O relaţie periculoasă

o relatie periculoasa

Autor: Amanda Quick

Titlu original: Dangerous

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

Prudence Merryweather e o tânără de 25 de ani, venită din Dorset în Londra împreună cu fratele ei de 20 de ani, Trevor Merryweather. Prudence şi Trevor locuiesc la prietena lor, lady Hester Pembroke. În trecut, Hester a apelat la Prudence, care e pasionată de apariţiile spectrale, să îi investigheze casa de la ţară în căutarea unei fantome, dar în schimb, Prudence i-a găsit bijuteriile demult pierdute. În timpul unei petreceri, Prudence dansează cu Sebastian Fleetwood, conte de Angelstone, supranumit Îngerul Căzut, a cărui reputaţie îl face pe Trevor să îl provoace la duel. În aceeaşi noapte, Prudence îl vizitează pe Sebastian, care, la 35 de ani, e experimentat în dueluri, şi îl convinge să abandoneze confruntarea.

Jonathan Fleetwood, tatăl lui Sebastian, s-a căsătorit cu o actriţă, cu care a trăit în străinătate, alături de cei doi băieţi ai lor. Întors în Londra pentru afaceri, Sebastian se confruntă cu vărul său, Jeremy, şi cu mama acestuia, Drucilla Fleetwood, care îl numesc bastard. După ce părinţii şi fratele său mai mic sunt ucişi de tâlhari, Sebastian le răzbună moartea, apoi preia titlul tatălui său. Pe lângă afaceri, Sebastian îl ajută pe detectivul Wistlecroft la rezolvarea unor cazuri. La balul familiei Thornbridge, Sebastian are misiunea de a recupera un colier pe care lady Thornbridge îl obţinuse prin şantaj. Prudence îl urmăreşte în camera gazdei, dar apare lordul Thornbridge şi sunt nevoiţi să pretindă că sunt logodiţi. A doua zi, Sebastian si Prudence se întâlnesc întâmplător cu lordul Edward Underbrink, care o părăsise pe Prudence în urmă cu trei ani pentru o fată mai bogată. Sebastian îi dă de înţeles să stea departe de ea. Când Prudence e angajată de Lydia Leacock să îi investigheze casa, Sebastian o ajută să îl prindă pe nepotul Lydiei, care vroia să îşi înnebunească mătuşa bogată. Wistlecroft e angajat de lordul Curling să investigheze moartea lordului Ringcross, care căzuse din turnul castelului Curling. Sebastian şi Prudence participă la o petrecere la castel şi în camera din turn descoperă lanţuri pe perete, un nasture gravat cu numele ”Prinţii Virtuţii” şi o tabacheră. Un bătrân numit Nebunul Higgins le spune că o fată s-a aruncat din turn în urmă cu mai mulţi ani şi acum s-a întors să îşi răzbune moartea. La întoarcerea în camera lui Prudence, sunt deranjaţi de Edward, dar ea îl convinge pe Sebastian să nu îl provoace la duel. Înapoi în Londra, Prudence şi Sebastian se căsătoresc sub pretextul salvării aparenţelor, deşi în realitate se iubesc.

Sebastian duce tabachera la diverşi tutungii şi află că e a lui Jeremy, dar acesta susţine că nu a comis crima. Prudence are alt caz, investigând casa surorilor Evangeline şi Iphigenia Singleton. Sebastian află de la un vânzător de nasturi că Ringcross, Oxenham, Bloomfield şi Curling sunt Prinţii Virtuţii. El merge la Oxenham, dar acesta e mort. În cameră găseşte un inel cu monograma familiei Fleetwood şi un bilet cu textul ”Lillian va fi răzbunată”. Confruntat de Sebastian şi Prudence, Jeremy recunoaşte inelul şi că Lillian a fost iubita lui până când a murit înecată în urmă cu trei ani. Bloomfield, puţin nebun, o cheamă pe Prudence să alunge o fantomă şi îi povesteşte, de faţă cu Sebastian, cum Prinţii Virtuţii au cumpărat-o pe Lillian de la unchiul ei şi au dus-o la castelul Curling, dar ea a reuşit să se elibereze din lanţuri şi s-a aruncat din turn. Sebastian descoperă în actele lui Bloomfield că cei patru amici deţin o firmă. El îi spune lui Jeremy adevărul despre Lillian, apoi îl constrânge pe Curling să părăsească ţara.Curling aranjează ca Sebastian, Prudence şi Garrick Sutton, prietenul lui Sebastian, să fie prinşi şi închişi în turnul castelului său. Prizonierii reuşesc să se elibereze şi are loc o confruntare, în timpul căreia Curling mărturiseşte că şi-a ucis amicii pentru a prelua firma, apoi i-a înscenat crimele lui Jeremy, ştiind că Sebastian îl va crede vinovat. Dintr-odată, Curling se aruncă din turn, iar Prudence susţine că spiritul lui Lillian l-a împins.

Prudence şi Sebastian îşi recunosc în sfârşit unul altuia că se iubesc cu adevărat. Ei îşi continuă fiecare investigaţiile în diverse cazuri. Sebastian rămâne în relaţii bune cu Jeremy şi Drucilla.   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: