Femeia misterioasă

femeia misterioasa

Autor: Amanda Quick

Titlu original: The Mistery Woman

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera.

Rezumat:

Beatrice Lockwood lucrează ca parapsiholog sub numele de Miranda Clarvăzătoarea la Academia pentru Ştiinţe Oculte a doctorului Roland Fleming deoarece are talentul de a citi urmele psihice lăsate de oameni. Viaţa ei se schimbă când îl găseşte pe Roland pe moarte, atacat de un ucigaş profesionist cu puternic accent rusesc, numit Omul Oaselor, şi află ca de fapt ucigaşul o caută pe ea. După ce fuge de la Academie, începe o nouă carieră de agentă la Flint & Marsh în Lantern Street.

În timp ce o supraveghează pe tânăra Daphne Pennington la un bal, Beatrice observă că e urmărită la rândul ei de un bărbat cu cicatrice pe obraz şi baston. Apoi, în grădină, Beatrice îl surprinde pe Richard Euston, peţitorul lui Daphne, încercând să o răpească, iar bărbatul de la bal intervine. El se prezintă ca Joshua Gage, fost colaborator al agenţiei Flint & Marsh, şi promite să scape de Euston fără să îl omoare, răspândind vestea că acesta e un vânător de averi. În aceeaşi noapte, Sara Marsh şi Abigail Flint îi povestesc lui Beatrice despre cazurile în care au colaborat cu domnul Smith, zis şi Leul, agent în slujba Coroanei, şi cu Mesagerul său, Joshua Gage, despre ambii crezând că au murit în ultimul an. A doua zi, Joshua o vizitează pe Beatrice deoarece o suspectează de şantajarea surorii lui, Hannah Trafford, care avusese şedinţe private cu Miranda Clarvăzătoarea. Beatrice îl convinge că nu e o şantajistă şi se oferă să o însoţească pe Hannah la Alverstoke Hall, locul primei plăţi. Acolo, Hannah îi spune lui Beatrice secretul pentru care e şantajată, încercarea de a-şi apăra prietena de un soţ violent şi uciderea lui de către Joshua, dar şi că a ajuns la Academie de frică să nu-şi piardă fiul, pe Nelson, la fel cum l-a pierdut pe Joshua în faţa domnului Smith, pe numele real, Victor Hazelton.

În sala cu antichităţi egiptene, şantajistul este ameţit cu tămâie şi ucis de Omul Oaselor. Când apare Beatrice cu plata, ucigaşul încearcă să o atace, dar Joshua intervine şi acesta e nevoit să fugă. Joshua realizează că tămâia folosită îi aparţine lui Clement Lancing, colegul său agent pe care îl credea mort. Clement fusese iubitul Emmei Hazelton, fiica lui Victor. Amândoi credeau că substanţa numită Apa Egipteană poate învia morţii, însă când Emma a aflat că iubitul ei făcea experimente pe oameni, Clement a ucis-o, după care a declanşat explozia care l-a rănit pe Joshua şi l-a ajutat pe el să dispară.

În drum spre Londra, Joshua şi Beatrice încearcă să-şi piardă urma şi se cazează la un hotel, unde îşi confirmă dragostea. Omul Oaselor îi găseşte, dar Joshua îl atacă şi îi ia geanta, care e plină de explozibili. Sara descoperă că substanţele din geantă provin din spiţeria doamnei Grimshaw din Teaberry Lane, şi ajung acolo la timp să o salveze pe proprietară de explozie. Joshua plănuieşte să îl atragă pe ucigaş într-o capcană cu ajutorul unui prieten, domnul Weaver, iar pe Beatrice o duce la Victor. Când domnul Weaver moare înainte de a lansa capcana, iar Omul Oaselor tot îl găseşte pe Joshua, acesta îşi dă seama că ucigaşul putea fi trimis doar de Victor. După o înfruntare cu cuţite, Joshua îl ucide pe Omul Oaselor şi porneşte în căutarea lui Beatrice. El deduce că locul unde ar putea fi laboratorul lui Clement e în unul din castelele lui Victor, şi îl cheamă pe Nelson să-l ajute.

Beatrice observă urmele psihice ale Omului Oaselor în casa lui Victor şi fuge la Sara şi Abigail, însă le găseşte inconştiente, iar Victor o obligă să meargă cu el în laboratorul lui Clement. Acolo, trupul Emmei e scufundat în Apă Egipteană, iar Beatrice e conectată la statuia lui Anubis pentru a crea energie. În timp ce aşteaptă ca Emma să învie, Victor îi povesteşte lui Beatrice cum a aflat secretele tuturor şi a pus la cale planul de a o răpi. Joshua coboară prin acoperiş şi o salvează pe Beatrice, iar Victor, realizând că totul a fost o nebunie, îl ucide pe Clement. La înmormântarea Emmei, Joshua îl vede pe Victor încătuşat şi resemnat, şi îşi dă seama că acesta urmează să-şi ia singur viaţa.

Joshua şi Beatrice îşi organizează nunta alături de toţi apropiaţii lor. Ei anunţă că rămân doar consultanţi pentru agenţia Flint & Marsh, însă Abigail şi Sara îşi găsesc un nou agent în persoana lui Nelson, astfel că Joshua promite să-l antreneze, iar Hannah e nevoită să-i accepte destinul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: