Eu, şi totuşi alta

eu, si totusi alta

Autor: Jojo Moyes

Titlu original: Still Me

Seria: Me Before You #3

SPOILER ALERT! Dacă nu aţi citit cartea şi vreţi să o achiziţionaţi, o puteţi face de pe site-ul editurii Litera sau din magazinele online Cartepedia, Cărtureşti & Librex.

Rezumat:

Louisa Clark are 28 de ani şi pleacă din Londra, Anglia, la New York, Statele Unite, pentru a ocupa postul de asistentă a lui Agnes, o tânără de origine poloneză, a doua soţie a lui Leonard Gopnik. Louisa e cazată în apartamentul lor la fel ca Nathan, fizioterapeutul lui Leonard, şi ca Ilaria, menajera. Ea devine responsabilă de programul zilnic al lui Agnes, pe care o însoţeşte peste tot în limuzina condusă de Garry.

Louisa e invitată la Balul Galben să îi ţină companie lui Agnes deoarece aceasta nu e acceptată de celelalte soţii. Acolo, ea îl cunoaşte pe Joshua William Ryan al Treilea, un tânăr bogat care seamănă fizic cu Will Traynor şi care îi propune să iasă cu el. Însă Louisa îi e fidelă iubitului ei, Sam Fielding, care vine la ea în vizită într-un weekend, dar face o toxiinfecţie alimentară şi anulează planurile Louisei. Mai mult, Louisa observă că noua parteneră a lui Sam de pe ambulanţă, Katie Ingram, e interesată de el, chiar dacă el neagă. Când Agnes trebuie să ducă o operă de artă la o licitaţie, Louisa apelează la Josh şi, cu ajutorul lui, îl găseşte pe artistul Steven Lipkott. Agnes începe să îl viziteze des pe Steven sub pretextul că acesta îi dă lecţii de desen. În timpul unei ieşiri cu Nathan şi cu prietenii acestuia, Louisa îl reîntâlneşte pe Josh, dar îi spune că are un iubit. Când Margot De Witt, vecina bătrâna şi enervantă a familiei Gopnik, îşi pierde căţelul, pe Dean Martin, Louisa o ajută să îl găsească şi ajunge să fie muşcată de acesta. Margot însă îi rămâne recunoscătoare. Stilul vestimentar al Louisei o face să frecventeze magazinul de haine vintage deţinut de surorile Lydia şi Angelica. De asemenea, ea se împrieteneşte cu Ashok, portarul de la Lavery, şi se oferă să aibă grijă de cei trei copii ai lui, iar Ilaria, care nu o suportă pe Agnes şi până atunci nu o agrea nici pe Louisa, o ajută. În aceeaşi seară, Sam îi face o vizită surpriză Louisei, dar se ceartă când el găseşte un test de sarcină negativ în baia ei şi crede că îl înşeală. Ulterior, Louisa află că Agnes aruncase testul acolo pentru a nu fi găsit de Ilaria. În săptămânile următoare, Louisa merge cu Ashok şi cu soţia lui, Meena, la protestele pentru salvarea unei biblioteci. De Ziua Recunoştinţei, Tabitha, fiica lui Leonard de 24 de ani din căsătoria cu prima soţie, Kathryn, o acuză pe Agnes că o să facă un copil doar ca să îşi asigure poziţia în familie, însă Leonard afirmă că nu mai poate avea copii, ceea ce îi dovedeşte Louisei că Agnes îşi înşeală soţul. La cererea lui Agnes, Louisa scoate bani de pe cardul familiei şi cumpără un pian pe care îl trimite Zofiei, fetiţa lui Agnes din Polonia, de care Leonard nu ştie.

Cu ocazia Crăciunului, Louisa pleacă mai repede spre casă, cu intenţia să îi facă o surpriză lui Sam. Însă când ajunge la el, o vede pe Katie acolo şi renunţă la vizită. Louisa petrece Crăciunul la părinţii ei, unde sora ei, Katrina, îşi prezintă iubita, pe Edwina, şocându-i pe toţi. Când Sam merge să o vadă pe Louisa, se ceartă şi se despart. Întoarsă la New York, Louisa e concediată de Leonard deoarece nu poate justifica banii scoşi de pe card. Înainte de a părăsi clădirea, Louisa o găseşte pe Margot inconştientă şi o duce la spital, apoi rămâne la ea în apartament pentru a avea grijă de Dean Martin. Louisa începe o relaţie cu Josh, însă nu durează mult deoarece el încearcă să îi schimbe stilul. Între timp, Lily, fiica lui Will, începe o relaţie cu Jake, nepotul lui Sam. Lily îi spune lui Sam că Louisa urmează să se căsătorească cu Josh, făcându-l astfel să îi scrie Louisei. Louisa o pune pe Margot în legătură cu nepotul ei, Vincent, ceea ce duce la reunirea cu fiul ei, Frank, pe care nu îl mai văzuse demult. Margot, care e bolnavă de cancer, se mută la Frank şi la soţia lui, Laynie, lăsându-i Louisei căţelul şi întreaga garderobă. Louisa se asociază cu Lydia şi Angelica, şi deschide o agenţie vestimentară. Tabitha angajează un detectiv particular şi află adevărul despre Agnes, iar Leonard îi oferă Louisei postul înapoi, însă ea îi cere în schimb să sponsorizeze biblioteca. Clădirea e salvată şi primeşte numele “Biblioteca memorială William Traynor”.

Louisa îşi dă întâlnire cu Sam pe clădirea Rockefeller Plaza în New York, şi astfel rămân împreună.

Articole similare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: