A Leaf in the Wind

a leaf in the wind

Autor: Margaret Hadley

SPOILER ALERT!

Rezumat:

Edward Clayton are 27 de ani şi se trezeşte cu numele de Patrick O’Malley într-un spital din Barminster, având un picior amputat, o boală de piele şi amnezie, după ce participă la cel de-Al Doilea Război al Burilor (Second Boer War). Când îi revine memoria, realizează că spitalul improvizat e în casa lui Sir Rupert Clayton, bunicul său, dar nu spune nimănui. Robert Henry Clayton, tatăl lui Edward, fusese dezmoştenit după ce se căsătorise cu o fată săracă, iar Edward, rămas fără mamă la câteva luni, îşi petrecuse copilăria alături de bunicii materni în Honey Beck Cottage, o căsuţă din Honey Beck Bay. După moartea bunicilor, Edward a fost luat de tatăl său la ferma unde lucra. Când Robert a fost ucis accidental de caii pe care îi antrena, Edward a ajuns la familia Clayton, unde Sir Rupert şi soţia sa, Lady Amelia, i-au oferit o educaţie. După terminarea studiilor, Edward a lucrat timp de doi ani în Londra, Anglia, la cabinetul avocatului familiei, George Steadman, însă, în 1899, la vârsta de 24 de ani, s-a înrolat pentru a o impresiona pe iubita lui de atunci, actriţa Bella Pollard.

Harriet Grant are 24 de ani şi e fiica surorii lui Lady Amelia. Sir Rupert îi promite lui Harriet că o ajută să urmeze medicina dacă rezistă un an ca asistentă. Astfel, ea lucrează în spitalul din Barminster, dar nu îl recunoaşte pe Edward. Când află că va fi transferat la un azil deoarece nu are rude, Edward apelează la o firmă de avocatură, iar tânărul John Oatis acceptă să îl reprezinte. Edward o convinge pe Elizabeth “Liz” Mary Fuller, femeia de serviciu mută, să se mărite cu el. Liz are 19 ani şi trăieşte cu mama ei, Agnes, cu tatăl ei vitreg, Joe Spragg, şi cu fraţii ei mai mici, Charlie, Josh şi Thomas. Agnes şi Joe au mai avut două fiice care au murit de difterie în timp ce Liz a rămas mută, dar a supravieţuit, atrăgându-şi ura lui Joe. John şi Agnes aranjează căsătoria lui Edward cu Liz. În numele lui Edward, John obţine de la George moştenirea lăsată de Lady Amelia, apoi închiriază Honey Beck Cottage. Căruţaşul Jack Johnson îi duce pe Edward şi pe Liz acasă. Ei sunt ajutaţi în viaţa de zi cu zi de noii lor vecini, Henry şi Ada Willoughby. Edward apelează la bătrâna ţigancă Meg, sora bunicii lui materne, să îi vindece rănile. El scrie şi publică poveşti inspirate din război, apoi merge împreună cu Liz la o editură în Londra. Ei realizează că se iubesc, iar Liz îşi regăseşte vocea. Harriet vrea să plece la şcoala de medicină din Edinburgh, Scoţia, dar Sir Rupert refuză să o susţină, influenţat de fiul său, Arthur, şi de soţia acestuia, Imogen. Având o scrisoare de la Sir Rupert în care îi promite ajutorul, Harriet obţine banii de la George. Tot atunci află că Edward trăieşte şi îl caută pe John, avocatul lui. Când Harriet îi vizitează pe Edward şi pe Liz, are plăcerea să afle că îi cunoaşte deja. Harriet şi John rămân împreună.

Cecil şi Gervaise, fiii lui Arthur şi ai lui Imogen, fac o călătorie în timpul căreia Cecil moare. După moartea Lordului Farlington, tatăl lui Imogen, Gervaise preia titlul, însă moare şi el într-o încăierare. Arthur şi Imogen merg după Gervaise, dar au un accident mortal pe drum. Toate aceste decese îl fac pe Edward noul Lord Farlington. Aflat în Barminster pentru cele trei înmormântări, Edward o ajută pe Agnes să îl părăsească pe Joe şi să se stabilească în Portsmouth cu băieţii ei. Edward se împacă cu Sir Rupert, care îi povesteşte despre iubirea dintre fratele lui, Sebastian, şi o ţigancă, sora lui Meg, din care a rezultat un copil, viitoarea mamă a lui Edward. El află astfel că părinţii săi erau veri primari. Joe îl vede pe Edward în oraş şi află de la Jack că locuieşte în Honey Beck Bay alături de soţia lui mută. Joe face legătura cu Liz şi merge la ea să îi ceară bani. Liz se apără şi îl înjunghie, apoi fuge de acasă, crezând că l-a omorât. Ea ajunge în Portsmouth, unde îşi găseşte cazare şi o slujbă la o spălătorie. Între timp, Joe îşi revine şi merge la cârciumă, apoi, beat fiind, ia un tren greşit, şi ajunge în mijlocul unui grup de marinari care se îmbarcă spre America de Sud. Joe rămâne acolo şi îşi reface viaţa.

De cum află de dispariţia lui Liz, Edward alertează autorităţile. După trei luni, Liz descoperă numele lui Agnes pe lista clienţilor spălătoriei şi merge la adresa ei. Thomas o vede pe Liz în parcul din apropiere şi îl cheamă pe Edward. Liz, care e gravidă în patru luni, află astfel că nu e vinovată de crimă şi că ea e noua Lady Farlington. Edward o duce pe Liz să i-o prezinte lui Sir Rupert.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: