Casa de lângă lac

casa de langa lac

Autor: Kate Morton

Titlu original: The Lake House

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

În 2003, Sadie Sparrow are 31 de ani şi lucrează la poliţia din Londra, Anglia. Ea anchetează cazul dispariţiei lui Maggie Bailey, mama unei fetiţe pe nume Caitlyn. Nancy Bailey, mama lui Maggie, insistă că fiica ei a păţit ceva, însă poliţia găseşte un bilet de adio şi închide cazul. Caitlyn e luată de tatăl ei, Steven, şi de noua lui soţie, Gemma. Sadie dă o declaraţie în ziar despre superficialitatea poliţiei, iar Donald, partenerul ei, o trimite în concediu. Ea merge în Cornwall la Bertie, bunicul ei, care se mutase acolo după moartea soţiei lui, Ruth. Sadie rămăsese însărcinată la 16 ani şi îşi dăduse fiica spre adopţie, iar în prezent fiica ei, Charlotte Sutherland, vrea să o cunoască. Sadie descoperă domeniul Loeanneth, părăsit după ce Theo, mezinul familiei Edevane, a dispărut în 23 iunie 1933.

În 1911, Eleanor deShiel, de 16 ani, şi mama sa, Constance, se mută în Londra, părăsind domeniul Loeanneth. Într-o zi, Eleanor e salvată de Anthony Edevane din faţa unui omnibuz şi se îndrăgosteşte de el. Cei doi se căsătoresc şi se mută la Loeanneth după ce Anthony termină facultatea de medicină. În 1914, Anthony şi prietenul său, Howard Mann, se înrolează şi pleacă la război în Franţa, iar Eleanor rămâne cu fiica lor, Deborah. Howard se îndrăgosteşte de Sophie, o văduvă cu un copil mic, şi vrea să fugă cu ea. Anthony încearcă să îi ajute, dar sunt descoperiţi, iar Howard e executat ca dezertor. În 1918, Anthony revine acasă, dar suferă de şocul obuzului, iar Eleanor ţine secretă boala. Ei mai au încă două fiice, Alice Cecilia şi Clementine. În 1931, întorcându-se cu trenul de la un doctor din Londra, Eleanor îl cunoaşte pe Benjamin James Munro, un tânăr de 24 de ani. Cei doi devin amanţi, iar în vara lui 1932, Eleanor naşte un băieţel pe nume Theodore. Ben obţine o slujbă la Loeanneth, iar Alice, care are 15 ani, se îndrăgosteşte de el. La aniversarea de 12 ani a lui Clementine, Anthony are o criză şi îl atacă pe Theo, dar doica Rose Waters îl protejează pe copil. Eleanor plănuieşte salvarea lui Theo şi renunţă la Rose, care e prea vigilentă, aducând-o în locul ei pe bătrâna doică Hilda Bruen. Clementine îi vede pe Eleanor şi pe Ben împreună şi îi spune lui Deborah care, la rândul ei, îi spune lui Anthony. Alice scrie o carte despre răpirea unui băieţel şi îi povesteşte lui Ben despre ea. În 23 iunie 1933, la Loeanneth, familia Edevane organizează o petrecere. Daffyd Llewellyn, vestit scriitor şi prieten al familiei, fusese medicul lui Constance la prima ei naştere, când copilul ei a murit. Constance îl otrăveşte pe Daffyd la petrecere drept răzbunare. Eleanor şi Ben ajung la Theo printr-un tunel secret. Ben îl duce pe băiat la prietena lui, Florence, şi la soţul ei. După dispariţie, Alice crede că Ben l-a răpit pe Theo datorită ideii ei şi îşi îngroapă manuscrisul în pădure. Eleanor îşi dă seama că mama ei l-a ucis pe Daffyd, aşa că o trimite la un azil. Familia Edevane se mută la Londra. În 1939, înainte de a se înrola în război, Ben îi spune lui Eleanor unde e Theo. Ben şi Clementine mor în război. În 1946, după moartea lui Anthony, Eleanor se aruncă în faţa unui autobuz.

Sadie ia legătura cu Alice, cunoscută autoare de romane poliţiste, şi cu Clive Robinson, care anchetase dispariţia lui Theo. De la bibliotecă obţine planul domeniului Loeanneth şi află despre tunelul secret. Sadie o găseşte pe Margot Sinclair, nepoata lui Rose, de la care află că doica dăduse naştere unei fetiţe în 1932, dar şi că Anthony era bolnav. Alice şi Deborah cred că Anthony l-a ucis pe Theo, iar Sadie primeşte permisiunea să caute dovezi la Loeanneth. Sadie şi Clive găsesc o scrisoare de-a lui Eleanor din care află că Ben e tatăl lui Theo. Alice şi asistentul ei, Peter Obel, merg şi ei acolo. Bertie le duce de mâncare şi o recunoaşte pe Eleanor dintr-o fotografie. El le spune că Ben fusese prieten cu părinţii lui adoptivi, iar Alice îşi dă seama ca Bertie e Theo. Între timp, Sadie află de la Nancy că noii proprietari ai locuinţei lui Maggie au găsit scris pe muchia unei mese “El a fost”. Sadie îl anunţă pe inspectorul-şef Ashford că Steve a omorât-o pe Maggie, lucru care se şi confirmă.

De aniversarea lui Eleanor în 2004, Alice, Deborah, Bertie, Sadie şi Peter se întâlnesc la Muzeul “Victoria şi Albert” din Londra. Sadie tocmai îşi înfiinţase o agenţie de detectivi particulari, iar ea şi Peter formează un cuplu. Sadie acceptase să reia legătura cu Charlotte, iar relaţia lor decurge bine.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: