaţii, iar tatăl Norei fusese ucis în urmă cu un an, astfel că Nora stă mai mult singură în casa lor de la marginea oraşului. La prima oră de biologie şi reproducere umană, predată de antrenorul McFarland, elevii sunt obligaţi să îşi schimbe colegii de bancă, astfel că noul partener al Norei e Dario “Patch” Cipriano, îngerul căzut. Patch, care îi sugerase antrenorului schimbarea, e arogant şi o enervează pe Nora, dar în acelaşi timp o face să se îndrăgostească de el. Vee o ajută pe Nora să pătrundă în arhiva şcolii, unde află că dosarul lui Patch e gol. În concurenţă pentru atenţia Norei se află Elliot Saunders, un nou coleg transferat de la Kinghorn Prep, din Portland, în timp ce prietenul lui, Jules, o cucereşte pe Vee.

Nora trece prin mai multe întâmplări pe care nu le poate explica. În timp ce conduce maşina lui Vee, loveşte un motociclist cu cagulă, iar acesta sparge geamul maşinii, dar apoi ea vede că geamul e intact. În parcul de distracţii de la Delphic, unde merge cu Vee, Elliot şi Jules, Nora observă că o fată blondă o urmăreşte. Patch o convinge apoi să se urce cu el în “Arhanghel”, un montagne-russe, iar în timpul cursei Nora vede cum centura ei se desface. Când Nora e din nou urmărită, Vee îmbracă haina ei pentru a o deruta pe fata blondă, dar e atacată. Nora începe să meargă la Alcina Greene, psihologul şcolii. La bibliotecă, Nora află dintr-un articol că Elliot a fost suspect în spânzurarea unei fete pe nume Kjirsten Halverson. Ulterior, Nora îşi găseşte dormitorul răvăşit şi îl vede pe bărbatul cu cagulă sărind pe geam, dar la venirea poliţiei camera e în ordine. După ce se ceartă cu Marcie Molnar, colega ei insuportabilă, Nora acceptă ca Patch să o ducă acasă. Mai târziu, află că Marcie a fost atacată, iar Patch e suspect. Nora acceptă să iasă cu Patch şi asistă la o încăierare între el şi amicul său, Rixon. Atunci vede că Patch are două cicatrici mari pe spate. Când Elliot spânzură un manechin în curtea Norei, ea merge la Portland pentru a investiga moartea lui Kjirsten. Vee îşi anunţă prietena că se află în apropiere, la o petrecere cu Elliot şi Jules. Nora îşi dă haina unei cerşetoare căreia îi cere indicaţii, dar femeia e împuşcată. Nora îl sună pe Patch să meargă după ea, dar maşina lui se strică şi ei se cazează la un motel. Nora atinge cicatricile lui Patch şi află că fata blondă, Dabria, e un înger păzitor, că Rixon şi Patch sunt îngeri căzuţi, şi că Patch vrea să obţină un corp ucigându-şi servitorul nephilim, aşa cum scrie în “Cartea lui Enoh”. Dabria prezice că Patch o va omorî pe Nora. Nora fuge din motel şi e salvată de Alcina, care o duce acasă. Acolo însă apare Dabria, care o posedase pe Alcina şi care vrea să o omoare pe Nora pentru a împiedica planul lui Patch. Nora scapă şi se ascunde până la sosirea lui Patch, care o învinge pe Dabria. Elliot o cheamă pe Nora la liceu, ameninţând că o va ucide pe Vee. Patch intră în şcoală, dar e doborât de Jules, care e de fapt Chauncey. Acesta o prinde pe Nora şi recunoaşte că el e autorul tuturor atacurilor, apoi îi spune că poate fi ucis doar prin sacrificiul unei urmaşe pe parte feminină, iar Nora e urmaşa lui. Ea îl răneşte cu un cuţit, apoi o găseşte pe Vee şi o eliberează. Nora, Patch şi Chauncey se reîntâlnesc în sala de sport, unde ea se urcă pe o grindă şi se aruncă de acolo pentru a nu fi ucisă de Chauncey.

Sacrificiul Norei îl ucide pe Chauncey, apoi Patch o readuce la viaţă, devenind astfel îngerul ei păzitor. Atât Vee, cât şi Elliot, care fusese controlat de Chauncey, sunt salvaţi. Nora şi Patch rămân împreună.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: