În ape adânci

in ape adanci

Autor: Paula Hawkins

Titlu original: Into the Water

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Trei sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

În august 2015, Danielle “Nel” Abbott moare în Bulboana Înecaţilor, o porţiune din râul care trece prin orăşelul Beckford din Anglia. Cazul ei este investigat de Sean Townsend şi de Erin Morgan, o poliţistă care tocmai fusese transferată din Londra. Fiica de 15 ani a lui Nel, Lena, nu crede că mama ei s-a sinucis. Julia “Jules“ Abbott, sora lui Nel, se mută în casa lor, numită Casa Morii, pentru a avea grijă de Lena, deşi cele două surori fuseseră certate şi nu îşi vorbiseră timp de mulţi ani.

În august 1993, familia Abbott se află în vacanţă în Beckford la Casa Morii. Nel are 17 ani şi îl are ca iubit pe popularul Robert Cannon, în timp ce Jules are 13 ani şi e cunoscută doar ca sora grasă a lui Nel. Într-o zi, Jules decide şi ea să meargă pe malul râului, unde merg toţi copiii, dar băieţii încep să o lovească cu mingea. Mai târziu, tatăl fetelor o duce pe mama lor, bolnavă de cancer, la spital. Robbie se află cu Nel la ea în cameră, iar la parter Jules, supărată încă, bea nişte vodcă. Fără ca Nel să ştie, Robbie profită de Jules, care e ameţită de alcool. După incident, Jules intră în apă la Bulboana Înecaţilor, iar Nel o salvează. Jules o urăşte pe Nel deoarece crede că sora ei ştie ce i-a făcut Robbie.

Nel revine în Beckford în 2008, cu Lena, şi începe să scrie o carte despre femeile din Beckford care au murit în bulboană de-a lungul timpului. Prima poveste e a lui Libby Seeton care, în 1679, la doar 14 ani, seduce un bărbat căsătorit şi e ucisă pe motiv că ar fi vrăjitoare. În 1920, Anne Ward îşi omoară soţul revenit din război şi care o terorizează, apoi ea se aruncă în bulboană. În 1983, moare Lauren Slater Townsend, mama lui Sean, iar Patrick, soţul ei care e şi poliţist, declară că ea are un amant, motiv al sinuciderii. Nel începe o relaţie cu Sean şi îl chestionează legat de moartea lui Lauren deoarece el se aflase în pădure când mama lui a murit. Sean e căsătorit cu Helen, directoarea şcolii, iar Patrick descoperă că el îşi înşeală soţia cu Nel în casa părăsită a familiei Ward şi îl obligă să întrerupă relaţia. În iunie 2015, în Bulboana Înecaţilor se sinucide Katie Whittaker, colega şi prietena lui Lena. Louise, mama lui Katie, o învinovăţeşte pe Nel că i-ar fi dat fiicei ei ideea sinuciderii.

Robbie apare la înmormântarea lui Nel, iar Jules îşi dă seama că el e tatăl lui Lena. Ea îl confruntă legat de viol, însă tot ce obţine e confirmarea că Nel nu a ştiut ce i s-a întâmplat. Lena şi Josh, fratele lui Katie, sparg geamurile casei lui Mark Henderson, profesor la şcoala lor. După incident, Josh îi spune lui Sean că Mark şi Katie aveau o relaţie. Apoi, Lena mărturiseşte poliţiei că prietena ei s-a sinucis pentru a-l proteja pe Mark de închisoare. Nicola “Nickie” Sage e o clarvăzătoare în vârstă, descendentă a vrăjitoarelor Seeton. Sora ei, Jeannie, fusese poliţista care a avut grijă de Sean când mama lui a fost găsită în bulboană. Nickie susţine că Patrick e responsabil de moartea lui Lauren şi de mutarea lui Jeannie din oraş. Jules găseşte în dormitorul lui Nel o brichetă având iniţialele “L.S.” şi crede că sunt de la numele lui Libby, însă Nickie îi spune că bricheta fusese a lui Lauren, al cărei caz era cercetat de Nel. Lena îl atacă pe Mark la el acasă, deoarece îl consideră responsabil de sinuciderea lui Katie. El se apară şi o închide în portbagajul maşinii, apoi o duce la casa de vacanţă a fostei sale iubite, Tracey McBride. Poliţia află locaţia de la Tracey şi pornesc în căutarea Lenei. Mark are brăţara lui Nel, pe care o găsise în biroul lui Helen. El o eliberează pe Lena şi îi dă brăţara, însă ea nu îl iartă. Poliţia o găseşte pe Lena, dar nu şi pe Mark. După ce revine acasă, Lena îi spune lui Jules despre relaţia dintre Sean şi Nel şi despre brăţara găsită de Mark. Erin şi Jules merg la Patrick acasă, unde o întâlnesc şi pe Helen. Când vede că brăţarao incriminează pe nora sa, Patrick le spune că el a împins-o pe Nel de pe stâncă. La secţie, el mărturiseşte şi uciderea lui Lauren.

Lena se mută cu Jules în Londra, iar familia Whittaker se mută în Devon. Nickie pleacă în vacanţă cu banii pe care i-a lăsat Nel. Patrick ajunge la închisoare, dar Erin nu e convinsă că a spus adevărul despre moartea lui Nel. Sean îşi dă demisia, se mută din oraş şi se desparte de Helen. El îşi aminteşte cum Nel îl presa să îi spună despre moartea mamei lui, moment în care a împins-o de pe stâncă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: