On the Other Side

on the other side

Autor: Carrie Hope Fletcher

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Evelyn ”Evie” Snow moare în somn la vârsta de 82 de ani. După moarte, ea se trezeşte în corpul ei de la 27 de ani, în clădirea în care locuise atunci. Evie nu poate să intre în apartamentul ei, cu numărul 72, iar vecinul ei, Colin Autumn, ghemuit pe hol, îi spune că sufletul ei e prea greu. Apoi apare Lieffe, portarul clădirii, care îi spune că trebuie să scape de secrete pentru a pătrunde în propriul ei rai. Lieffe o duce pe Evie la subsol, unde se află peretele prin care poate ajunge la cei dragi ca să le dezvăluie secretele ei.

Evie este fiica lui Eleanor şi Edward Snow, şi are un frate mai mic cu şapte ani, Edward ”Eddie” Snow. Familia Snow e foarte bogată, iar Evie, încă de mică, îi e promisă lui James ”Jim” Summer, fiul lui Jane şi al lui James Summer, partenerul lui Edward la firma de avocatură ”Snow and Summer”. Evie şi Jim sunt cei mai buni prieteni, însă el o şi iubeşte. La 27 de ani, Evie obţine de la Eleanor un an pentru a se realiza ca desenator. Ea se angajează la ziarul ”The Teller”, însă editorul nu îi publică desenele. Pe drumul dintre servici şi noul ei apartament, Evie îl vede pe Vincent Winters, un violonist care cântă la metrou. Ea îi lasă bomboane în loc de bani, iar el o aşteaptă într-o zi şi o invită la o cină improvizată. Evie şi Vincent încep o frumoasă poveste de dragoste. Când colegul de apartament al lui Vincent, Sonny Shine, trece beat pe sub balconul lui Evie, ea şi Vincent îl duc la şcoala unde acesta ar trebui să cânte. În sală se află şi Terry Lark de la ”The Teller”, care o jigneşte pe Evie, iar Vincent îl loveşte, provocând concedierea ei. Vincent este admis la o şcoală de muzică, dar Evie nu îşi găseşte altă slujbă. Ei se folosesc de Little One, un porumbel magic, pentru a comunica. Când se apropie termenul de un an, Eddie îi spune lui Evie că e homosexual, lucru inacceptabil pentru părinţii lor. Evie îl părăseşte pe Vincent pentru a putea să-l ajute pe Eddie. Jim o cere în căsătorie pe Evie în faţa lui Eleanor. Desenele ei de pe pereţi se transformă în sticlă şi se sparg, iar Jim şi Evie le pun într-o cutie de pantofi, în podea. În ziua nunţii, Evie îşi îngroapă inima din piept în grădina casei Snow, iar în acel loc răsare un pom cu fructe comestibile doar pentru ea.

Primul secret al lui Evie e porumbelul. Ea cântă un cântecel care o duce la şcoala de muzică unde se află fiul ei, August, un compozitor celebru, de 52 de ani. El şi soţia lui, Daphne, s-au mutat în casa Snow pentru a avea grijă de Eddie şi de partenerul său, Oliver Hart, însă au probleme în relaţie. Evie îl găseşte pe August dormind şi îi spune despre o pasăre neagră pe care trebuie să o cureţe. Când apare Little One, August şi Daphne culeg mesajele de pe el şi le aştern într-un caiet. Little One devine alb, iar ei se împacă.

Al doilea secret e cutia cu desene. Evie îl desenează pe perete pe Horace, motanul fiicei sale, Isla. Prin gura lui, Evie ajunge la casa Summer, unde familia ei a locuit după moartea lui James. Isla, în vârstă de 47 de ani, deţine ”Snow and Summer”, însă de mică a avut talent artistic. Evie aşteaptă ca Isla să adoarmă şi îi spune despre cutie. Isla, ghidată de Little One, recuperează cutia din apartamentul 72 şi construieşte din cioburi un suncatcher. Când lumina soarelui cade pe el, desenele lui Evie prind viaţă.  

Al treilea secret e pomul. Evie ia o bomboană din cutia magică şi o înfige în perete, ajungând astfel la metrou, unde Vincent încă mai cântă. El avusese o căsătorie plină de aventuri cu balerina Cynthia Petal, până la moartea ei. Evie îl urmează pe Vincent acasă şi aşteaptă ca el să adoarmă, apoi îi spune despre inima ei şi despre pomul ale cărui fructe ar putea fi bune pentru el. A doua zi, Vincent merge la casa lui Jim, unde e primit cu entuziasm. Isla şi August îi arată mesajele de dragoste, suncatcher-ul şi pomul. Când Vincent gustă un fruct, simte că a regăsit-o pe Evie şi îşi dă duhul. Odată cu el, moare şi Little One.

Evie îşi primeşte inima înapoi şi intră în apartamentul 72, unde o aşteaptă Vincent, aşa cum era în tinereţe, şi Little One. Lieffe rămâne să ghideze alte suflete deoarece el se află deja în raiul său personal.  

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: