Dear Thing

dear thing

Autor: Julie Cohen

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Claire şi Ben Lawrence sunt un cuplu de tineri căsătoriţi, ea e profesoară de muzică, iar el are o firmă de construcţii, şi trăiesc într-o casă superbă la periferia Londrei. Visul lor dintotdeauna a fost să aibă copii, însă problemele lui Claire de infertilitate îi împiedică să fie fericiţi. După mai mulţi ani de tratamente şi încă o sarcină pierdută, Claire decide să renunţe, chiar dacă Ben nu este de acord cu decizia ei. Aflând acest lucru, prietena cea mai bună a lui Ben, Romily, se oferă să fie mamă surogat.

Romily Summer are deja o fetiţă de şapte ani foarte deşteaptă, Mariposa, alintată Posie, dintr-o relaţie care nu a durat mult în timpul facultăţii, şi nu îşi doreşte să mai aibă alţi copii. Claire şi Ben sunt naşii de botez ai lui Posie şi au ajutat-o mult pe Romily în timpul doctoratului şi mai apoi, când a devenit angajată a unui muzeu din Londra ca analist al unei colecţii importante de gândaci, ”colecţia lui Amity”. Mai mult, Ben e cel care a convins-o pe Romily să păstreze copilul când a rămas insărcinată, astfel că Romily simte că are o datorie faţă de Ben. În secret, Romily este îndrăgostită de Ben de când l-a cunoscut în facultate, şi se simte atrasă de ideea de a avea copilul lui, chiar dacă prin inseminare artificială. Până la urmă Claire acceptă ideea, iar Romily rămâne gravidă din prima încercare.

În timp ce Romily e însărcinată, apare tatăl lui Posie, Jarvis, un cameraman plecat în ţări exoticeJason, care abia acum află de existenţa fiicei lui. Treptat, începe să îşi facă loc în viaţa lor, mărturisindu-i lui Romily că a părăsit-o în trecut din cauză că şi-a dat seama de sentimentele ei pentru Ben. Aflându-se toţi trei pe plajă, Romily şi Jarvis au o ceartă iar ea pleacă să se plimbe singură şi, din neatenţie, alunecă pe o dună de nisip şi ajunge la spital. Acolo află că bebeluşul e bine şi că va fi un băieţel. Ben şi Claire nu vor să ştie ce sex va avea bebeluşul, astfel că Romily păstrează secret faptul că a primit o poză de la radiografie.

Deşi la început Claire şi Romily nu au multe în comun în afara lui Ben, ele devin prietene pe parcursul sarcinii. Claire e cea care o sfătuieşte pe Romily să îl primească pe Jarvis în viaţa lui Posie, iar Romily e cea care o susţine pe Claire când îşi pierde slujba de profesoară după ce ridică tonul în faţa părinţilor lui Max, un elev foarte talentat, care, pe fondul neglijenţei de acasă, o percepe pe Claire ca figură maternă.

Romily incepe să simtă tot mai mult că îşi doreşte copilul şi, la îndemnul lui Claire de a-şi expune sentimentele în scris, îi scrie scrisori. Scrisorile sunt adresate cu ”Dear Thing”, şi cuprind mărturisirea iubirii lui Romily atât pentru bebeluş, cât şi pentru Ben. Într-o seară în care o roagă pe Claire să aibă grijă de Posie pentru ca ea să iasă la întâlnire cu Jarvis, Claire descoperă atât poza de la radiografie, cât şi scrisorile lui Romily. După ce o acuză pe Romily că se foloseşte de sarcină ca să îl câştige pe Ben, Claire îi mărturiseşte descoperirea soţului ei. Ben realizează în ce situaţie se află Romily, iar Claire interpretează greşit reacţia lui şi se despart, el mutându-se într-un apartament din Londra.

Claire decide să îi dea lui Romily toate lucrurile cumpărate pentru bebeluş şi i le duce chiar în ziua în care trebuie să nască. Nemaiavând timp să meargă la spital, Claire e nevoită să o ajute pe Romily până când ajunge moaşa, însă pleacă înainte să vadă bebeluşul. Romily îi dă copilul lui Ben, nedorind să se ataşeze de el, şi apoi o convinge pe Claire să meargă la noua ei familie care o aşteaptă.

În final, Ben şi Claire reuşesc să aibă familia mult dorită alături de băieţelul lor, Matthew. În acelaşi timp, Romily şi Jarvis rămân împreună, şi pleacă cu Posie în căutarea aventurii în Brazilia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: