Bestia

bestia

Autor: Alex Flinn

Titlu original: Beastly

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinele online Cartepedia & Cărtureşti.

Rezumat:

În oraşul New York al zilelor noastre, Kyle Kingsbury este un băiat de 15 ani, frumos şi bogat, fiul prezentatorului de televiziune Rob Kingsbury. Colegii săi de la liceul Tuttle îl propun pentru titlul de prinţ în cadrul balului bobocilor de la finalul clasei a noua. Prietenul său, Trey Parker, e şi el propus, însă Kyle ştie că va câştiga împreună cu frumoasa sa prietenă, Sloane Hagen. Kendra Hilferty, o fată gotică şi cu păr verde, apărută în clasa lui Kyle, ţine un discurs despre superficialitatea concursului, al cărui singur criteriu e frumuseţea fizică. Kyle decide să îi facă o farsă Kendrei şi o invită la bal. Kendra acceptă şi îi cere un trandafir alb ca floare de corsaj, în timp ce Sloane îi cere lui Kyle o orhidee mov. În ziua balului, Kyle o ceartă pe Magda, noua servitoare, deoarece i-a cumpărat un trandafir alb în locul orhideei mov. Sloane refuză trandafirul şi, când ajung la bal, Kyle îi dă floarea Lindei Owens, fata care vinde biletele. Apoi apare Kendra, iar Kyle o umileşte în faţa tuturor, spunând că nu ar fi mers niciodată la bal cu ea. La miezul nopţii, în camera lui Kyle, Kendra îl transformă într-o bestie şi îi spune că, datorită gestului său de a dărui trandafirul unei alte fete, are la dispoziţie doi ani să desfacă blestemul înainte de a rămâne bestie pe viaţă. El trebuie să găsească iubirea adevărată şi să o dovedească printr-un sărut.

Kyle o cheamă pe Sloane la el şi, în întuneric, o sărută, însă blestemul nu dispare, iar ea fuge îngrozită. Rob îşi duce fiul la o mulţime de doctori, dar niciunul nu îl poate ajuta. Kyle primeşte de la Kendra o oglindă fermecată cu ajutorul căreia poate vedea pe oricine. El îşi urmăreşte foştii colegi şi îi vede pe Trey şi Sloane împreună. Apoi o vede pe Linda şi află că trăieşte în sărăcie cu un tată dependent de droguri. Rob cumpără o casă cu cinci etaje pentru Kyle şi Magda. Kyle îi cere tatălui său un meditator, şi astfel în casă se mută Will Fratalli, un profesor orb, însoţit de câinele său, Pilot. Pe internet, pe un chat organizat de Chris Anderson, Kyle discută cu alţi tineri transformaţi prin magie, precum Grizzly, Broscoiul şi Sirena. Sub îndrumarea lui Will, Kyle plantează trandafiri în grădină, apoi construieşte o seră. El îşi schimbă numele din Kyle, care înseamnă ”chipeş”, în Adrian, care înseamnă ”cel întunecat”. De Halloween, Adrian iese şi cunoaşte o fată pe nume Brownen Kreps, dar o răneşte din greşeală când ea încearcă să îi dea masca jos. El îi cere Kendrei să îi redea vederea lui Will şi să o reunească pe Magda cu familia ei, iar vrăjitoarea îi promite că aceste lucruri se vor întâmpla odată cu ruperea blestemului.

Într-o noapte, la un an de la transformare, Adrian îl prinde în seră pe Daniel Owens, tatăl Lindei, intrat prin efracţie. Pentru a scăpa, Daniel îşi oferă fiica. Adrian îi pregăteşte Lindei o cameră plină de cărţi, haine, bijuterii şi trandafiri. La început Linda refuză să îl cunoască, dar într-o seară îl vede şi rămâne surprinsă că e doar un băiat de vârsta ei, singur şi cu o boală îngrozitoare. Ei se împrietenesc şi participă împreună la cursurile lui Will. În timpul iernii, la sugestia Magdei, pleacă cu toţii la cabana familiei, unde pot să îşi petreacă timpul afară, fără riscul de a fi văzuţi. Linda admite că e fericită dar vrea să ştie ce face tatăl ei, astfel că Adrian i-l arată în oglinda fermecată. Când vede starea proastă în care se află Daniel, Adrian o lasă pe Linda să meargă la el. Ea promite că va reveni să îl viziteze, dar nu mai găseşte casa. În ziua când se împlinesc cei doi ani, Adrian se uită în oglindă şi vede că Linda fusese oferită de tatăl ei unui bărbat. Adrian porneşte să o caute, creând isterie printre oamenii din metrou. El ajunge la timp pentru a o salva, dar bărbatul îl împuşcă. Adrian şi Linda îşi mărturisesc dragostea şi se sărută, rupând blestemul la miezul nopţii. Infractorul e prins de poliţie şi nimeni nu îl crede că a fost atacat de o bestie. Will îşi recapătă vederea, iar Magda, care era de fapt Kendra, se întoarce la familia ei de vrăjitoare.

Adrian redevine Kyle, dar rămâne cu Linda, şi continuă să locuiască în aceeaşi casă. Ei se întorc la Tuttle, unde Will devine profesor de engleză la recomandarea lui Rob. Kyle şi Linda se pregătesc de bal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: