No Way Back

no way back

Autor: Andrew Gross

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face din magazinul online Cărtureşti.

Rezumat:

În urmă cu patru ani, în Culiacán, Mexic, are loc un atac asupra a două maşini americane. În prima maşină se află Rita şi Dean Bienvienes, doi agenţi DEA (Drug Enforcement Administration) din El Paso, Texas, iar în cea de-a doua sunt trei studenţi în vacanţă, Sam Orthwein, Ned Taylor şi Ana Lasser. Ucigaşii sunt din gruparea Los Zetas şi se crede că ţintele lor sunt agenţii. Oscar Velez, coordonatorul atacului, devine martor în procesul împotriva lui Eduardo Cano, conducătorul Los Zetas, dar procesul e anulat. Oscar primeşte azil în Statele Unite, însă nu şi familia sa, care e ucisă de Los Zetas. Singura care reuşeşte să scape şi să emigreze ilegal în Statele Unite e fiica lui Oscar, Lauritzia.

În prezent, Lauritzia are 24 de ani şi este bona familiei Bachman. Într-o zi la mall, Lauritzia şi cei doi copii ai familiei, Jamie şi Taylor, sunt ţintele unui atac armat. Ea îi protejează pe copii până când ucigaşul, membru Los Zetas, e omorât de un agent de pază. Lauritzia vrea să dispară, dar Roxanne şi Harold Bachman se oferă să o ajute. Harold, care e avocat, cere azil pentru Lauritzia şi o aduce ca martoră pe Sabrina Stein, fosta şefă DEA din El Paso, însă verdictul Curţii e nefavorabil. Roxanne o însoţeşte pe Lauritzia într-un avion particular pentru a o duce într-un loc sigur, dar un membru Los Zetas aruncă în aer avionul înainte de a decola, iar Lauritzia e singura supravieţuitoare. Ea ajunge în spital, unde o vizitează un ziarist, Curtis Kitchner, care investighează atacul din Culiacán.

Wendy Stansi Gould are 36 de ani şi e căsătorită cu David Gould. Wendy participă la un eveniment în New York, după care îşi dă întâlnire în barul unui hotel cu prietena ei, Pam, care însă nu mai ajunge. Fiind certată cu soţul ei, Wendy acceptă să urce în camera de hotel a lui Curtis, pe care îl cunoaşte la bar. Acolo însă, ea se răzgândeşte şi vrea să plece, când în cameră pătrunde un bărbat care îl ucide pe Curtis, spunând că e “pentru Gillian”. Wendy, care fusese agent de poliţie pentru o scurtă perioadă, îl împuşcă pe ucigaş ca autoapărare. Din actele bărbatului află că îl chema Raymond Hruseff şi că era agent al Homeland Security. Wendy ia telefonul lui Curtis şi fuge, dar e urmărită de agentul Alton Dokes, complicele lui Raymond. Ajungând acasă, ea îi spune lui David ce i s-a întâmplat şi decid să meargă la poliţie. În faţa casei, Alton şi agentul Holmes îl împuşcă pe David, care cade din maşină. Wendy scapă şi se ascunde la casa lor de vacanţă din Vermont. De la ştiri află că e căutata pentru uciderea agentului în hotel şi a soţului ei în bucătăria casei lor. Ea îi contactează pe Amy şi Neil, copiii lui David din prima căsătorie, plecaţi la facultate, şi le cere să nu creadă ce se spune despre ea. Wendy apelează la Joe Esterhaus, fost agent de poliţie şi prieten de familie. Joe încearcă să medieze predarea ei unor agenţi de încredere în gara Grand Central, dar Alton şi oamenii lui îl împuşcă. Wendy scapă din nou şi o contactează pe mama lui Curtis, Elaine Kitchner, care îi spune despre investigaţiile fiului ei. Într-un internet café, Wendy citeşte despre explozia de la aeroport şi află numele Lauritziei, fata a cărei poză e în telefonul lui Curtis, şi pe al lui Harold, pe care îl şi contactează. Apoi citeşte despre atacul din Culiacán şi îşi dă seama că Ana, care era din Gillian, Colorado, a fost adevărata ţintă. Harold o duce pe Wendy la Lauritzia, iar cele două pleacă împreună spre Gillian pentru a se întâlni cu Robert Lasser, tatăl Anei. Pe urmele lor e Oscar, care îi telefonează lui Alton şi îi spune unde merg cele două, ştiind că acesta îl va anunţa pe Eduardo. După ce îşi revine, Joe analizează scena crimei lui David şi dovedeşte că Wendy e nevinovată.

Wendy află de la Robert că firma lui a vândut arme mai multor carteluri din Mexic în timp ce cartelul Juarte, din care fac parte Los Zetas, avea susţinerea Statelor Unite. La hotel, Lauritzia e atacată de Eduardo, dar Oscar intervine, iar ea îl împuşcă pe atacator. Wendy e prinsă de Alton, dar poliţia o salvează la timp datorită lui Joe. Alton, fost agent DEA, şi Sabrina, fosta lui şefă, sunt arestaţi.

După patru luni, Wendy primeşte o poză de la Lauritzia, în care ea şi Oscar sunt în Navolato, Mexic. La rândul ei, Wendy încearcă să îşi refacă viaţa alături de Amy şi Neil. Ea şi Harold rămân prieteni.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: